søndag 3. mars 2013

Forandringer

For ganske mange år siden skulle jeg overraske min kjære med bursdagsfest. Dette var mens vi var unge og barnløse og ganske livlige.

Jeg var mest opptatt av å sørge for å ha nok sitron og salt til tequilaen. Jeg kjøpte også inn ei pakke ferdiggele og vaniljesaus. Og chips og saltstenger og sånn. Ei venninne var så omtenksom at hun sa hun kunne ta med ei kake. Jeg var overlykkelig og glad for at noen tenkte på sånt. For jeg hadde ikke tenkt på noen servering i det hele tatt. Det interesserte meg null.

Det kom gjester som sikkert hadde sett for seg en liten gryterett med ris, et koldtbord eller i det minste noen terteskjell med fiskepudding. Det blei den kaka, geleen, snacks og drikkevarer.

I dag, vanvittig mange år seinere, står jeg opp tidlig en morgen og kjenner en lyst til å bake rundstykker etter å ha blitt tipsa av ei på facebook om denne oppskriften. (Takk, Gunn Beate:)
Og jeg baker rundstykker. Sånn på ekte. Med to kilo mel og greier. Og jeg får det til.

Okei, kom til poenget med dette innlegget. Jeg veit ikke om det var noe poeng. Poenget skulle ikke være at jeg har blitt så veldig opptatt av bakst og sånn. For det er jeg ikke. Poenget var vel bare at man forandrer seg. Skulle noen ha hviska til meg den kvelden for mange år siden at "Hey, om femten år står du opp på en søndag klokka sju. Og baker 60 rundstykker" tror jeg at jeg hadde kasta opp. Eller spruta sitron mot vedkommedes øyne.
(Okei, når jeg tenker etter, var det vel både oppkast og sitronsprut med i bildet uten at noen kom med noen framtidsspådommer)

Har du forandra deg mye de siste femten-tjue åra?

Ha en moden kveld med eller uten forandring!


22 kommentarer:

 1. Jaah, og takk og pris for endring!! Blei faktisk konfrontert av ei gammal venninne om noko ala "det skulle jo aldri du gjere!" Poenget er at det er 20 år sidan eg meinte det eg meinte, og eg får inderleg håpa at det skjer endring undervegs. ;)

  SvarSlett
 2. Du hadde aldri fått meg opp morgenen for å bake!!! :D Og eg er ganske så bedageleg når det kjem til selskap og slikt. Er imponert over korleis andre diskar opp ved slike anledningar. Bakverket ditt såg lekkert ut! Good work!

  e

  SvarSlett
 3. Hahaha - herlig! Både innlegget og det at vi får lov til å forandre oss! Og disse rundstykkene (men det ser da vitterlig ut som boller?) så fantastisk gode ut, så nå tror jeg det må bli noe seriøst digg til kvelds her i stua også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de ser ut som boller. Men jeg fulgte den oppskriften til punkt og prikke. Og det skal være rundstykker:)

   Slett
  2. Jeg er enig med Astrid, men såpass mye margarin, melk og sukker er det nesten mer boller enn rundstykker. Men det viktigste er suksessen!Antar gjengen var fornøyd.

   Slett
 4. Det er klart man forandrer seg, eller 'utvikler seg' som jeg liker å uttrykke det. Nye egenskaper tvinges fram og så lenge man har en idé om at man overlever får prinsipper fyke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, får kanskje kalle det for å utvikle seg, ja, det høres bedre ut:)

   Slett
 5. Yeah! Hurra for de rundtstykkene der, de er tydeligvis magiske for alle med gjærbakstskrekk. Haha! Og så er de veldig gode.

  Takk og pris for at vi forandrer oss. Det er veldig spennende, det der forandringsgreiene. Men akkurat i dag følte jeg meg litt gammel. Jeg har nesten på trass aldri vært interessert i været, liksom. I alle fall ikke værmeldingen eller hvor mange grader det egentlig er. Sikkert fordi været er så viktig for mamma. Men da jeg satt i den nye solveggen min, og tenkte: "Jeg ønsker meg et utendørstermometer til bursdagen, så jeg kan se hvor varmt det er i sola i denne kroken"....... Oioi. Gæmlis much? Men så sa jeg det til mannen min, og han sa at han har vært klar for værstasjon lenge, så da følte jeg meg ung igjen.

  God kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - det var du som inspirerte meg til å bake:) Det var jo ikke så vanskelig.

   Slett
 6. Jeg tror nesten jeg har blitt mer slurvete jeg. Lager ikke alt helt fra grunnen lenger, jeg jeg stryker i alle fall ikke kopphåndklærne lenger..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er første gang jeg har laget rundstykker fra bunnen av. Og jeg stryker aldri noen ting.

   Slett
 7. Jeg har blitt glad i å stå på ski og det hadde jeg aldri trodd -:)

  SvarSlett
 8. Tja 15 - 20 år siden var jeg 2 - 7 år så ja jeg tror og mener jeg har forandra meg mye :p

  SvarSlett
 9. Oj så mye gjær i oppskrifta..jeg bruker to teskjeer på 10 dl hvetemel,og oj så mye fett det var i oppskrifta..

  SvarSlett
 10. Haha!
  Baksten såg perfekt ut!
  Om eg har forandra meg? Jepp. Eg kan jo lage Oreokake no ;)

  SvarSlett
 11. Elsker måten du skriver på. Få blogger får meg til å humre mer.
  Denne gangen må jeg jammen le litt av kommentarene også ;)
  Rundstykkene ser jo helt konge ut! Liiiiker!
  Ha en fortryllende uke!

  SvarSlett
 12. Hahahahahahah, artig historie:) Ja, vi er i stadig forandring vi mennesker:) Synes det er fint jeg:)Flotte rundstykker.
  Ha ei fin, ny uke, Pia:)
  Trine:)

  SvarSlett
 13. ÅÅÅÅ, du skriver så fint;)) Alltid så gøy å lese inne hos deg gode bakstekone;))

  SvarSlett
 14. Haha, ja jeg hadde nok ikke trodd deg om du kom til meg for ti år siden at jeg en dag skulle stortrives med å gå hjemme med småbarn, lage all maten fra bunnen av, få meg symaskin og prøve meg på både strikking og hekling. Jeg føler at jeg har forandret meg veldig etter at jeg fikk barn, og det er sikkert like greit ;)
  Nå er jeg forøvrig også en av de som føler at jeg har sovet bort hele dagen, om jeg en gang i halvåret er så heldig å få sove til kl 10. Det er ikke mer enn fire år siden jeg lett sov til kl 12 hver helg, og ikke skjønte hva de snakket om de som mente at man sov bort hele dagen.

  SvarSlett
 15. Uff, ja eg tenker ofte at det er godt eg ikkje visste kva eg hadde i vente! Ein er ung og vilter, og så får ein barn, og så prøver ein liksom å fortsetta i same tralten og lata som ingenting har skjedd. Heilt til ein innser at det er stress å få tak i barnevakt, det er stress å aktivisera barna etter å ha sett film til klokka 3 om natta, det er ikkje like lett å komma seg ut på fjelltur, kino eller fest når ein har tre barn, OG det er faktisk betre med rundstykker enn tequila. Mykje betre!!!

  SvarSlett
 16. Jeg står IKKE opp og baker klokken 7 om morgenen! Ikke før og ikke nå. Da holder jeg meg heller våken til langt på natt og gjør ferdig alt jeg skal. Så der har jeg ikke forandret meg. Men jøss, på så mange andre måter!

  Ser ut som knallgode rundstykker :)

  SvarSlett
 17. Jeg har plutselig begynt å bare høre på P1, for de andre kanalene er så bråkete. :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails