tirsdag 30. april 2013

B-mennesker. Og aktive på skolevei

Heisan Else-Beth!

Vi fikk et skriv fra skolen i dag om Bønnas fravær. Jeg er sterkt uenig i at han har så mye fravær - vi har vært på noen ferieturer, men det kan vel ikke akkurat kalles fravær? Da jeg gikk på skolen fikk vi fravær hvis vi var hjemme på grunn av oppkast, diare eller kusma. Skulket vi var det skulk. Og ferie er faktisk ferie. Jeg synes dere burde holde orden på de ulike begrepene før dere slenger fra dere frekke brev.

At han ofte kommer litt senere om morgenen, er noe vi faktisk tok opp med dere ved skolestart. Vi ga klar beskjed om ønsket starttidspunkt, men dette ble ignorert fra skolens side. Vi er B-mennesker, og har krav på samme rettigheter og respekt som andre. Kunne dere ikke spredd alle disse skidagene, byvandringene og sangsamlingene jevnt utover året? Bruke den første timen daglig til den slags? Så kunne de som faktisk kommer på skolen for å lære noe, dukket opp til andre time og satt rett i gang med algebra?

Til slutt må jeg få kommentere denne Aktiv på skoleveien-kampanjen dere prøver å hjernevaske barna med. Jeg håper virkelig dere stiller med premier til de barna som av en eller annen grunn ikke går eller sykler til skolen? Vi har som regel dårlig tid om morgenen, og velger å kjøre Bønna de 500 metrene til skolen. Alternativet ville vært at han kom enda senere på skolen, og det er vel ikke ønskelig? Gangveien er dårlig strødd på vinterstid, og vi ønsker ikke at vår sønn skal ferdes på glatt underlag. Nå som snøen er borte, merker vi at asfalten kan bli meget varm, og Bønna perspirerer mer enn normalt. For å unngå dehydrering på skoleveien, er det til Bønnas beste at han blir kjørt.

Mvh Pia

P.S: Vi ønsker at Bønna får stå over gymmen denne uka, han har en sprekk i neglen på venstre tommel, og sliter med smerter.

18 kommentarer:

 1. Perspireheheherer... jeg dør! :D Disse er så festlige! :)

  SvarSlett
 2. Hahahahaha, moren til Bønna er søren ikke mye tam:-p

  SvarSlett
 3. Pleier vanligvis å flire godt av disse Bønna-historiene dine, men akkurat i dag er jeg bare apatisk. Har nemlig en sak omtrent som denne pågående på jobb. Anbefales ikke! Bare frustrasjon når mor ikke skjønner viktigheten av at barnet må komme FØR skoleklokka ringer!

  Men håper noe av frustrasjonen er borte til neste Bønna-historie, så kan jeg få flire litt da :-)

  SvarSlett
 4. Vi er alle forskjellige. Alle er ikke A-mennesker. Det er klart at skolen må ta hensyn til det. ;-)

  Cecilie

  SvarSlett
 5. Flott avslutning på april måned og ein god begynnelse på mai..... kjem te å le lenge av denne og :-) digge bønnas mor!

  SvarSlett
 6. En ting er at foreldrene ikke skjønner det. Jeg har også en skoleledelse som ikke ser det som noe problem at de samme elevene kommer et kvarter for sent hver eneste dag.

  SvarSlett
 7. Har ingen tall på det, men antagelsene mine tilsier at det er flere B-mennesker enn A-mennesker. Nå er dette antagelser basert på en kvalitativ studie av min egen familie og et par venner, så det er jo ikke hardfacts. Men hvorfor skal det bare tas hensyn til A-menneskene, når B-menneskene muligens er i flertall? That´s so wrong! Skole (og jobb) burde derfor begynt litt senere!! Ca. 1000 hadde vært fint syns jeg! Og jeg er sikker på at Bønnas mor er enig!

  SvarSlett
 8. Enig med deg Dia.... og Pia: Selvsagt burde såkalte B-mennesker få samme respekten og rettighetene som A-menneskene...Hvorfor skulle det egentlig være noe anderledes for de som IKKE havner innenfor samme rammen som “the lucky winners” : A-menneskene..som har fått alt tilrettelagt? Pga BIOLOGISKE årsaker (pga hjernens utvikling) sliter nemlig svært mange unge/barn forbigående (og noen permanent) med søvnfaseforstyrrelser- dvs en forsinka søvnfase om gjør at hjernen ikke er i stand til å kicke inn søvnhormonene før seinere på kvelden/natta. Dette gjør selvsagt sitt til at mange sovner svært seint og er særdeles slitne og uopplagte pga søvnmangel når skoleklokka ringer. Noen må derfor ty til hormonbehanding med Melatonin og lysterapi for å forsøke skyve rytmen inn på A-menneske nivå, hvilket ikke er normalt for disse..Rettferdig? Neppe!! (En annen ting: en ungdoms hjerne trenger søvn for å nettopp kunne utvikle seg!) Skoledagen skulle derfor uten tvil ha vært lagt opp MINST en time seinere på dagen – slik at ALLE fikk lik sjanse til å tilegne seg kunnskaper og komme gjennom skolegangen uten høye fravær pga søvndeprivasjon. (eller at de rett og slett dropper ut) I Sverige og Danmark har de faktisk skjønt dette..og veldig mange skoler begynner faktisk også derfor noe seinere ;) Over halvparten av oss voksne er faktisk også B-mennesker av samme årsak..ikke fordi vi nødvendigvis har valgt det!

  SvarSlett
 9. Ironien som falt på stengrunn? Fantastisk illustrativt. Pia, Bønnas mor er som alltid ubetalelig, og vi er mange fans!

  SvarSlett
 10. Ha ha ha - ba om ønsket starttidspunkt :-)) Er det mulig, sier jeg bare :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 11. Stakkars Bønna, det er ikke greit! :)

  SvarSlett
 12. Stakkars Bønna, håper sprekken tettes snart.

  SvarSlett
 13. Jeg er fæl altså! Jeg sender ungene til skolen - gående på ASFALT! Tenk det. Jeg burde kanskje tatt hensyn til dehydrering???

  SvarSlett
 14. Befriende lesing! God vårdag til deg Oia! Klem

  SvarSlett
 15. Dette er helt utrolig bra skrevet! Tatt på kornet :)

  SvarSlett
 16. Hahahahahah, du er utrolig morsom Pia :) Lurer på hvordan det går med Bønna jeg ;);)???

  Trine

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails