søndag 10. mars 2013

Beklager, jeg må....

Jeg har jo tenkt til å sende inn en god del manusforslag til diverse bokforlag. Eller manusforslag og manusforslag, fru Blom. Det er vel egentlig bare titlene som er klare. Selve innholdet får komme etter hvert. Uansett så tror jeg ikke innholdet har så mye å si, bare du har en knakende god tittel og en utsøkt forside.
 
Her er noen av bokideene mine:
 • "Beklager, jeg må sette hale på grisen" (der jeg hadde tenkt til å skrive litt artig og småfrekt om alle prøvelser bursdagsfeiringer kan føre med seg)
 • "Beklager, jeg må ta nok et glass Pepsi Max" (der jeg med et rått og direkte språk kommer med intime betroelser om en avhengighet)
 • "Beklager, jeg må drite" (ei lett og ledig bok om sykdommer, helse og hygiene)
 • "Beklager, jeg må brette melkekartong" (der jeg skriver ganske aggressivt om dagens kvinne- og mannsroller) og ikke minst
 • "Beklager, jeg må ta meg en runde med barberhøvelen på ganske mange steder på kroppen, for å si det sånn" (der jeg kommer med gode, strukturerte skjønnhetstips for den modne kvinne)
 
Hva tror dere? Snakker vi en potensiell bestseller her?

Ei som faktisk har fått utgitt ei bok, sånn på ekte og helt seriøst, er Karianne Gamkinn, som står bak bloggen Mammadamen. Karianne er i vinden som aldri før, og boka hennes "Beklager, jeg må være mamma" er på vei i posten til meg og jeg gleder meg til å lese den:)
 
Ha en inspirert kveld med eller uten bok!

26 kommentarer:

 1. Haha, herlig innlegg!
  Tipper du har boka i morgen, Pia. (Gru)gleder meg til å høre hva du synes:) Tittelen ble faktisk endret i siste liten. Og det er jeg skikkelig glad for, for å si det sånn.

  Fin kveld fra Karianne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese boka! Og nå lurer jeg veldig på hva den opprinnelige tittelen var...?

   Slett
 2. Jeg synes alle ideéene er potensielle vinnere! Jeg vil lese alle, og førstemann ut blir kanskje
  "Beklager, jeg må være mamma"! .. Interessant.

  SvarSlett
 3. Gode bokideer, og ja- jeg er overbevist om at man kommer langt med en feiende tittel! Derfor har jeg også en del titler på lur, og regner med at det ikke er nødvendig å mase for mye med å fylle dem med innhold!

  Jeg er veldig spent på boken til mammadamen, og satser på å få lest den snarlig!Gleder meg!

  SvarSlett
 4. Ps Måtte lese innlegget for mannen i huset:-) Hehe:)

  SvarSlett
 5. Den gleder jeg meg til å lese også :)

  SvarSlett
 6. Faktisk, så har jeg ventet og håpet at Bønnas samlede kommer i bokform. Også håper jeg at noen ser Else-Beths prøvelser i et større perspektiv, og inviterer deg til debatt om (enkelte) foreldres (økende) krav til skolen om alt annet enn faglig fokus.

  SvarSlett
  Svar
  1. Men ville ikke ei hel bok med Bønna-brev bli litt too much, om du skjønner hva jeg mener?

   Slett
  2. Du når bra ut via FB! Tror "alle" lærere deler linkene dine for tiden! Det er sjelden noen fra skole-og barnehageverdenen kan si noe om belastningen med krevende foreldre- og her treffer du så innmari! Med ditt talent for å bruke humor og diplomati blir dette så bra, og derfor håper jeg brevene dine kan sette fokus på noe som preger hverdagen til alle oss som jobber med foreldre!

   Slett
 7. Flotte titler, er sikker på at innholdet i samtlige hadde vært god underholdning på bussen til og fra jobb, så kjør på!

  SvarSlett
 8. Bønnas bok måtte vel i så fall hete noe sånt som "Dette forventer jeg at du beklager, Else-Beth"?

  SvarSlett
 9. Likar Camilla sin idè, ei Bønna-bok er tingen! Den kan jo evt. heite "Beklager er et ord du aldri vil høre fra meg"...;)

  SvarSlett
 10. Den siste blir helt klart en innertier.
  Ellen :)

  SvarSlett
 11. Jeg kommer til å kjøpe alle de bøkene dine! Tar gjerne en Bønnabok også, som flere her nevner :D Så forresten hun "Mammadamen" på God Morgen Norge på fredag, og hun var en fornuftig og reflektert dame som jeg er veldig enig med i mye. Den boken hennes må leses!

  SvarSlett
 12. Herlig! Jeg er overbevist om at disse titlene hadde solgt bra! Særlig den med barberhøvelen. Legg gjerne inn noen QR-koder med lenker til YouTube-videoer, for å si det sånn...

  SvarSlett
 13. Hahaha! Jeg ler meg skakk av innleggene dine! Du kan få sagt det du! Alltid like gledelig å lese bloggen din!

  Mulig jeg stjeler bok idéen din "Beklager, jeg må drite!". Jeg mener nemlig jeg innehar såpass mye erfaringer rundt sportsgrenen "doflying", som sikkert kunne fylt noen sider. Muligens også akkompagnert av noen delikate bilder. Men da vil du sikkert gjerne ha noen prosentaer av boksalget når det tar av. Vi får ev ta det siden.

  Gleder meg allerede til ditt neste innlegg!


  God søndag!!

  SvarSlett
 14. Haha, NU fikk jeg meg en god latter gitt:)
  Du er en artig dame som saavisst skulle gitt ut en bok! den hadde jeg kjÖpt vertfall;)

  SvarSlett
 15. Alltid stas når noen man "kjenner" gir ut bok, så du får guffe på og få ut en du og! Har ikke du fire barn, da? Lett som en plett å få ut ei bok òg vel?

  SvarSlett
 16. Jeg venter også på boken. Hadde trodd den kom fredag eller lørdag, men da kommer den nok i dag.

  Ellers er nok min bok mer i retning "Beklager jeg må hente sjokolade og se søppel på tv". For tiden. Sukk.

  Ha en fin solskinnsmandag, Pia!

  SvarSlett
 17. "Beklager, jeg har ikke tid til å være mamma jeg må blogge"

  SvarSlett
 18. Haha!
  Du hadde fixa meir enn tittel på ei bok, du!

  SvarSlett
 19. Mange gode forslag her :-) Syns du bør gi ut alle brevene til Bønnas lærer jeg :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 20. Potensielle bestselgere alle disse, Pia:) Skynd deg å få dem gitt ut:)
  Ler så jeg griner av 12-åringen som har lært seg å dirke opp dører:)
  Trine:)

  SvarSlett
 21. Hvorfor ikke skrive slik som du gjør i bloggen? Ta forskjellige emner og del det inn i kapitler.

  Dette forslaget (mitt altså) må være gull verd.

  Klem

  SvarSlett
 22. Den har jeg begynt å lese på, og den er fantastisk bra : )

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails