fredag 8. mars 2013

Bjuutibullshit

Når dere så mandagens bilde i bloggen, var det nok mange som irriterte seg over at vi ikke hadde tatt etterveksten til treåringen. Slapp av - skal selvfølgelig få bleika det håret så snart som mulig! Lurer også på om vi skal vokse øyenbrynene hennes? Fram til nå har jeg bare pleid å nappe dem.
Vi vokser jo leggene hennes, da, og tar håret under armene. Hull i ørene fikk hun selvfølgelig som spedbarn - spedbarn føler jo ikke smerte, og hvordan skal man ellers kunne se at det er ei jente, lissom, hvis hun ikke har hull i ørene? Kritthvite tannfasetter fikk hun faktisk før hun fikk sine egne tenner, og vi har kjørt lavkarbo fra første stund slik at hun kan holde linjene.

Men det er ikke alt med barn og skjønnhet som er like greit. Jeg synes sånne øyenvipp-extensions for barn sitter dårlig, og vi har flere ganger opplevd at løsneglene hennes ramler av i barnehagen. Jeg har informert dem i barnehagen om at jeg helst ser at hun holder seg i ro, slik at det blir lettere for henne å holde seg ren og velstelt, men jeg synes ikke de tar meg på alvor.

Klesutvalget for prinsesser har jo tatt seg opp de siste årene, men det er et alt for dårlig utvalg av for eksempel bikinier for de under fire. Liz Hurley kom jo med en herlig kolleksjon, men prisen kan bli litt stiv, og jeg synes det er rart at kjedebutikkene ikke har hevet seg på bikinibølgen? Og skoutvalget er jo helt latterlig! Nesten bare flate, uformelige kjerringsko! Men litt øvelse kan enhver to-treåring gå med høye hæler - de trenger vel ikke løpe rundt!
Strike a pose! Barn er fine som de er!
 
Okei, kan vel ikke skryte på meg så veldig mye beauty-fokusering. Men vi er nøye med tannpuss. Er klærne veldig flekkete, vasker vi. Og i det siste har hun begynt å vaske håret! Med balsam! Noen ganger klarer vi til og med å gre det!

Er du veldig opptatt av at barnehagebarnet ditt skal ta seg best mulig ut, eller synes du det er viktigere at hun skal få leke og søle og være mest mulig barn?

29 kommentarer:

 1. Søle. Uten tvil. Og god og varm og tørr på beina og sånn...

  SvarSlett
 2. Så enig med deg! Her planlegges ingen outfits til barnehagen, ei heller trenger støvler og lue matche. La barn få være barn, de får tidsnok oppleve klespress og jålemas! Har et tantebarn som ble ertet i barnehagen for hun var den eneste som ikke hadde Reimatec vinterdress. Kjenner det grøsser nedover ryggen..

  SvarSlett
 3. Leke og søle. Men nå har jeg to gutter, da. Har ikke alltid så mye jeg skulle ha sagt.

  Bra innlegg! :)

  SvarSlett
 4. Hehehehehehe, jeg må le. Hvor tar du ordene fra? Du skriver så bra:) Vi var også fornøyde med å få vaska og gredd håret på våre da de var yngre og å pusse tenner:) Nå er de heldigvis sjølgående:)
  Har jobba i barnehage i mange år og det er jo bare sjarmerende når de små har bestemt dagens outfit selv:)
  God helg, Pia:)

  Trine:)

  SvarSlett
 5. Hår må vaskes og det må sure guttetær også. Må innrømme at jeg ikke tar tilfeldig genser og bukser. Men søle i ørene, det er flott på barn!
  Putesveis også. Også forsøker vi bevisst å finne noe annet enn blått og svart. Min sønn har egentlig vært mye grønn.

  SvarSlett
 6. Renslighet og komfor går vi for! Du, har du foressten et godt råd når det gjelder regntøy?? :) Jeg har nemlig en firåring som bader i sølepytter og blir kliss våt igjennom alt :S God helg, og god kvinnedag, Pia!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vadebukser finnes for barn ;)
   søk på nett...

   Slett
 7. Her i huset handler det om bevegelse, praktiske klær og lek.
  Ok, i barnedåp og til 17. mai forsøker vi å holde oss til litt mer pyntet stil, med strek under forsøker.

  Ha en glad helg!
  Nann Karin

  SvarSlett
 8. He he, sånn som du formulerer spørsmålet er det vel ikke mange som svarer at lek er forbudt ;)

  Her har jeg egentlig bare innsett at alle de fine kjolene og tøffe buksene og skjortene som innimellom kjøpes/arves/fåes, ikke blir slitt ut... joggisen og ullet derimot er flittig brukt. Derfor: mål til selv: slutte å kjøpe upraktiske klær, holder med et eller to fin sett i hver alder :)

  SvarSlett
 9. treåringen vår går gjerne med tre skjørt oppå hverandre, over en snekkerbukse og pysjamas-topp til barnehagen -etter eget ønske. Så nei, vi er ikke særlig bevisste på å stil og sånt. Selvfølgelig syns jeg det er stas når jeg (en-to ganger i året) får lov til å dolle opp jentene mine i matchende kjoler eller noe slikt, men til hverdags så blir det for pes å krangle med dem. Lillesøster dro på seg en pysj og to forskjellige sokker her om dagen da vi skulle gå ut. Ble noen rare blikk på restaurant men.. Who cares.

  Vi bader dem annehver kveld og pusser tenner og sånt. Holder vel det? eller får jeg barnevernet på meg nå :P

  SvarSlett
 10. Her flesker vi faktisk til med en Kerastase hårkur i blant,
  og overnight oil treatment. For at det i det hele tatt skal være mulig å børste...

  SvarSlett
 11. Dei skal vera reine når dei går ut dørene herifrå, men kan gjerne vera flekkete ved heimkomst. ;)

  SvarSlett
 12. MammaMy sa det som eg praktiserte når mine var i barnehagealder. Alltid reine når eg sende dei heimanfrå, og helst skitne når dei kom heim.

  SvarSlett
 13. Jeg prøver å holde både henne og brødrene sånn nogenlunde reine, husker tannpuss og klipper neglene. Vil behandle barna likt . Hull i ørene på små barn er jeg motstander av. (Er så sær at jeg ikke har hull selv heller :)

  SvarSlett
 14. Morsomt og fint innlegg!
  Lek og moro og søle er vel å foretrekke!
  Vi må holde stand mot bjutikrav beregna på de små :o))

  SvarSlett
 15. Synest at det er greit at hun kommer rein i barnehagen og at hun går derfra skitten;-)

  SvarSlett
 16. Synest at det er greit at hun kommer rein i barnehagen og at hun går derfra skitten;-)

  SvarSlett
 17. Når jeg leverer barnet har hun rene klær, men jeg er mer opptatt av at klærne er funksjonelle enn at de matcher. Jeg grer alltid håret og setter i klemmer og en strikk eller to - fordi det ikke skal falle i øynene når hun leker, ikke fordi det skal være så himla gullegull. Når jeg henter barnet ser hun ut som et fuglereir fra topp til tå og samtlige strikker og klemmer har forsvunnet. Helt ok selvsagt :)

  SvarSlett
 18. Barn skal få lov til å bli skitne og rufsete. Når det er tid for lek (som jo er mesteparten av det våkne døgnet), bør klærne være laget for det. MEN så er jeg jo glad i å matche og pynte også. Og det går fint å kombinere :) Mye fint og praktisk i ull for eksempel.
  Håret til 2-åringen bør helst børstes og settes i hestehale, ellers har vi halve dagsrasjonen med mat godt innbakt i håret.

  Men nå synes jeg egentlig tipset om høyhælte sko kunne blitt en slager! For når toåringen prøver å gå i mine høye hæler, kan jeg observere at tempoet blir roet betraktelig ned. Og noen ganger passer det veldig godt! ;)

  SvarSlett
 19. Flirer litt nå. Et skikkelig godt "pia-innlegg", me like.
  Søteste snuppa di blir jo så stor. Minsten min blir 4 til uka. Jeg skjønner ikke hvor tiden blir av...
  Men joa, blir stort sett rene klær når de tusler til barnehagen. Men jeg er blitt en mye mer avslappet mamma nå enn første tiden de gikk i barnehagen. ;)

  SvarSlett
 20. Haha, det er jammen meg stress med alt som skal ordnes for at disse små skal ta seg best mulig ut. Her har vi et tilbakevendende problem med snørr under nesa på fireåringen og vurderer en liten nesekorreksjon for å forsøke rette på det problemet ;-)

  God helg!

  SvarSlett
 21. Fine snuppa! Ligner veldig på ei jeg kjenner på samme alder. ;-)

  Mest fokus på at det skal være praktisk. Går mye i strømpebukse og t-skjorte på våren og sommeren, og ullundertøy høst og vinter.

  SvarSlett
 22. Leke og være barnehagebarn. Og vil de være prinsesser, så ja. Da må man gi etter for det også! Trodde jo i mitt vintage hjerte at jeg skulle få kle henne kun i coole 60-70talls klær all day long...

  SvarSlett
 23. Behagelige,gode og praktiske klær. Lite fænsy her i huset :)

  SvarSlett
 24. Ja, det er jo dødsirriterende med de løsneglene som løsner på ettåringen hele tiden!! Snakk om dårlig kvalitet ;)
  Tja, er litt delt jeg da. Jeg bruker bare praktiske klær på barnehagegutten, men tar ikke på han hva som helst. Er det kaldt, så sender jeg han i barnehagen i praktiske ullklær. Han går til og med inne i bare stillongs og ullgenser. Men jeg bruker bare ting som ser rimelig pent ut, og prøver å matche fargene så langt det går. Så snart det er varmere i luften benytter jeg sjansen til å sende han avgårde med noe litt finere. Ikke at jeg synes det er så veldig nøye, men jeg orker ikke å se på at barna har på noe som jeg virkelig ikke synes at er fint..

  SvarSlett
 25. Tilogmed penklærne til Mini er praktiske, behaglige og ikke minst komfortable. Kanskje med unntak av bunaden, men er lenge til mai.

  Mini lever i joggebukser og "matchende" gensere.

  SvarSlett
 26. Betimelig på kvinnedagen, dette.. Jeg klippet håret til datteren vår da hun var ca. 20 mnd, fordi jeg var lei av floker, fossilisert grøt etc., og fordi jeg ikke ville føne hver morgen før barnehagen (hun får være med i dusjen om morgenen). Fikk da utrolig mange kommentarer på hvordan jeg kunne gjøre dette mot en liten jente (jeg barberte ikke, hun har en kledelig liten bob, men det er ikke langt!).. Merkelig nok virker hun ikke å bry seg noe særlig selv...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails