tirsdag 7. mai 2013

Jakten på en hage. Del 2

Vi tilkalte eksperthjelp. Hagelangs, som har peil på hagedesign, kom for å ta en titt på tomta. Hun satt seg ned med oss for å skissere opp hagen og kom med ideer til planter, plasseringer og underlag. Det var både inspirerende og lærerikt. Jeg lærte at man faktisk ikke må ha plen! Og nå har jeg blitt interessert i agnbøk, hosta og elvesteiner. (Okei, ikke sånn veldig interessert, da. Men betydelig mer enn jeg var før)

Da jeg en dag foreslo at vi skulle ta oss en tur til selveste Plantasjen, så mannen på meg med et blikk fylt av kjærlighet og optimisme, og jeg tuslet faktisk rundt på det gigantiske hagesenteret med glede. Mens jeg for første gang i mitt liv så på prydbusker.

Men før man kommer så langt som til det grønne, har jeg skjønt at det er en del ting som må gjøres. Det viktigste, største og sikkert dyreste, blir en støttemur og ei trapp. Når det er på plass, kan vi begynne med alt det andre.

Noe jeg vil ha, er store betongheller. Hvor får man kjøpt det? Eller er det noe man lager sjøl?
Jeg er i god gang med å finne inspirasjonsbilder på nettet. Dette bildet fant jeg hos Bergene Holm Blogg.

Ha en grønn kveld med eller uten betong!

5 kommentarer:

 1. Det var faktisk ikke så lett å finne, men se her:
  http://www.asakproff.no/proff/toppmeny/produkter/heller/Gangbaneheller

  Flere størrelser er det også.

  SvarSlett
 2. Jeg har ambisjon om å få opp en levegg. I fjor kom vi så langt at vi fikk kjøpt tre ferdige levegg-plater. Kanskje vi kommer litt videre denne sommeren...
  Ellen :)

  SvarSlett
 3. Det går fint an å lage dem selv:) Vi lagde også noen fine heller med avtrykk av barnas føtter - og noen der vi la sement på store hestehovblader (de løgner på rabarbra - og det kan man sikkert også bruke). Utenfor leikestua lagde vi en liten "platting" av betong på sånn ca en kvadratmeter...den tegnet vi rutemønster i så den lignet murstein:) i grunnen bare fantasien som setter grenser ;) lykke til :)

  SvarSlett
 4. Jeg tror jeg ville laget dem selv. Da kan du få dem i akkurat den størrelsen du ønsker;)
  Høres kjekt ut å planlegge hagen og uteområdet. Jeg elsker hagearbeid, jeg;)
  Kos deg
  Klem Tonje

  SvarSlett
 5. Hei og takk for besøket på bloggen vår!
  De hellene du viser bilde av er også støpt av huseier. Da fikk de heller nøyaktig så store og tykke som de ønsket.

  Lykke til :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails