onsdag 27. mars 2013

Kaniner? Harer? Egg? Og påske?

Jeg hadde tenkt til å drive med litt folkeopplysning og fortelle hvorfor vi forbinder harer med påske. Og hvordan vi klarer å koble harer til egg. For akkurat den koblinga er ganske merkelig, spør du meg. Men jeg har googla og lett, og har ikke blitt så mye klokere. Det vil si, litt har jeg lært, men det hele ble så innvikla at jeg ga opp. Jeg har lest om lam som har vært så dårlig tegna at man trodde det var en kanin, jeg har lest om harer med tre ører, jeg har lest mye om Tyskland og en del om hardkokte egg. Det ble for mye for meg.

Den greieste forklaringen fant jeg inne hos norsk nettskole. Haren var opprinnelig en fugl, men så ble den skapt om til en hare for å slippe unna jegeren Orion. Haren var lykkelig med sitt nye liv, men savnet det å legge egg. Derfor fikk haren evnen til å legge egg en gang i året.

Og det var vel i påska, det da.
Det går mest i påskekyllinger hjemme hos oss. Men vi har mottatt Familien Sjokoladekanin fra Sylvanian Families og de fungerer fint som påskekaniner akkurat nå.

Har dere noen påskeharer på besøk?

Ha ei fin påske med eller uten kaniner!

10 kommentarer:

 1. Aldri skjønt det der jeg heller... men ja - har en påskehare, og en mormorunge - funker fint :)

  SvarSlett
 2. Påskeharen står i gangen. Noen kyllinger ellers i huset.

  SvarSlett
 3. Vi er hundepassere i påska, og bor hos mamma og pappa. Mamma er veeeldig imot påskeharer, hun vil BARE ha kyllinger, så den eneste påskeharen her omkring er en som har sjokoladeegg i magen.. men det er nok kyllinger da!

  SvarSlett
 4. Ikke ennå. Men ungen har kommet hjem med en påskeSAU! Og det fikk det jo til å rykke litt imunnvikene da!

  SvarSlett
 5. Her kommer ingen harer på besøk, og ingen andre dyr heller, for den saks skyld. Jeg håper å bli invitert på lammekjøttmiddag i løpet av påsken.

  Cecilie

  SvarSlett
 6. Hun (eller han) kommer vel på lørdag, får vi håpe ;)

  SvarSlett
 7. Det er noe med vår og fornyelse og egentlig ingen kobling mellom hare og kylling. Her er kylling tradisjon, i Europa, hare Og så er det vår vilje til å adaptere gjevere tradisjoner som lager kræsj.

  Egentlig, men nå banner jeg kanskje i kjerka, handler påsken om Jesus. Tenk, den så du ikke komme *hahahahaha*


  God påske!

  SvarSlett
 8. her har påskeharen nettopp hoppet rundt i hagen med kurven full av sjokoladeegg - heldigvis har han drysset noen av disse på stien gjennom skogen - og hva skjuler seg i enden av stien? Store, fylte, påskeegg, til storesøster og lillebror, og selvsagt også til mamma og pappa

  SvarSlett
 9. Åhh, så fine påskeharekaniner! Nydelige! :)

  Og vel overstått påske, aprilspøk og tatoveringer!
  Haha :)

  klem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails