torsdag 21. februar 2013

Under arbeid

Noen ganger oppdager man noe, og så blir man så innmari stolt.

Jeg oppdaga nettstedet Under Arbeid, og jeg må bare lime inn hva de skriver om siden sin.

"Om du har ambisjoner om å skape noe mer ut av livet ditt enn å figurere som en kleshenger, om du er mer opptatt av å være menneske enn å tilpasse deg tidens idealer, om du tror det er forskjell på jenter og gutter rent fysisk sett, men at fysikken ikke bør hindre menneskelige kvaliteter, da er dette siden for deg, uavhengig kjønn. Under Arbeid er et nettmagasin som ønsker å gi jenter en snarvei gjennom minefeltet av tidsstjelere og merkelapper fordi vi tror at det gagner alle"

Jeg blir glad når jeg ser at unge jenter er opptatt av noe annet enn tynne kropper, sminke og outfits. Altså, jeg vet jo at unge jenter er smarte. Men i (sosiale) media er det ofte fasade, intriger, svakhet og dumhet som er synlig. Du må lete mer for å finne de kule, de dype, de sterke og de oppegående jentene.

Er du ei ung jente som har forvillet deg inn i min blogg, ber jeg deg om å klikke deg videre til Under Arbeid. Du trenger ikke å lese om amming, husbygging eller skolestart for ungene dine. Ikke ennå. Få deg en utdanning. Finn ut hva du vil gjøre med livet ditt. Bli sterk. Bli trygg.

Så var det grunnen til at jeg ble stolt: Da jeg for uendelig mange år siden begynte å jobbe som lærer, var jeg ikke så helt overbevist om at lærer var greia for meg. Det var en grei start. Men jeg ville jo bli noe mer. Noe annet. Og så fikk jeg min første klasse og en gjeng med kule kids lærte meg at det å være lærer kunne være helt topp. En av jentene som gikk i den klassen, er nå redaktør for Under Arbeid. Og derfor ble jeg så innmari stolt. Stolt over å ha kjent ei jente som har blitt ei flott dame. Heia Madeleine!

Ha en tøff dag med eller uten feminisme!

11 kommentarer:

 1. flotters! og definitivt med feminisme!

  SvarSlett
 2. det er alltid godt å være stolt over andre! Og især år det dreier seg om HVEM DE ER og ikke hva de ble;)

  Flott nettside (nå har jeg lest mye av det som står der) og gleder meg til å lese mer om hva de driver med en annen dag :)

  SvarSlett
 3. Hurra for alle flotte lærere, både kvinner og menn :-) Dere har verdens flotteste jobb :-)

  SvarSlett
 4. Fine jenter med mot. Kjekt å lese!! Og det er vidunderlig å være stolt av elever, vi er heldige som får møte mennesker i læring!!!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Heia Pia!! Du har satt spor hos både Madeleine og Isabel! Vi er stolte av jente vår vi også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Med all grunn kan dere være stolte! Makan til flotte jenter skal man leite lenge etter:)

   Slett
  2. Ikke minst; makan til flott lærer! Dem er det (desverre) langt mellom.

   Slett
 7. Så utrolig herlig! Det må jo være lærerens drøm dette her :D Vi gratulerer!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails