mandag 4. mars 2013

Kjapp middag. Med hindre

For en gangs skyld hadde jeg tatt opp kyllingfillet fra fryseren og funnet fram alt jeg trengte til middagen før jeg dro på jobb. Så skulle jeg kjapt og elegant fikse et herlig middagsmåltid i løpet av tjue minutter rett etter jobb.
Tenkte jeg.
Men så var det en del momenter jeg ikke hadde regna med:
 • Det tok ti minutter å få opp den hersens sekken med ris
 • Treåringen ville tegne (og da måtte jeg finne fram ark sånn at hun ikke nok en gang gikk løs på veggen)
 • Mannen sendte tekstmeldinger og lurte på når han måtte være hjemme og når det var fotballtrening
 • En sønn lurte på når han egentlig skulle på fotballtrening
 • Jeg måtte inn på nettet og sjekke når fotballtreninga skulle være
 • Jeg måtte høre på en presentasjon om vikinger og late som om jeg var 100 prosent fokusert
 • Treåringen renset dokassa til katten med liv og lyst. Mest med lyst. Jeg måtte gripe inn.
Og en kjapp middagsrett tok plutselig dobbelt så lang tid å få ferdig som først planlagt.

Hva er den raskeste middagsretten du klarer å lage?

Ha en kjapp kveld med eller uten mat!

37 kommentarer:

 1. Gå for wienerpølser varma i microen!

  SvarSlett
 2. Den jeg får med meg fra jobb, fordi vi har fått overskudd eller restemiddag er nok høyt på den lista, men ellers så er wok relativt raskt. I alle fall om pjokken er utstyrt med kniv, fjøl og grønnsaker. Da er han underholdt ..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var wok jeg skulle lage. Med ris til. Pleier jo å gå ganske raskt.

   Slett
 3. Den rispakka hadde eg gått til angrep på med kniv! (Hadde nok blitt endå meir ekstraarbeid....) Argh! Kjenner at den irriterer meg. Alt det andre hadde eg takla. Gå for hurtigris, du!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte ty til kniv - trodde jeg bare kunne rive den pent opp, men nei, da.

   Slett
 4. He, he, høres kjent ut:-) Jeg synes middagslaging stort sett tar lang tid. De eneste gangene jeg klarer å være kjapp er når jeg varmer opp igjen rester fra dagen før...

  SvarSlett
 5. Den raskeste middagen jeg lager er den jeg lager før jeg henter barna i barnehagen.

  SvarSlett
 6. Restemiddag er rimelig kjappt ja :) Ellers liker jeg ting som gjør seg ferdig i ovnen etter litt forberedelser først. Da har jeg tid til å hjelpe til med lekser osv...

  SvarSlett
 7. Pitapizza er nok noe av det kjappeste. Og så kan ungene lage dem selv :)

  SvarSlett
 8. Generelt et slit synes jeg....men kaldpølse på gaffel er jo rimelig kjapt ;)

  SvarSlett
 9. Lager nesten ikke mat jeg. Feminismen er kommet så langt hjemme hos oss nemlig. Og så liker jeg ikke mat/kan ikke lage mat/er gift med en som jobber deltid som kokk.. høhø. Neida.. raskeste må da være en eller annen variant for pizza? Pita-pizza, frozzenpizza, bestillingspizza? :p

  SvarSlett
 10. Haha, been there, done that. Raskeste middagen? Tja. Pølser med brød er en sikker vinner. Når man konkurrerer på fart alene altså. Og lapskaus på boks. Jeg nekter å tro at det er noe særlig næringsinnhold i den lapskausen. Men den metter, og noen ganger er det det eneste som teller. Dessverre.

  SvarSlett
 11. Jeg som nå ei på 14- og 17-år i hus, kan si; "been there, done that";-) - Og selv om det et slit av og til - moro lell;-)

  SvarSlett
 12. Minipizza..
  Pitabrød, ketchup, ost og skinke. 10 minutter i ovnen :)

  SvarSlett
 13. Rett i koppen tomatsuppe:-P

  SvarSlett
 14. World´s easiest 2 ingredient pizza dough (it´s on my blog in the recipes section) :) It only had flour and yoghurt and tastes awesome! ;)

  SvarSlett
 15. Pølser med brød er det mange som sier. Det har vi aldri... men en ferdigkuttet lapskausblanding til en femtenmynt med eventuelle kjøttrester eller kjøttdeig i - samt en liten buljongterning går på et kvarter.

  Ellers er vi alle glad i havregrøt og med Bjørns lettkokte tar det lenger tid å dekke bordet enn å koke grøten. Det er fin og sunn mat som går kjapt og lage og ikke minst er kjapp å spise. Perfekt å ha i magen når man skal på trening.

  SvarSlett
 16. Stekt pølse med tomatbønner og mais. Bruker 10 minutter på den. Men har heller ikke kattesand.

  SvarSlett
 17. Cornflakes med melk;)
  Kjenner meg definitivt igjen i det du skriver, Pia, men det er lenge siden asså;)
  Trine:) Prøv min variant en dag..

  SvarSlett
 18. Pølse og posestappe går kjapt. Det beste gourmetungene mine vet, for øvrig...

  SvarSlett
 19. Haha:-) Vi har risen i ei krukke på kjøkkenbenken, rett og slett fordi det tar så inni harpen langvtid å opne desse femkilosposane!! Vi handler ein gong i veka og hugser å ta fram slik at alt er tint og klart til vi kjem heim. På middag har vi kontroll. Samtidig som eg har i bakhovudet at vi er tre minutter unna pizza og mc og anna som går raskt om alt skjærer seg!:-)

  SvarSlett
 20. Sønnen min er veldig glad i all slags pasta.
  Pasta tar ikke mer en 15 min. Sausen lages mens pastaen koker.
  Bruker man fersk pasta så går det enda raskere. Fersk tortellini med ostesaus (matfløte og Philadelphia) eller pesto lages på 5 minutter.
  Husk revet fersk Parmesan.
  (Det går raskere å koke opp pastavannet i vannkoker enn i kjele)

  SvarSlett
 21. Pastaform! Kok vann i vannkoker`n, hell i kjele, kok pastaskruer mens du steker kjøttdeig. Hell et glass med pastasaus over kjøttdeigen + en liten skvett fløte + evt krydder. Pastaen helles i ei form, sausen over, strø på ost, og inn i ovnen i 7 minutter. Ferdig! :)

  En annen variant er makaronigryte. Kok opp noen pakker spaghettisaus, kutt opp pølsebiter og ha dem i den ferdige sausen. Hell oppi makaronien du kokte mens du kutta opp pølser. Kjapp barnefavoritt.

  SvarSlett
 22. Nudler med vannkoker. Makaroni med gulost og ketchup. Ostesmørbrød i vaffeljern/ovn/mikro. Posesuppe. Frossenpizza. Middagsrester i stekepanne med egg. Jeg er student, dette kan jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så har jeg verken barn eller katt - desverre til katten, heldigvis til barna =) Jeg har til gjengjeld mye oppvask og utålmodighet.

   Slett
 23. Jeg ble veldig inspirert av dette, jeg Pia. Kommer et innlegg i morgen med tips til kjapp hverdagsmat. vol l får jeg vel si, dette kickstartet noe jeg har tenkt på lenge.

  SvarSlett
 24. Nå sist uke så ble det oppvarmede raspeballer med biter av Grãddost.. Ser ikke delikat ut, men funker som vomfyll ;)

  http://www.egedenne.com/2013/03/lat-manns-mat.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Og forresten, hvordan gikk det med kattekasse rensingen? :)

   Slett
 25. På ambulansevakt når vi får pause er jeg avhengig av noe som an lages raskt. (vet aldri hvor lenge pausen varer eller om den blir avbrutt)Kokt ris (har det tilgjengelig) og putter oppi litt rester av alt (reker, skinkebiter, blander egg, erter, revet kylling, gulrot m mer) Er mat på vei til å gå ut på dato legger jeg det i små bokser og stapper i frysern. Eller bruker det som er ferskt og tilgjengelig. Andre alternativer er Findus sin fisk i poser, lar fisken ligge i plasten og trekke i ti minutter. Lager noe grønt ved siden av, alternativ pasta. Kjappe retter på 10 minutter. (som også brukes på travle dager hjemme)

  G/Oss5

  SvarSlett
 26. Middag på 20 minutter - også fisk da, som mange anser som vanskelig og tidkrevende.
  http://sirishverdag.blogspot.no/2013/03/middag-pa-20-minutter-lettsaltet-uer.html

  SvarSlett
 27. Det høres veldig ut som vanlig middagstid her hos oss. Da er det lekser på tre stykker og rydding i kjøkkenkaos og middagslaging og hu og hei - og så kommer vi jo i mål - og får noen avgårde på trening etterpå....
  Det raskeste her er mandagsmiddagene - for da putter jeg resten av søndagsmiddagen i ovnen og varmer den opp mens jeg hører engelskgloser og gangetabell og vasker opp. Gjør seg sjøl. Med god forberedelse dagen før, riktignok....

  SvarSlett
 28. Haha, høres kjent ut! Selv for en med kun èn kid. En kid som ikke har en eneste ettermiddagsaktivitet til og med :)
  Raskeste middag er laks inn i ovn med mango og ruccola ved siden av. Det tar 15 minutter fra start til finnish.
  Ser for meg at det blir mye laks når evt flere barn, skolegang, lekser og annet melder seg inn i familien vår.

  SvarSlett
 29. Kjenner meg igjen i de hindrene ;)

  SvarSlett
 30. haha!!Og signerer Marianne, laksemiddagene er garantert kjappest!

  SvarSlett
 31. Så bra skrevet- og rett inn i egen hverdag!! Har bommet på tidene mer enn en gang- middag snart ferdig men må dra jenta ut av huset m brødskive på tvers for å nå ballettime kl 17.
  Hvorfor begynner aktivitetene sååå tidlig??? Blir jo stress uansett - arb tid og kjøreavstand fra jobb går uansett ikke opp...
  Morsom blogg, Pia- jeg følger deg ;0))

  SvarSlett
 32. Nå er jeg en slik irriterende type som gjerne bruker en-to timer på middagene våre. Men det jeg gjør som sparer tid på slike travle dager er å lage en svæær porsjon,dagen før- slik at det er til en middag til og til frokost til ungene + gjerne en porsjon eller to til å fryse ned. (Jeg har gjerne med middagsrester på jobb om kvelden)Vi er "litt" glade i middager vi he he.
  Men noen ganger strekker ikke planleggingen/tiden til.Da går det feks i fullkorns eller lavkarbopasta, stekt laks og løk og salat eller kokte grønnsaker, pølse med brød(eller isbergsalat rundt for noen av oss), middagspølse og kålrabistapp, ferdig grøt-eller havregrøt, salat med egg og skinke eller en omelett med salat til.
  Beklager dette ble langt, er en ganske så ivrig mht matlaging :-)
  Følger også bloggen din, den er helt super!!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails