fredag 31. mai 2013

Slum. Og Indrani

I India er det mange mennesker som lever under elendige forhold. Mange steder bor folk under en blå plastpresenning med søppel og skit rundt seg. Og jeg lurer litt på hva det gjør med deg som menneske? Du er liksom ingenting. Bare søppel. Ikke er du verdt noe, ikke har du noen rettigheter.
Vi fikk være med og besøke prosjekter som var retta mot de aller fattigste. Det å få barn og ungdom gjennom skolen slik at de seinere kan få seg en jobb, er viktig. Vi var blant annet på en yrkesskole der ungdom ble kurset i søm, data eller elektronikk. Når de var ferdige på yrkesskolen, fikk de hjelp til å finne seg en jobb. På en fabrikk kanskje? Noen fant til og med ut at de kunne studere videre.
Ei som bor ganske ålreit etter indisk standard, er sjuårige Indrani. Mange kjenner henne fra Foruts barneaksjon eller fra Maj Britt Andersens sanger. Vi var hjemme hos Indrani og familien hennes. Selv om de har et hus med vegger, gulv og tak, så er det jo stusselige forhold hvis du sammenligner med våre hjem. Hele familien, sju personer, bor på 8 kvadratmeter. Det er ikke særlig mye. Ungene mine har hvert sitt soverom. Hvert soverom er større enn hele Indranis hus.  Det å leve uten innlagt vann og uten toalett er også noe som er veldig fjernt fra vår hverdag.
Men Indrani var ei flott og kvikk jente, og mora viste stolt fram karakterkortet fra skolen - bare A+!

7 kommentarer:

 1. Så flott at du forteller oss hva du har opplevd i India og takk for at du spesielt forteller om Indrani. Vi har fulgt Indrani i 2 år nå gjennom Forut, og barna er veldig opptatt av henne. Selv har jeg lurt på hvordan det går med den vesle jenta i India, det vet jeg nå. Tusen takk!

  Anne-Grethe

  SvarSlett
 2. Det er så godt å se at det hjelper å hjelpe ♥

  SvarSlett
 3. Åååå! Indrani, ja! Ho kjenner eg jo.

  SvarSlett
 4. Leser med på dine innlegg fra turen -godt å lese at det hjelper å hjelpe, som nevnt av en annen over her :)

  SvarSlett
 5. Det er så man blir flau over å ønske seg større hus.

  SvarSlett
 6. Kan jo ikke ha en dag fri (som jeg tilbringer på stranda) eller noen travle vakter - da henger jeg fort etter i nettverden! :-)

  Har sett bildene underveis på instagram. Så mange nydelige barn, mange inntrykk og følelser. Det gjør noe med et (mamma)hjerte! Har vist frem bildene til gutta her hjemme og de gjør seg tanker.

  Takk for at du deler med oss Pia :-)

  SvarSlett
 7. Det er så enorme kontraster her i verden, og det er det dessverre fort gjort å glemme... Innlegg til ettertanke. Igjen. Bra.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails