torsdag 7. mars 2013

Utviklingssamtaler

Hei Else-Beth!

Jeg ser at vi er innkalt til en utviklingssamtale. (Men vi hadde da det i fjor, om jeg ikke husker feil?) Jeg reagerer litt på den bryske måten du kaller oss inn på. Det er ikke akkurat en kjærlig og varm invitasjon du kommer med! Et lite tips fra meg er å bruke litt penere papir, ta deg bryet med å sette inn noen bilder, kanskje klistre på noen hjerter eller blomster, gjøre det litt mer personlig, rett og slett!

Uansett - tidspunktet du har satt opp, passer ikke for oss. Jeg har frisørtime, og Roar skal vaske bilen. Du vet vi er opptatte på jobb, og ettermiddagene er stort sett fulle siden vi begge trener nesten daglig. Dessuten trenger vi faktisk litt ro og fred her hjemme også.

Det står jo i brevet at vi selv må bytte tid med noen andre hvis oppsatt tidspunkt ikke passer, men du kan da ikke mene at vi skal ta kontakt med mennesker vi ikke aner hvem er!? Den eneste jeg kjenner er moren til Hermine, men hun skal nå alltid gjøre ting så vanskelig, og jeg orker ikke å forholde meg til henne akkurat nå.
 
Både på spinningen og hos frisøren har de drop-in-timer, noe som fungerer utmerket for oss travle småbarnsforeldre. Hvorfor ikke innføre noe slikt på skolen? Jeg vil anta at de fleste foreldre tenker som oss og det er vel ikke mange som tar seg tid til å prioritere disse skolesamtalene. Ved å tilby drop-in-samtaler tror jeg at mange flere ville ha kommet. Det trenger jo ikke å være hver helg, det holder sikkert med 2-3 helger i måneden der du er tilgjengelig på klasserommet, la oss si fra 9-20? Så kan de som føler behovet for slike utviklende samtaler, stikke innom.

(Jeg nevnte dette forslaget for moren til Hermine, og da så hun bare på meg og sa noe sånt som "Ja, du burde jo vært med i fæv, du".  Skjønner du, Else-Beth? Hun er ikke helt god.)

Mvh Pia

P.S: Når jeg først er inne på folk som ikke er helt tilregnelige - burde ikke assistentlærer Bodil snart gå av med pensjon? Her om dagen sto jeg oppe på parkeringsplassen og ventet på at Bønna skulle somle seg ut av klasserommet. Jeg tente meg en røyk, og i løpet av noen minutter var hun på pletten! Selveste drittkjerringa! (Ha ha, Bodil, altså, vi kaller henne alltid drittkjerringa her hjemme;) Bodil ba meg om å slokke sigaretten, og jeg ble rett og slett målløs! Jeg er da voksen! Og jeg sto jo ikke akkurat inne i skolebygningen! Nei, vet du hva! Jeg tenker sånn i ettertid at jeg burde ha skjelt henne ut, men det rakk jeg jo ikke. Så det hadde vært fint om du ga henne noen tips om hvordan man bør oppføre seg mot andre mennesker!

14 kommentarer:

 1. Ja, i denne serien er det Bodil som trenger tips.
  Jeg synes også at drop-in i helgene hadde vært fint.
  Ikke for det - jeg tror Bønna kanskje krever hele 9-20...

  Åååå... Bønna... og moren hans. Digger.

  SvarSlett
 2. Det er godt at noen tar på seg oppgaven med å gi Else-Beth konstruktiv kritikk! Hva skulle vel skolen gjort uten slike inspirerende og vennlige foreldre ;-)

  SvarSlett
 3. Haha, fantastisk :D Den der trengte jeg i dag, takk!

  SvarSlett
 4. haha - drop-in var skikkelig genialt :)

  SvarSlett
 5. Drop-in er faktisk innført på videregående. Jeg fikk litt sjokk da...men som du, unnskyld jeg mente Bønna's mor, indikerer bli det vel mindre forventet at foreldre dukker opp etterhvert som disse søte små gror oss over hodet...
  Takk igjen for en god latter!

  SvarSlett
 6. Hehehe! Ler meg skakk! Ler meg forderva! :D

  (Ser frem til å kalle inn til utviklingssamtaler i april...) ;)

  SvarSlett
 7. Nydelig! Hva med de som rett og slett bare uteblir? Ikke sett mailen, ikke sett sms og heller ikke sett skrftlig invitasjon i sekken? Drop - in har foregått lenge - jeg kommer plutselig når det passer meg! Åh, kan du ikke har du undervisning? Kan du ikke ordne det da????

  SvarSlett
 8. Er det noe rart vi digger deg?? Nei :D

  SvarSlett
 9. Ble ferdig med siste utviklingssamtale igår. I god til før 16. Dropintimer ja! Det hadde vært no'. Grøss;) God helg!

  SvarSlett
 10. Fantastisk - gleder meg til å følge med på bloggen din!

  SvarSlett
 11. Friskt! Skal definitift foreslå drop-in-samtaler på neste FAU-møte, da jeg regner med at rektor kommer. Han vil sikkert forstå at dette er et stort behov. :)
  God søndag!

  SvarSlett
 12. utviklingssamtale vad er det for noet ?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails