fredag 7. juni 2013

Kattunger!

Sorry, men sånn bestemorgreier sitter langt inne. Det er ikke stas i min alder. Å bli bestemor. Nå håper jeg virkelig det er noen år før jeg får den betegnelsen. Men tirsdag kveld ble jeg på en måte...kremt...bestemor. Katten vår fikk kattunger. Fem nydelige nurk.

Jeg var med på en fødsel, som minnet litt om min egen fødsel. Bortsett fra at jeg ikke sto i ei rosa plastbalje på vaskerommet. Den fødende katten kom med en del merkelige lyder og så veldig desperat ut i blikket til tider. Men hun fiksa fødselen flott. Jeg fikk litt medynk på slutten der - tenk deg at du har født fire stykker som kravler oppå deg for å finne pupp. Du er rimelig slækk og gåen etter å ha pressa ut noen unger. Og så får du nye pressveer og må komme deg opp på beina for å trykke igjen mens småtassene piper rundt beina dine.
Nei takk.
Glad jeg ikke skal føde mer. Og glad for at jeg kun har fått en om gangen.

Katten ga fullstendig beng i den flotte fødekassa i papp som min kjære hadde lagt mye kjærlighet og arbeid i. Men mannen er vant til slikt.

Fem stykker, altså. Og vi tror tre jenter og to gutter. Navnedebatten tilspisser seg i heimen. Vi har lister med sikkert et par hundre navn. Men det hjelper lite når noen vil ha navn som Cocobongo og Batman, mens andre tviholder på Hello Kitty. Jeg prøver med artige og fornuftige navn som Pippi, Bassa, Ludde, Tassen og Gruffalo eller Blues, Jazz, Hip hop, Pop og Salsa, men da ser alle på meg og himler med øynene.

Vi er i god gang med sjokoladetema: Smash, Twix, Snickers og Stratos. Men vi mangler en sjokolade som kan passe inn i gjengen. Vi har Michael Jakson-låter på lur, men jeg synes det er ille å kalle en katt for Dirty Diana. Vi kan ha Star Wars-tema (men er Chewbacca virkelig ei jente, eller er det gutta som prøver å narre meg?), og navn på S er jo også en mulighet. Vi fikk mange flotte forslag i mitt forrige kattenavninnlegg, men har du en glimrende ide som kan passe til fem små røvere, er det bare å rope ut.

Ha en fredelig fredag med eller uten avkom!

11 kommentarer:

 1. Ha brus som tema da vel. Solo, Pepsi, Zero, Max og Mozell for eksempel ;)
  Ellers, nydelige barnebarn!

  SvarSlett
 2. Åh, så herlig :) Jeg er veldig glad i katter. Vokste opp med en som mine foreldre fikk rett før jeg ble født, og den ble 14 år! Til og med naboene som var hundefolk, var så imponert over den katten for hun var så klok. Minner :) Her vi bor nå, kan vi dessverre ikke ha katt. Vi prøvde, men det gikk ikke. Koser meg med bildene dine i dag :)

  SvarSlett
 3. Hehe! Godt å vere ferdig med fødslar, ja.
  Gratulerer med dei nyfødte. Det vert livleg i huset no.
  Mange kreative navneforslag :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer!!!
  Alfred, Emil, Ronja, Pippi og Lotta :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var gode forslag. Gratulerer fra meg også.

   Slett
 5. Masse gratulerer med familieforøkelsen:-). Så godt at alt gikk bra:-)

  Vi har hatt familieråd og har kommer med dette forslaget på jentenavn: Susi, Stella og Sara. Og for guttene: Suki og Shelby.

  SvarSlett
 6. Søte!
  Pelle, Proffen, Filla, Lena og Lille My.

  SvarSlett
 7. Min tante har alltid kjørt katt- og pus-navn. Pushild, Pusur, Kattinka, Kattrine osv. Sjokolader som passer inn kan være Cuba og Non Stop. Enhver kattunge kan vel passe til å hete Non Stop.... Kattene jeg hadde da jeg var liten kom fra en søskenflokk med navnene Ole, Dole, Doffen og Dolly. Traff forresten en katt som hette Kongla en gang, så alt er lov...

  SvarSlett
 8. For noen herlige nøster! Heldige dere som skal ha dem i hus - en stund i alle fall. :-)

  Lykke til med navnevalget! Min favorittsjokolade er Monolitt. Men det egner seg kanskje litt dårlig som kattenavn? Salsa, som jeg ser du har nevnt, kan jeg forresten varmt anbefale som kattenavn. Vi hadde en Salsa i noen år, til hun måtte avlives på grunn av svulst i magen. Verdens herligste katt!

  SvarSlett
 9. Siste sjokoladen : kinder

  SvarSlett
 10. Hetty,netty,letty(eller hva de heter :p) + ole og dole

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails