onsdag 8. mai 2013

Klær til ungdom? Gutteklær.

Selv om det fortsatt er lettere å finne fine klær til jenter, synes jeg at utvalget av gutteklær har tatt seg veldig opp i den tida jeg har hatt barn. Du har butikker som Guttelus og Polarn O Pyret som selger kule klær for gutter.

Men hva med de gutta som nesten er voksne? Store gutter som er like høye som sine høye foreldre? Samtidig som de fortsatt er gutter, ikke voksne menn. Der sliter jeg litt med å finne klær. Spesielt penklær.

17.mai-antrekkene er heldigvis i boks, takket være korpset. Gutta stiller i sine staselige blå uniformer. Men snart skal vi i en konfirmasjon. Og på grunn av rask og ukontrollert vekst gidder man ikke å bruke tusenvis av kroner på en herredress eller tre.

Å stille i korpsuniform i en konfirmasjon blir litt stusselig. Ikke et vondt ord om korpset, men de blå polyesterbuksene med matchende jakke og lue er liksom ikke det lekreste som finnes.
Jeg synes for eksempel at dressene fra Moods of Norway er kule.
Men du kjøper ikke en dress til en stiv pris som du kan få brukt maks to ganger.
(Og denne modellen er da han sympatiske fyren fra Amazing Race?)
 

Hvor kjøper din ungdom klær? (Og ser du på Amazing Race?)

Ha en staselig kveld med eller uten dress!

14 kommentarer:

 1. Vi var i konfirmasjon for 2 år siden da en medkonfirmantene hadde rosa Moods of Norway-dress. Men han hadde sikkert et stort ønske om å stikke seg ut - alle jentene hadde jo Hardangerbunad.

  Hva med Freetex?

  SvarSlett
 2. Vi handler på ebay. Sønnen min fikk en stilig dress for noen år siden.
  Han er veldig fornøyd.
  Jeanette

  SvarSlett
 3. Med en 13 åring på 185 cm skjønner jeg problemstillingen. Vi kjøpte dress på Dressmann til jul og den passer heldigvis til konfirmasjon denne helgen og 17 mai.

  Klær kjøpes forskjellige steder. Jack and Jones har klær som 13 åringen her liker,og de er ikke for dyre.

  SvarSlett
 4. Kjøper du dress på dressmann kan den kanskje arves videre? Siden den ikke blir utslitt... Ellers handler jeg bukser til eldstemann på carlings, win chinos bukser, de er ikke så dyre, og fine. Du kan kanskje komme unna med dressjakke og ei kul penbukse som siden kan brukes daglig?

  SvarSlett
 5. Bare suger til meg gode tips, er vel ikke lenge før vi er i samme problemstillingen. Eldstemann på snart 10 år bruker str 152 allerede.

  SvarSlett
 6. Zara har mye fint, mener de går opp til 14 år. De har også nettbutikk.
  Har forresten ledd så mye av det bildet under, så på det en morgen mens jeg spiste frokost. Gikk opp for å pusse tenner og sto der kl 07 og smålo for meg selv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå ble jeg veldig nysgjerrig. Hvilket bilde mener du?
   Jeanette

   Slett
  2. Hun mener nok galskapens bilde fra Legoland...

   Slett
  3. Ja, opp til en viss størrelse går det greit. Men såkalt str 14 i butikken er altfor lite for mine to eldste.

   Slett
 7. Jeg har jo ingen ungdommer selv, men en nevø (som etterhvert er blitt 20... - jøjes...)
  Meeen - helt fra han var ca 12 har jeg kjøpt klær til ham fra Jack and jones - og nå de siste årene har jeg kjøpt på Carlings.

  SvarSlett
 8. Boys of Europe har også fått inn mye fint. Nå har de tatt inn ett merke som heter Made by Monkeys som skal være selskapsklær uten at det skal være alt for dyrt :)

  SvarSlett
 9. Den dressen var skikkelig fin! Joda, du kan kjøpe den til eldste, og de to neste kan arve. I år kan de to yngste guttene ha pen skjorte og slips fra HM.

  SvarSlett
 10. Før jul kjøpte jeg dress til Marek på Primark (rimelig!). Uten poden tilstede, ja - jeg er god på øyemål (evt. hadde flaks);o)
  Ellers hadde jeg vel tydd til H&M, tenker jeg. Moods-dressene er kule, men det får vente til de er noenlunde utvokst, ja! :o)

  SvarSlett
 11. Vi pleier å kjøpe dress på Follestad, og er svært fornøyde hver gang! Anbefales

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails