onsdag 5. juni 2013

Hverdag. Og Rikkefonsen

Man blir litt matt etter å komme hjem fra en reise der man har sett en del elendighet. Plutselig blir det helt latterlig det man driver og bekymrer seg over her i Norge. Og det bli kvalmt å skulle vise bilder fra slummen i India, mens man neste dag grubler over trivialiteter som hvor man skal reise i ferien eller hvor det er tilbud på barneklær.

Men livet må jo gå sin vante gang her. Jeg kan ikke kreve at hele familien fra nå av skal leve under en blå plastpresenning ute mens vi gjør vårt fornødne i ei grøft. Ikke går vi over til vegetarmat, og ikke lar jeg vesla overta alt ansvar for vask av hus og klær.

Da jeg kom hjem fra India, lå den en flott kjole og ventet på meg i posten. Eller, ikke på meg, men på vesla. Det var en kjole fra dyktige Rikkefonsen, og det er akkurat sånne kjoler som treåringen elsker å ha på seg - myke og romslige. Ikke trang i halsen. Og gjerne noe rosa...
Sjekk gjerne ut Rikkefonsens eplabutikk (og, ja, det var der jeg kjøpte kjolen vesla har på seg i dette innlegget;)
 
(Og som en info til de som er veldig opptatte av å få sånt inn med teskje: Kjolen i dette innlegget har jeg fått av Rikkefonsen, mens kjolen fra konfirmasjonsinnlegget har jeg kjøpt.)
 
I morra håper jeg det ligger ei bok og venter på meg i posten. Og jeg gleder meg til å tilbringe et par kvelder med Jo. Og Harry.
 
Ha en strålende aften med eller uten pakkepost!
 
 

4 kommentarer:

 1. Det håper jeg også, at Harry kommer snart! Fin kjole og veldig fornøyd liten pike også :-)

  SvarSlett
 2. Jeg går også og venter på Harry, thats my man!

  SvarSlett
 3. Søt kjole og jente :)
  Ja, det er ikke så lett det der med at man vet at det er så mange som ikke har det bra andre steder i verden - skal man da liksom selge alt og gi pengene til andre....Nei, det går jo ikke.

  Så på Oprah i dag. Hun hjalp en amerikansk familie der barna bare handla dyre merkeklær. Måtte nesten le, for det var jo bare tragikomisk. Små barn som kjøper klær og vesker nok til å holde i gang en skole i et fatting land - helt sikkert. Verden er rar...

  SvarSlett
 4. Absolutt forståelig at overgangen kan være litt stor! Og selv om du ikke kan forandre verden ved å bo under en presenning eller gjøre ditt fornødne i grøfta, kan du jo gjøre andre små ting som har betydning :-)

  Håper Jo oppfyller forventningene denne gangen også. Min mann har smiska litt med meg i håp om at jeg skal plukke med meg Harry hjem fra butikken i dag. Så får vi håpe han ikke har blitt med noen andre hjem i stedet ... ;-) Selv må jeg nok pent vente til mannen har kost seg med Politi i noen uker før jeg får slippe til. Godt det finnes annen god litteratur også!!!

  God lesning!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails