tirsdag 26. mars 2013

Bokanmeldelse

Det er en kinkig oppgave å skulle skrive en bokanmeldelse av ei bok skrevet av ei du kjenner litt til, ei du vil alt godt og av ei som kun er positiv og hyggelig. Altså, jeg tvilte ikke på forhånd at Karianne Gamkinns bok ville være velskrevet. Men nettopp fordi jeg kjenner henne og har lest bloggen, så blir jeg usikker på hvordan man skal anmelde boka. Klarer man å være objektiv og kritisk når man i utgangspunktet er positivt innstilt?

Etter å ha lest boka, kan jeg ikke akkurat brøle ut "Glem Khaled Hosseinis Tusen strålende soler! Nå er det Beklager, jeg må være mamma som gjelder!" 

Men boka er god nok, den. Jeg leste hele. Kjapt. Nesten uten stans. Jeg tror mye av det som fenger ved boka, er at du som mamma kjenner deg igjen i det Karianne skriver. I hverdagsbeskrivelser, tanker som dukker opp når man er ferdig med permisjonen og skal tilbake på jobb og barnet ditt skal begynne i barnehagen. Man kjenner igjen dette med å føle at man ikke strekker til, at man har dårlig samvittighet og at man er usikker på om man gjør de riktige valgene i livet.

Jeg tenkte et stykke inn i boka at "Dette har jeg jo egentlig lest før i bloggen hennes". Men så kom det en del jeg ikke hadde ant noe om. Ganske private ting som Karianne ikke har flæsja i bloggen sin. Da jeg leste om oppveksten hennes, falt noen brikker på plass. Jeg er ikke i tvil om at det man sjøl har opplevd med sine egne foreldre er med på å forme hvordan du selv løser foreldrerollen.

Jeg er fortsatt stolt av at jeg kjenner forfatteren, og boka blir plassert godt synlig i vår fargesorterte bokhylle.

Har du lest boka? Hvilken bok leser du nå?

Ha en fin dag med eller uten beklagelser!

11 kommentarer:

 1. Har ikke lest den enda nei, men jeg skal.. :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for fin anmeldelse, Pia. Setter stor pris på at du ville lese og skrive om boka. Og hadde nok følt litt på det samme som deg om jeg skulle anmeldt din bok:)

  Ja, boka ble jo absolutt privat. Det var godt gjennomtenkt for å si det sånn:)

  God påskeklem fra Karianne:)

  SvarSlett
 3. Boka ligger klar på stuebordet, og skal leses i påsken. Sammen med Marco-effekten som jeg holder på med (krim må man jo ha), og En sommer med fotball. Spenning og alvor. En god blanding! Så får evt. filmer ta seg av den lette underholdningen. :-)
  God påske!

  Mvh
  Bente
  bentegravem@hotmail.com

  SvarSlett
 4. Har ikke lest boka, men den er en av flere "bloggebøker" jeg skal lese i år, det må bare være den rette tiden for det.

  Først leste jeg tittelen på Kariannes bok som en stolt uttalelse, men har etterhvert skjønt at den skal være spekket med dårlig samvittighet. Liker dobbeltbetydninger av bøker.

  SvarSlett
 5. Den har jeg hverken lest om eller hørt om, men nå skal jeg. (eller dvs: jeg skal lese den når tiden, overskuddet og lysten til å lese dukker opp igjen - her har det vært skrapt for leseglede i over et år...) satser på at den kommer med sommeren :) likte du boka du fikk av meg? Hvis du vil, må du gjerne anmelde den også :)

  SvarSlett
 6. HAr ikke lest boka, men den ligger på leselista mi. Temaet i seg selv fenger meg, noe det også gjorde før jeg ble småbarnsforelder. Akkurat nå er jeg midt i en krimboken,santa phyko. Det hører påsken til, og tradisjoner holder vi på, gjør vi ikke?

  SvarSlett
 7. Denne boken har jeg ikke lest. Nå er det påskekrim som gjelder. For tiden leser jeg "Jakthundene" av Jørn Lier Horst.

  Cecilie

  SvarSlett
 8. Jeg har lest!Og skrevet om!

  SvarSlett
 9. Ikke lest den.
  Jeg holder på med en krim, Fedrenes synder', som jeg fant i en sånn hylle med bøker som står rundt om kring på butikker og lignende. Du kan legge igjen en bok du ikke vil ha lenger og ta med deg en annen tilbake. Er det noe som bare er her på øya eller finnes det andre steder også? Ganske smart i grunn. Målet er å få folk til å lese mer.
  Før det las jeg Sandmannen av Kepler.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har spart Sandmannen til påska - skal lese den i helga, gleder meg!

   Slett
 10. Skulle ønske jeg valgte denne framfor "tusen strålende soler"... den gir meg mareritt!!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails