søndag 24. mars 2013

Om vennlighet. Og oppriktighet

De aller fleste bloggere er fryktelig vennlige. De takker og klemmer og roser og sprer om seg med hjerter.

Men meg sjøl? Burde jeg prøve å være mer hjertelig? Framstår jeg som ond? Jeg kan bare ikke begynne å skrive Takk for all vennlighet og varme!. Jeg kunne jo ha skrevet det. Men sånn som jeg har lagt opp denne bloggen, vil det bare framstå som noe ironisk. Ikke vennlig. Dessuten er det ikke helt meg. De av dere som kjenner meg på ekte, vet at jeg ikke er av den overstrømmende vennlige typen som klemmer og roser og roper. Jeg gir mer et klapp på skuldra.

Jeg klarer ikke å starte blogginnlegg med å skrive "Skjønne dere!", "Heisan sprekinger!" eller "Herlige, besteste blogglesere!". Hvorfor i all verden skulle jeg det? Jeg aner ikke om dere er skjønne eller spreke eller herlige.

"Du kunne jo i det minste svare på samtlige kommentarer!". Nei, jeg kunne i det minste ikke det. For jeg har ikke tid til det. Bloggen er ikke jobben min. Jeg er ikke avhengig av å holde på leserne ved å late som vi blir bestiser. Jeg leser og setter pris på alle kommentarer. Jeg har fått noen kommentarer som jeg virkelig tar til meg fordi jeg føler de er ekte. En del av dere blir jeg seriøst og oppriktig glad i, sånn på nettvis. Men jeg kan ikke prioritere å svare på absolutt alt. Altså, kommer det spørsmål, prøver jeg å svare. Men jeg kan ikke svare hver kommentar med "Takk for nydelig kommentar, du herligste, vakre Henriette! Ønsker deg en suuuper dag!" Og så hjerte, da.
"Jo, men da hadde jeg følt meg sett! Og satt pris på!" Ja, da. Ser den. Men hvor ekte blir all denne masserosinga? Går det inflasjon i all denne herligheten, så blir den liksom ikke så viktig, synes jeg.

Må man være hypervennlig for å overleve som blogger?  Jeg ser jo sjøl at når jeg har vennlige innlegg, er folk veldig vennlige tilbake.  Når andre bloggere takker og klemzer, tar jeg det til meg og skriver noe kjærlig tilbake. Positivitet avler positivitet. Men kan jeg få lov til å fortsette å være sånn....uvennlig? Eller brysk, heter det kanskje?
Bildene er fra Oips Store

Og så blir det vel litt teit å avslutte dette med en takk. Men takk for alle fine tilbakemeldinger. Takk til dere som liker og leser og deler og kommenterer. Jeg synes det er stas. Faktisk.

Ha en herlig, super og nyyydelig dag med eller uten oppriktighet!

23 kommentarer:

 1. Vær den du er, du. Tror ingen oppfatter deg som uvennlig selv om de ikke får et hjerte eller klem av deg sånn stadig vekk. Det fine med bloggverden er at om noen ikke liker stilen på/i bloggen kan de jo bare gå videre! Nå skal vi se om jeg får til å lage et hjerte til deg... ♥! Hah!! Det fikk jeg til! Og her er noen andre også 😄😝😃🌺🌿🌍🍀🌴🌒🍄... Det var alt jeg klarte av blogg-love for idag! Stå på - i din egen stil!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm.... Og så synes de ikke engang... :-)))

   Slett
 2. Nei, vet du hva. Er ikke den rosinga utrolig umoden, og sånn fiske-etter-komplimenter...? I samme gate som disse tenåringene på FB, nydeligste deg, vaKKreste deg etc....

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare for å fiske etter samme tilbakemeldinger ved neste profilbildeskifte??? I don't get it. Men så er jeg 40 og oppvokst med normalt/lavt selvbilde. Men deg forstår jeg, Pia, og det gjør sikkert alle de andre som digger deg. Naw...søteste

   Slett
 3. Hallo på du!
  Jeg forstår godt at du ikke svarer på alle kommentarene. Og synes du er mer enn vennlig nok! :) Jeg synes det er litt forskjellig på hvordan man svarer og skriver hos ulike. Akkurat slik som i den virkelige verden. jeg har venner som jeg alltid klemmer og jeg har venner som jeg aldri klemmer.. Slik også i bloggverdenen. Kommentarer svarer jeg på enn så lenge, men det er jo av den enkle grunn at jeg skjeldent får mer enn 8 på et innlegg :)
  Keep up the good work, synes du har en fin balansegang jeg!
  God søndag!! (nekter å innse at det er påske for enn så lenge er huset ynkelig tomt for påskepynt!!)

  SvarSlett
 4. Eg smiler for meg sjølv her, og liker det du skriv.
  Eg oppfatter deg som venleg sjølv om du ikkje strør rundt seg med hjerter, kos og klem. Og det synst eg er heilt flott.
  Dette hjertestyret er ikkje min stil. Eg får rett og slett ikkje til å slenge på ein klem etter kvar kommentar. Er heller ikkje ein klemmer i det verkeleg liv. Men håper at eg er i møtekommande og venleg likevel, både her og der.

  SvarSlett
 5. Jeg synes det er befriende herlig med en ikke-hjerteblogger! Keep up the good work! Og det der med kommentering; man kan rett og slett ikke rekke over alt alltid. Hvis folk blir fornærmet fordi de ikke får svar, så får de bare la være å kommentere da? Slik tenker i alle fall jeg i en mer enn hektisk hverdag. Kanskje litt overlegent, men det er jo ikke ment slik. Det handler bare om prioriteringer. Nei, fortsett i ditt eget spor, du, Pia. Det er derfor vi liker bloggen din. Finingen! Koz og klemz

  SvarSlett
 6. Vær dæ sjøl, og takk til deg for det!
  Nok av klemz og kos der ute som rommer tomme ord.

  Jeg synes du viser respekt og anerkjennelse til leserne på din måte, med det du deler. Mye av det ligger det mer ærlighet bak enn annet jeg leser rundt om kring. For hvor mange viser egentlig tankene og meningene sine (til en viss grad selvfølgelig) åpent til lesene sine? En uredigert tanke og et uredigert hjem. Det er du det Pia, og så deilig befriende det må være for deg å slippe å sensurere seg selv! Det er i alle fall deilig befriende å få liv til å lese det!

  Fin påske!
  Kos og klemz fra Siw

  SvarSlett
 7. Ja - du får lov å være akkurat som du er! Med alle de følgere og kommentarene du får, så hadde det jo vært heltidsjobb å svare på alle. Stakkars elever og unger sier jeg bare da altså.
  Blir noen fornærma for at du ikke svarer, så får dem bare bli det.
  ♥-lig hilsen Inger (ille stolt av å kunne lage hjerter!)

  SvarSlett
 8. Herregud da Pia! ;) En av gunnene til at jeg går inn her "hos" deg, er den rett på sak stilen du kjører. Jeg blir faktisk litt stuss over alle klemzene, finingene, skjønneste du-ene på mange av bloggene. Er det noe man vi si, eller takke for, så kan man vel det uten dette krims kramset?Noen som ikke aner hvem jeg er, er helt på hjerteklemmesøtedu kjøret med en gang man kommenterer... Nei kjære Pia, la bloggen være slik du er! Vi er nok likedan (vi=leserene), og setter pris på litt normal "bryskhet" ;) Ha uansett ei god påske, med eller uten snø og sol! AnneC.

  SvarSlett
 9. Vær så vennlig og uvennlig du vil, jeg fortsetter å stikke innom her. Med eller uten hjerter og overflødige adjektiv. Jeg liker stilen din

  SvarSlett
 10. Synst alt er fint eg, så lenge det ikkje handlar om å vere stygg mot andre. Mangfold er bra :-)

  SvarSlett
 11. Dette lurer du ikke på vel?
  Jeg mener, om du hadde hatt 15 lesere, kunne jeg skjønt denne bloggposten, men her renner det inn med folk, så en nesten kan tro dette er en slags elv.

  Du har funnet din stil og det er den vi kommer for, ville vært rart om du skulle bli noe annet enn det du er.

  God påske! <3 <3 <3 (hehe.. jeg måtte bare)

  SvarSlett
 12. Du er jo morsomste "mammablogger" :) Go påske :)

  SvarSlett
 13. Takk for hjerte"frie" innlegg :) Du må nå være nett som du er, blir ting for hjertete og klemmete blir det litt overfladisk for meg - for vi ER jo strengt tatt ikke bestisser eller søstre, vi er jo "bare" fremmede som liker å lese om hverandres liv og på et vis blir kjent :)

  SvarSlett
 14. Jeg liker bloggen din. Det er derfor jeg leser den hver dag. Du skriver variert og går rett på sak uten omveier. God påske! <3 <3 <3 (3 hjerter fra meg også.)

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Hehe, skjønner tankene dine.. Altså ikke at du er brysk, for det er du absolutt ikke, men at man innimellom føler at man vil og burde takke. Men synes det kan være litt flaut jeg;)
  Men altså, jeg er temmelig sikker på at alle kommentarene du får på h ert eneste innlegg er et sikkert bevis på at du skriver så inkluderende. Med andre ord, fortsett som før! KLEM fra carina

  SvarSlett
 16. Fortsett akkurat som du gjør :)
  Tror du er ganske vennlig, jeg ;)))

  SvarSlett
 17. Oss megger føler oss spesielt velkommen og syns det er godt å lese det man skriver rett fra hjerte. Ingen overfladisk innpakning eller dill dall. Fortsett slik :)

  SvarSlett
 18. haha, you made my day me dette innlegget.... Fantastisk

  SvarSlett
 19. Jeg tenker at når man har så mange følgere som du har, så er det faktisk fordi folk setter pris på bloggen din og innleggene dine. Og ærligheten. Det viktigste er at folk er seg selv, enten det er på den ene eller den andre måten.
  Jeg har EN blogg jeg følger som er 'sånn'. Det er din. De andre er av den 'andre' sorten. Jeg har ikke kommet over så mange flere som din blogg. Den er unik. Men likevel føler jeg at det er balanse mellom bloggene jeg følger. Hvorfor? Fordi din veier ganske tungt, for å si det sånn. Jeg kommenterer ikke så ofte, men leser. Og tar det innover meg, det som du skriver. Og det blir noe å reflektere over. Fordi det er så innmari vettugt! ;)

  Ønsker deg ei riktig god påske! :))

  Turid

  SvarSlett
 20. Du fremstår som ærlig og ekte, og det liker jeg! Fortsett slik det er naturlig for deg:) Ønsker deg en riktig god påske!

  SvarSlett
 21. Bedre å være ekte, vel.?
  Men det er kanskje de som kozemozer i hytt og pine på alle de søteste og besteste bloggleserne de har og ikke har også..?

  Ikke vet jeg.

  Og jeg forholder meg best til det jeg vet.

  Ha en fin dag, flinke Pia!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails