onsdag 26. juni 2013

Modell for en dag

Jeg liker ikke å bli fotografert. Jeg har aldri vært særlig fotogen. Og når det skal tas bilder, stikker jeg enten av, eller gjør en grimase. Men så har jeg finni ut at det er jo ålreit å ha noen ålreite bilder av seg sjøl. Der man ser vanlig ut. Kjipt for mine etterkommere å kun ha slike , slike eller slike bilder av meg.

Jeg fikk et gavekort på fotografering fra Ann Sissel. Og jeg hadde bare et ønske - klarer du å få til et ålreit bilde av meg? Uten grimaser, uten fjas? Det hadde vært fristende å få fiksa håret og sminka og styla seg. Men sånt har jeg ikke peiling på. Ann Sissel sa hun var god til å sminke folk til Halloween. Vi droppa blodig vampyrsminke, og kjørte vanlige meg. Med nyvaska hår og mascara. Og kjole.

Og det ble et fint bilde! Det ble flere, faktisk! Ann Sissel var tålmodig og forklarte meg hvordan jeg kunne skyve kroppsdeler fram og tilbake, og vips fikk jeg både en slags midje og kun en hake. Det var faktisk en fin opplevelse, ikke ekkelt og kleint som jeg hadde frykta først.

Og dette innlegget må jo illustreres med bilde av meg. Nå er jeg ikke ute etter "Syyykt pen!". Tror bildet mer skyldes dyktig fotograf enn vakker modell. Men jeg er glad for at det kan tas slike bilder av meg også.

Liker du å bli fotografert?

Ha en vakker dag!

34 kommentarer:

 1. Fine, flotte Pia! TAKK for at du deler og takk for inspirasjon og takk for at du er så fin å se på! :D

  GOD sommer!
  KLEM <3

  SvarSlett
 2. For å si det slik så er det jeg som tar de fleste bilder her i huset og det tipset om hvordan man får bare ei hake ville vært veldig fint å få høre... Gjaldt det mager også?? Flott bilde!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk jo ikke magen helt bort, men hun viste meg hvordan jeg kunne stå for å få den til å se litt mindre ut:)

   Slett
 3. Kjempeflott bilde :-)

  Jeg liker ikke å bli tatt bilder av heller, synes jeg litt for ofte ser litt lite flatterende ut.. :-p Og neste år skal jeg gifte meg, så da blir det vel en _DEL_ bilder. Får satse på at fotografen klarer å klore frem noen fine uttrykk ;-) (og så kommer jeg jo til å være stæsjet opp og snurpet inn, så helt ille kan det vel kanskje ikke bli)

  SvarSlett
 4. Det ble utrolig flotte bilder av deg, Pia! Du er pen! Og du ser naturlig og fin ut på bildene.
  Innom for å ønske deg en finfin sommer. Vi er helt i sommermodus her hjemme hos oss. Etter denne uka med fotballskole for gutten, skal jeg og barna nyte ei uke sammen før mannen også får ferie. Håper denne sommeren blir varm og god, hehe. Håper alltid på det;)

  Sommerklem Tonje

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tonje! God sommer til deg og:)

   Slett
 5. Du er jo kjempefin! :)

  Nei, jeg liker egentlig ikke å bli tatt bile av. Jeg lager masse grimaser og tunga ut av kjeften.. Men jeg prøver å ta bilder av meg selv for å ikke dytte selvbildet mitt enda lenger ned.. ;) hehe

  Nb husk dette, tiden er inne for å sanke stemmer ;) : http://www.egedenne.com/2013/06/the-independent-blogger-award-time-to.html

  SvarSlett
 6. Så utrolig flott - kort og godt! :-)

  SvarSlett
 7. Jeg liker meg veldig godt bak kameraet....
  Kjempeflotte bilder!! Og nå ser jeg jo veldig godt hvem datteren din ligner på! Nydelige begge to! God sommer til deg og dine!

  SvarSlett
 8. For en god ide! Iallfall hos oss er ikke mor så ofte med på bilde, og mor er ofte misfornøyd med hvordan hun ser ut...

  SvarSlett
 9. Nydelig. Du er ikke stort over tjue, det ser jeg!

  SvarSlett
 10. Syyyyyykt pe-neida. Jeg skal ikke. Men du er jo fin da! Det må jeg si. Og bildet var også veldig fint! Det er litt stas å ha noen ålreite bilder av seg selv, og det er helt lov å si det ;) fin onsdag til deg !

  SvarSlett
 11. Kjempefint bilde! Du ser flott ut, naturlig pen, sporty og som ei som er fin å snakke med:) Kunne ikke vært bedre, spør du meg:)

  SvarSlett
 12. Mange flotte bilder av deg hos Ann Sissel. Du er jo reine skjære fotomodellen!
  Eg er håplaus på bilder, greier ikkje vere naturleg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sliter også med det, men Ann Sissel var flink til å få meg til å slappe av.

   Slett
 13. Nydelig bilde av deg! Du er akkurat like fin som i virkeligheten!

  SvarSlett
 14. Flott og naturlig bilde av deg Pia! Det er jo litt moro når man ser at det faktisk går ann å stå foran kamera også - selv om jeg for det meste holder meg bak ;)

  Har dere planer om Sverigtur i løpet av juli, så slå på tråden da - kanskje vi er på torpet ;) Dere er i alle fall hjertelig velkomne :)

  SvarSlett
 15. Jo Pia, dette ble kjempefint!
  Og ja, jeg har blitt profesjonelt fotografert et par ganger av fotografer som skryter og sier hvor flink man er og sånn og det ER gøy! Gøy å se ut som seg selv helt naturlig, og ikke med et påklistet eller tøysete smil.

  Well done girl, få det ut på bloggen!

  SvarSlett
 16. Greit, jeg skal ikke fortelle deg at du ser fin ut, men kan du fortelle meg hvor mange prikker du har på kjolen? Og hvorfor bruker du ikke favorittfargen orange?

  :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke hvor mange prikker det er på kjolen...Og jeg hadde på meg en annen kjole også - som var oransje (og blå) :)

   Slett
 17. Knallfine bilder jo! Du ser flott og naturlig ut, og ikke utilpass:-)

  SvarSlett
 18. Når man virkelig kan se sånn ut på bilder, så er det jo flott! Jeg synes du ser ung og nydelig ut! Og da er du ung og nydelig også!

  Ei venninne hadde meldt meg på sånn fotoshoot en gang, uten at jeg visste om det. Jeg bare lo rått og la på da fotografen ringte for å avtale tid. Det har noe med det at den dama som kommer fram på fotografier, ikke stemmer overens med det indre bildet jeg har av meg selv. Der er jeg mye yngre og MYE slankere... ;o)

  SvarSlett
 19. Aa saa fine bilder av deg Pia!! Veldig fine syns jeg de var:)
  Jeg er ikke saa vant aa bli tatt bilde av heller.
  Men snart kommer det nok noen bilder av meg paa trykk i et dameblad i Norge... Ja, vi hadde besók av jornalist og fotograf for en mnd tid siden og de lagde reportasjer om meg, og en annen om vaar lille bedrift.
  Reportasjen om meg kommer i et blad som heter "alt for damene" og reportasjen om aktivCatalonia kommer i alle de store avisene i Norge etterhvert!
  Blir rart aa se seg selv paa trykk gitt...

  Ha en god natt:)
  Heidi.

  SvarSlett
 20. Kjempefint bilde! Selv om jeg må innrømme at jeg humrer og tenker "der har du Pia, ja" av de bildene du lenker til og frykter blir de eneste etterkommerne dine sitter igjen med, så var dette også veldig Pia. Naturlig og med utstråling! Og ja, (syyykt) pen!

  Vært i lignende situasjon selv i dag. Hos avisa for å ta bilde til en spalte jeg skal figurere i på lørdag. Nye utfordringer venter. Spaltisttilværelsen for avis (hver 5 eller 6 lørdag, but still). Anyway, jeg følte meg så vanvittig utilpass. Måtte fleipe litt og spørre fotografen om han var god i Photoshop. Og han bare "hvorfor er det så naturlig for damer å spørre om det?". Og siden jeg i min første spalte har skrevet om nettopp damer og manglende selvtillig følte jeg meg jo bare SÅ truffet!

  Nei, her skal det dyttes frem og rasles mer med sablene! Også på bilder!

  SvarSlett
 21. Superfint bilde! Og du ser så ung ut!
  Har ikke noe problem med å bli fotografert hvis det er sånn 'i farta' (og jeg ikke har en skikkelig dårlig dag), men sånn oppstilt bare meg og en fotograf - da ville jeg nok vært en smule ukomfortabel og stiv i smilet! ;o)

  SvarSlett
 22. Ser nå at du har en mini-me som er ganske så lik fine mammaen sin ihvertfall ;)

  SvarSlett
 23. Jøss de her, så flott bilde av deg. Akkurat som å se en kvinne i midten av 20 åra som ikke har født barn :-) Du ser bra ut Pia!

  Er ikke glad i å bli tatt bilde av nei. Og har desverre opplevd bilder av meg i media som ikke ser bra ut (jobbrelatert) hvor jeg feks står med rompa rett opp i været så det er kun den som syns, men jeg likevel kjennes igjen på det lyse lange håret, eller bilde som det ser ut at man sover på jobb? Sjarmerende..

  En fin ting å gjøre det å ta bilder av seg med litt prof hjelp :-)

  SvarSlett
 24. Veldig fint bilde! Det skyldes jo mest motivet, selv om fotografen er flink!

  Du ser både ung, frisk og naturlig - ei flott dame!

  Er ikke så glad i bilder nei, men det er gøy når det en sjelden gang blir fra ens beste side.

  SvarSlett
 25. Jippi! Jeg syns det er så kult når blogger jeg liker godt prydes med bilder av innehaveren! Bildet var kjempefint, og du ser virkelig smashing ut. Smigrende kommentarer må bare til når du ser så naturlig pen ut :)

  SvarSlett
 26. Knallfine bilder! Og for en god ide, jeg er ikke komfortabel foran kamera, stort sett tuller jeg bare. Men med en ordentlig fotograf, lurt.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails