mandag 12. august 2013

Bønnas sommer

Heisan Else-Beth!

Du begynner vel å gå lei av den evige sommerferien din? Ja, ja, det er lærer man skulle vært;)

Bønna har hatt en strålende ferie. Det blir jo kjedelig for ham kun å være hjemme med oss, så han har vært litt her og der - i Syden og på Rhodos med eksen til svigermor, på fotballskole, friidrettskole, paintballkurs, basketskole og sommerleir for astmabarn. Men det har jo blitt litt tid her hjemme også, og da har vi skapt herlige sommerminner sammen med den skjønne godgutten vår.

Akkurat nå tror jeg han er på Norway Cup. Han tar bussen innover hver morgen, og kommer oppspilt hjem hver kveld. Det blir jo dyrt i lengden - Bønna sier at de må ha med seg 1000 kroner daglig for å betale for arrangementet, og jeg synes den cupen har vart i en evighet nå, så pengene flyr! Men alt for prinsen vår!

Jeg hadde forresten en ubehagelig skolerelatert opplevelse det døgnet Bønna var hjemme i ferien. Han hadde dratt ut med sykkelen, uten hjelm! Jeg kjente kvalmen bre seg, jeg ringte 112, og så kjørte jeg rundt for å finne ham. Jeg fant ham heldigvis fort, syklende i skolegården. Men jeg må si jeg ble sjokkert! Skolegården var åpen, til tross for at skolen faktisk skulle være stengt! Og jeg så ingen sikringstiltak! Tenk hva som kan skje hvis barn sykler rundt der på kveldstid, helt alene! Bønna kunne lett ha falt av sykkelen og fått kraniebrudd, han kunne ha blitt overfalt og bortført av et romfolk, eller han kunne ha fått sitt aller første epilepsianfall. Ingen ville sett ham!

Jeg prøvde å ringe deg flere ganger, Else-Beth, men du er jo så vanskelig å få tak i når du har alle disse feriene dine. Rektor tok heller ikke telefonen, så jeg så meg nødt til å ringe rundt til alle kommunens lærere på måfå. De av lærerne som tok telefonen, var ikke særlig imøtekommende, for å si det mildt. Service og kundebehandling hadde kanskje vært et aktuelt tema på denne planleggingsdagen deres? (Ja, for dere kunne godt hatt et tema på slike planleggingsdager. Det er JEG som faktisk betaler dere med mine skattepenger. Å få betalt for å bruke en hel dag til å pludre løst og fast om alle ferieturene deres, synes jeg er hårreisende. Godt det snart er stortingsvalg!)

Neste ferie burde dere kanskje sende ut en varslingsplan, slik at vi vet hvem vi kan kontakte når krisen oppstår i feriemånedene? Skolegården framsto faktisk som en dødsfelle - kvadratmeter på kvadratmeter med åpen, hard asfalt! Noen burde ha kommet for å stenge av skolegården, eller i det minste føre inspeksjon!

Med kjærlig hilsen Pia

P.S: Jeg har fått høre at en eller annen idiot har sendt inn en bekymringsmeldig angående vår oppfølging av Bønna. Det er jo helt crazy! Bønna får da alt det han trenger, og mere til, og det håper jeg du kan forklare barnevernet, Else-Beth!

Glad i deg, Else-Beth! Bønna gleder seg masse til å se deg igjen! (Og apropos det - når starter egentlig skolen igjen? Ringer du rundt og gir beskjed?)

26 kommentarer:

 1. han kunne få sitt første epelepsianfall, du ! :)

  Atter lattermild av tregedien, som er skremmende lik, men forstørret i forhold til virkligheten :..

  SvarSlett
 2. "Det døgnet Bønna var hjemme" Hahahahahaha!!!! Innmari bra! På tide at noen har sendt bekymringsmelding.

  SvarSlett
 3. Huff, enn at læreren ikke tok telefonen i ferien..hårreisende!!..og klart vi trenger et tema på planleggingsdagen..:)) Herlig! ;)

  SvarSlett
 4. haha - ja håper Else-Beth ringer og sier fra nåe skolen begynner! Det er jo det minste man kan forlange!

  SvarSlett
 5. Fantastisk!!
  Dette er så tatt på kornet at jeg får gåsehud:)
  Er selv lærer, og kjenner meg igjen i så mye.
  Love it!

  Klem fra Anne/ mine fiine

  SvarSlett
 6. Snakk om rask reaksjon, jeg digger Bønna 😄

  SvarSlett
 7. Hahahaha, det blir bare bedre og bedre :D

  SvarSlett
 8. Ja, det kan du vel forklare barnevernet!
  Fantastisk forløsende lesning Pia. Love it!

  SvarSlett
 9. Ha ha bra Bønna ikke bor her hvor jeg bor.. Jeg bor i USA, og min sønn var nemlig i skolegården etter stengetid, og holdt på å bli arrestert. Flere politibiler og full ståhei. Måtte personlig komme for å hente han.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jøss. Er det ikke lov å være i skolegården etter skoletid i USA?

   Slett
  2. Nei, det er det ikke. Gjerder rundt alle skolene her vi bor. Men denne kvelden sto porten åpen.. Tok ikke lang tid før sheriffen med ekstra mannskap sto der. Viste seg at det var videoovervåket. Heretter holder gutta seg borte fra skolegårder. Vi visste ikke da at det var strengt forbudt, tenkte vel mer at gjerdene er for å holde elevene innenfor i løpet av dagen.

   Slett
 10. Fantastisk! Som alltid!
  Føler meg som verdens beste mor etter å ha lest brevene fra mammaen til Bønna.

  SvarSlett
 11. Endeleg va bønna tebake! Ler så godt her eg ligg på sofaen :-)

  SvarSlett
 12. Har allerede fått en sms med spørsmål om skolestart. ..hvor mange blir det i år tro?!? Lærere har ferie, men ikke alltid fri ;-)

  SvarSlett
 13. Enkelt og greit, FANTASTISK!

  SvarSlett
 14. Tenk at skolegårdene er åpne og uten tilsyn når skolene er stengt. Det er jo helt uforsvarlig. Jeg håper Erna Solberg tar tak i dette hvis Høyre kommer til makten. :-) Lykke til med nytt skoleår, både til Bønna og læreren hans.

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Jeg detter av stolen hver gang mamman til Bønna åpner munnen. Takk for latterkula :)

  SvarSlett
 16. Hahahahaha :D Fantastisk!!
  Takk for en god latter :D

  SvarSlett
 17. Hahaha!
  Og planleggingsdagar no igjen, kva skal de no med slikt....sukk.

  SvarSlett
 18. Du må aldri slutte å skrive innlegg om Bønna. Den holdningen som mora viser er jo overdrevet, men likevel så lett gjenkjennelig. Flirer godt hver gang!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails