torsdag 4. april 2013

Tvungen påskeidyll!


I påska var det liksom ingen som la ut oppdateringer på facebook som "Koser oss med dataspilling i den mørke kjelleren!" eller "Vi eter fortsatt, både lammelår og Freias fylte påskeegg!". Nei, folk var enten på et eller annet herlig påskefjell der sola aldri gikk ned, de koste seg glugg i hjel med brettspill inne på ei trivelig hytte, eller så var de faenimeg i New York.

Etter å ha blitt mer og mer nedtrykt av alle glansbildestatusene, bestemte jeg oss. Vi måtte til fjells! Om vi ville eller ei. Jeg var oppe grytidlig med en alltid morgenfrisk treåring, og satte i gang med matpakkesmøring. Vi hadde bare gammelt brød, men en del ketchup, oregano og ost døyvet sikkert den verste muggsmaken. Så vekket vi guttene som ble overlykkelige over å stå opp tidlig på en fridag. Og de ble enda mere lykkelige da de innså at nå fikk de en dag helt fri fra skjermer og spilling.

Etter å ha pakket ut i bilen et par timer, kom vi oss av gårde. Gutta krangla om egentlig alt i baksetet, og vi prøvde å spille høy musikk for å overdøve det meste. Vi stoppet på en søndagsåpen butikk for å kjøpe spylervæske og påskemarsipan, mannen kom ut med en pose med mandelstang og monolitt og absolutt ikke noe påskemarsipan, og da klarte jeg ikke lenger å tviholde på det gode humøret. Så da krangla vi like så godt hele gjengen videre opp mot høyfjellet.
Vi kom fram, været var strålende, alle glemte å krangle, det kom et smil og et hyggelig ord både fra den ene og andre kanten og vi føyk innover.
(Okei, jeg føyk vel ikke. Jeg er elendig på ski. Men jeg gikk selv uten hjelpemidler)
(Altså, jeg hadde jo ski og staver, da. Men det klassifiseres vel mer som nødvendig utstyr, ikke som hjelpemidler?)

Vi hadde utstyr til alle, selv om det verken var særlig fancy ei heller matchende. Og treåringen ble smurt med solkrem, som nok både var for gammel og sikkert inneholdt hormonforstyrrende og kreftfremkallende stoffer. Men solkrem er solkrem.
Jeg ble veldig overrasket over å se at jeg hadde sønner som kunne skøyte sånn proft på ski, og jeg ble ganske overrasket over at jeg faktisk tok meg i å tenke at det var pent der oppe på fjellet. Etter ca åtte hundre meter fant vi oss en fin rasteplass, rigget oss til med sitteunderlag og bål og matpakker, og alt var bare bra. Jeg var på nippet til å skrive på facebook at vi koste oss glugg i hjel på det herlige påskefjellet, men jeg hadde ikke dekning på mobilen.

Noen tanker jeg gjorde meg da jeg lå lettere henslengt med en pepsimaxboks i den ene hånda og litt påskegul cheese doodles i den andre: 
 1. Ungene krangler faktisk mye mindre når vi er utpå og gjør noe sammen.
 2. Det høres sikkert ikke ut som noe godt foreldretips, men å la ungene få utfolde seg med kniv, øks og fyrstikker er alltid en innertier.
 3. Flate, så pent det er i Norge når sola skinner.
Hadde du en idyllisk påske?

Ha en minnerik kveld med eller uten bilder!

25 kommentarer:

 1. Ååååå, ingen beskriver påskeidyllen sånn som deg, Pia!! LIKER! :)

  SvarSlett
 2. Ja på blogg, instagram og facebook var det gjennomgående überidyllisk! Sånn egentlig var det.. tja, glimtvis idyllisk. Når man er sammen med familie 24/7 i over en uke.. Ja da.. kan INGEN kan komme å fortelle meg at de kommer igjennom det, UTEN noe form for konflikt og uidyll!! ;-)

  SvarSlett
 3. Just presis! Vi var også på sånne nå-skal-vi-kose-oss-med-ski-på-bena-og-appelsin-i-sekken-tur. Men pent, det var det. Sol og greier. Fikk fregner og godt humør, og blide barn med blåmerker og gnagsår. :)
  Skikkelig norsk, liksom.
  Bilder? Var altfor opptatt med å ikke få hjertesammensjokk over denne plutselige aktiviteten etter en stillesittende vinter.

  SvarSlett
 4. Vi hadde ei super påske, og kosa oss masse - jeg er overlykkelig for at det sjeldent er mulig med ski der vi feirer påske ;-) Vi var på tur flere dager, og vi hadde knallvær - tror jeg var så heldig å få noen fregner faktisk :-D Så ut til at dere hadde hatt ei veldig fin tur dere også :-))

  SvarSlett
 5. Nok et herlig innlegg, Pia:-

  SvarSlett
 6. Haha fantastisk! Herlig :)

  SvarSlett
 7. Hahaha! Trykker definitivt på likerknappen, du er BEST! :-)

  SvarSlett
 8. For et flott og superærlig innlegg:)jeg legger meg til som følger jeg:):)

  SvarSlett
 9. Ikke mye glansbilde her nei, herlig-herlig! Personlig begynner jeg å bli grundig lei av alle de der über-fantastiske-vi-er-en-stor-vakker-happy-family-greiene. Jeg mener, folk må jo mene hva de vil, men MÅ jeg overlesses med disse statusene? Nei takk. Men en stor dose sarkasme, drysset med ironi, det svelger jeg mer enn gjerne! Takk, Pia.
  Eva Einshøj

  SvarSlett
 10. Helt konge! Ler så jeg mannen kikker bort her jeg sitter bak skjermen :) Jeg har lenge ønska meg en sånn bil som jeg av og til har sett på amerikanske filmer, med et glass som føreren kan trykke opp så man ikke kan høre det som skjer i baksetet .... Det hadde vært LITT digg...

  SvarSlett
 11. Dette ser så ekte ut, at jeg ikke tror du tuller. Her har det vært både litt krangling - men mest kos. Og jeg har tillatt meg selv å ligge våken å vente på at Emilie skulle komme hjem fra bar, et par ganger mens hun var her. Og selv det var koselig å gjøre - for det får jeg aldri ellers anledning til. Vi har tømt skuffene for norsk sjokolade. Og vi har spist mye ute. Fordi lommeboka tåler at vi spiser ute oftere enn hjemme i steindyre Norge. Så da gjør vi det. Og vi har gått fine turer på stranda. Og vi har vært på sightseeing og vi har kjørt karuseller. Lite skigåing men veldig trivelig påske!

  SvarSlett
 12. Akkurat slik hugsar eg at det var her også. Heilt på ein prikk likt. :)No er dei to heimebuande barna så store at vi er slutta å prøve å ta dei med på ski. Det er heilt greit,, så slipp vi også å gå.
  Vi har hatt fredeleg verandapåske, idyllisk det også :)

  SvarSlett
 13. Fantastisk! Det båder ser og høres ut til å ha vært en strålende påskedag det der!

  SvarSlett
 14. Høres bra ut. Vi er jo litt tvertimot og drar alltid til Halmstad og møter våren i påsken. (For vi har ikke hytte, dvs mindre lån, mindre vedlikehold og vi kan jobbe mindre...) Upsides: full barnevakt og markservice, deilig mat, tilgang til sportsbil, alltid sol og blomstrende påskeliljer - og vi slipper presset om den idylliske facebookpåsken siden wlan-et til farfar stort sett ligger nede ...

  SvarSlett
 15. Vi hadde et par idylliske turer på sjøen. Den ene turen var blant annet for å dumpe fugleskrotter etter at vi slakta noen ender. Det er mye ørn på Frøya, så når vi dumper kjøtt på en av holmene her ute, får ørna masse mat. Det er en ganske idyllisk ting, eller? :)
  Den andre turen sjekka vi rusa og fikk mange feite torsker både med lever og rogn. Den dagen hadde vi et alle tiders idyllisk torskemåltid.
  Vi trives med å være på sjøen, det er ganske idyllisk.
  Jeg har ikke stått på ski på sikkert 10 år. Men jeg kan jo huske at det var idyllisk det også. Varmende sol på påskefjellet er fantastisk flott.
  Er forresten helt enig med deg ang øks, kniv og fyrstikker for barn. Vi praktiserer det samme, både hjemme og på turer med klassen jeg jobber i på skolen. Unger må få utfolde seg.
  Forøvrig har jeg spist så mye godt i påska at buksene mine er blitt trange i livet. Jeg må fanken meg åpne knappen for å få puste. Djisus!
  Ellen :D

  SvarSlett
 16. Desidert nydelig påskevær i år!! :)

  SvarSlett
 17. hehe
  alt dette takket være FB?? :)

  SvarSlett
 18. Jeg kan ikke klage. På påskeaften var jeg ved påskesjøen.

  Cecilie

  SvarSlett
 19. haha, artig innlegg! Vi var eitt døgn på besøk på ei hytte rett ved skiløypa i det herlege påskevêret og resten av påska like i nærleiken av påskefjellet. Neste år skal eg IKKJE tenkje "vi gidd ikkje pakke ski, det er vel ikkje sååå stas at det er verdt styret med å pakke". *snytt* ;-) (Men vi hadde ei fin påske likevel, altså!)

  SvarSlett
 20. Ja takk, den mest idylliske på så lenge jeg kan huske!

  Nais de tattisene altså, det der kommer du til å bli fornøyd med for ever vettu! Jeg hører folk sier at man kan bli lei og sånn av tatoveringer, men når det er så stilig som det der er det ingen grunn til bekymring!

  Finfin helg da!


  SvarSlett
 21. Joooda: påskeveret var fantastiskare(!) enn på uhorvelig mange år!! Kaldt men SOOOOOOOOOOOOOOOOOL!! Så det var reine idyllen å bu i campingvogna (UTEN tørkestativ og fullt av klissvåte kler over det heile, for å ikkje snakka om dårlig tørk og dårlig plass!!)
  Pga frosten så måtte vi ha vatn i kanner og ha varmt vatn i termosar (istadenfor "innlagt" vatn m/varme) Og oppvasken måtte såklart foregå "manuelt" ;)
  Ingen ski og ingen snø, men glade ungar som var ute/inne med venner heile dagen:) Mor slappa for det meste av (slapp vaske campingvogn pga frost!) Og slapp dele seng med snorkande mann, hehe (siden han var ute på jobb;)
  Slett ikkje værst påske!!

  Trultemor

  SvarSlett
 22. Flotte bilder :) Fjellet ER utrolig fint. Det er sånt man ikke reflekterer over når man er 12-14-18 år. Men når man har bikket træddve (eller sånn)så vet man plutselig å sette pris på fjellheimen.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails