torsdag 20. juni 2013

Bønna. Og straks ferie

Ja, da får du ha en riktig god sommerferie, da, Else-Beth! Er det tre måneder det er? He he, jeg bare erter deg litt, vettu;) Vet jo at det ikke er mer enn drøye to måneder. Må si jeg misunner dere lærere alle de lange feriene. Og tida fra påske og fram til skolen slutter består jo bare av fridager, sportsdager og turer i skog og mark. Skulle nesten ønske man var lærer selv! Men noen må jo holde Norge i gang!;)

Jeg sendte et skriv til SFO med forespørsel om Bønna kunne være der hele juli også, men fikk nå svar om at han ikke hadde plass der. Han har faktisk ikke hatt plass siden han fullførte fjerde! Hvor i all verden har Bønna befunnet seg i alle ferier de siste par årene?!! Mener dere at han bare har hengt rundt på senteret, tuslet rundt i byen eller vært hjemme alene uten at vi har visst om det? Hvordan skulle vi ha klart å fange opp dette - vi har dratt tidlig på jobb eller spinning, og når vi har kommet hjem har vi observert Bønna på rommet sitt mens han slappet av med dataspill etter en morsom dag på SFO, omgitt av trygge voksne og mange gode kamerater. Har vi trodd. Og så får vi dette slaget i ansiktet, dette sparket mot nyrene. Og det svir, Else-Beth. Dette grenser til omsorgssvikt fra deres side, og jeg har startet en egen kampanjeside på facebook med tittelen "SFO og Skole - til Barnas Beste eller Ei?"  Gå gjerne inn og lik siden:)

Jeg stiller meg undrende til hva dere egentlig driver med på de såkalte planleggingsdagene deres. Informasjon til oss foreldre burde vel vært prioritert? Å tørke av tavla og å brette melkekartong tvinger dere jo elevene til å gjøre for dere, så så veldig mye arbeid kan vel ikke gjenstå før ferien deres starter? Og sannelig starter dere ikke skoleåret med nok en planleggingsdag! (Eller har dere to??) Jeg synes det er ille at mine skattepenger går til en gjeng lærere som sitter og deler ferieminner med hverandre, klipper ut noen papirblomster og finner fram en bunke kladdebøker for deretter å spise en lang og god lunsj. Og avslutte dagen klokka ett. Men dette er det vel bare jeg som har ryggmarg nok til å si. Jeg ser andre foreldre sleiker dere oppover ryggen. Jeg står for det jeg sier og mener, Else-Beth! Og det skal jeg respekteres for!

Jeg er heller ikke imponert over hvordan dere håndterte sommeravslutningen - Bønna kom hjem og fortalte at det verken hadde vanket pommes frites eller cupcakes. At han ikke skal ha ordinære svinepølser hadde dere fått med dere, men så presterer dere å gi ham kalkunpølser i stedet! Til en gutt som både er allergisk mot fjær og krås! Makan!

God sommer! Jeg ringer deg når vi kommer hjem fra Rhodos - har et par punkter jeg vil ta opp med deg før et nytt skoleår setter i gang.

Klem, Pia

13 kommentarer:

 1. haha... lurer på om Else-Beth ikke snart blir langtidssykmeldt ;) Også kalkunpølse da, når man er allergisk for fjær og krås - makan!!!

  SvarSlett
 2. Mulig Else_beth allerede er sykmeldt, kjenner meg ikke sikker på at Bønna har fortalt om evt vikarer... Tenk om skolen ikke informerer om slikt1?

  SvarSlett
 3. Hahahaha! God ferie, Pia!

  SvarSlett
 4. Kanskje greit for Else-Beth at det nærmer seg ferie (og avspassering og planleggingsdager)! :)
  Ha en super (velfortjent) lang sommer!

  SvarSlett
 5. He he! (Håper Else-Beth rekker å ta seg inn igjen i ferien...)

  SvarSlett
 6. Ha, ha, tenker Else-Beth gleder seg til sommerferien:-)

  SvarSlett
 7. "Noen må jo holde Norge i gang ;)" Jeg er meg i hjel av Bønnas fæle mor. Er det ikke snart på tide å sende en bekymringsmelding til barnevernet, tro?

  SvarSlett
 8. Jeg har alltid lurt på om det Else-Beth utsettes for er en passiv-aggressiv reaksjon mot Elisabeth innerst i veien etter det famøse p-pille- Pia innslaget? Navnet er jo i så fall svært dårlig kamuflert....:-)

  SvarSlett
 9. Tror Bønnas mor knapt nok vet hvem Bønna er og hva han driver med du Else Beth stakkars vet mer om Bønna en morra. Nå Else-Beth kan du ta ferie og la foreldrene bli kjent med Bønna. Men du får han vel bare på døra og han spør om det ene og andre. Håper du skal reise langt bort til ukjent adresse i sommer.. Digger Bønna historiene og kjenner igjen noen av sekvensene dog ikke så sterke men likevel... Ofte er en Bønna historie underholdning på enhver personalfest (lærerfest)..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails