mandag 4. februar 2013

I ærlighetens navn

Jeg elsker ikke medieoppslag. Men da ei venninne fikk jobb i lokalavisen, kunne jeg ikke si nei. Jeg sliter med å si nei, sånn generelt. Det ble intervju. Et portrettintervju, faktisk.

"Hvorfor liker du ikke å stå fram i media, Pia? Det er vel derfor du blogger - fordi du higer etter oppmerksomhet?"  Njæææ, jeg er vel ikke helt enig i det. Jeg synes det er stas å få oppmerksomhet rundt det jeg skriver. Men er ikke så hipp på å fronte MEG, MEG SJØL og PIA! Om du skjønner?

"Men det er vel stas at folk oppdager bloggen din?" Jo, da. Det er det. Jeg liker best når folk oppdager bloggen og finner ut at dette var noe for dem, her vil jeg lese mer! Jeg vil ikke pushe noen inn.
Mannen hadde gledet seg til å få se sin kjære som selveste midtsidepiken, og ble nok litt skuffet over den forvridde kvinnen som siklet over pcen.
(Jeg har blikket festet på katten. Ikke dataen. Derav den kinkige posisjonen.)
 
Jeg synes det er skumlere å stå fram i en avis enn i en blogg. De som leser bloggen min, oppsøker den av fri vilje. De vet hva slags sjargong jeg har. Er du ute etter dikt av Per Sivle, tips om sølvpuss eller en forklaring på hvordan man best fester falske øyenvipper, er ikke dette stedet. Og det veit folk som klikker seg inn hit.

Lørdagsavisen leses av mange. Og det var liksom ikke til å unngå å få med seg det digre oppslaget med et bilde av en kvinne som så ut som en slagpasient. Folk flest har fordommer mot blogging. Det er bimbos og babes og ikke så mye annet som blogger. Og hvis det skulle vise seg at du ikke er en bimbobabe, så er du i alle fall stokk dum som blottlegger deg og dine på selveste internettet! Og hvorfor i all verden gidder du å bruke så mye tid på noe totalt meningsløst? Til det siste her må jeg bare svare at jeg synes ikke at jeg blottstiller meg og mine. Jeg gir litt. Men jeg kan love dere at det meste beholdes innad i familien. Både oppturer og nedturer, meninger og synspunkter, tanker og planer.

Og tidsbruken? Vel. Akkurat nå har jeg skrevet dette innlegget. Du har kanskje sett et program på tv, lest en avis, strikket en genser, rydda ut av oppvaskmaskinen eller sust rundt på nettet. Jeg skriver.

Har folk fordommer mot blogging? Hadde du likt å stå fram i media?
Ha en strålende kveld med eller uten oppslag!

27 kommentarer:

 1. Slagpasient du liksom... Syns du og katten klarte dere bra ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, da, intervjuet var fint, journalisten hadde gjort en god jobb;)

   Slett
 2. mmm, har litt kameraangst, og hadde nok ikke likt å bli rikskjendis. Men er stolt over å være blogger. Nå skal jeg ha min første give away, sjekk elisabethkras.blogspot.no

  SvarSlett
 3. Lite fordommer å hente her, men må innrømme at jeg sliter med å forstå hvorfor et par sko får tre hundre kommentarer... Tror jeg ville følt som deg over et sånt intervju.. Litt kleint, men kjempemorsomt!

  SvarSlett
 4. Veldig stolt over å kjenne en midtsidepike:-)
  Helt sikker på at det ble et knallbra intervju!

  SvarSlett
 5. :-) Det går bra. Blogging er fint, også for andre enn fotballfruer. Jeg kommer til å fortsette å lese dine skriverier, de er fine.

  SvarSlett
 6. Syns det er kult at "ordentlige" bloggere (*fnis*) stiller opp på intervju, kan jo hende flere fatter at blogging ikke nødvendigvis handler om dagens outfit eller øyenvippefesting. ;o)

  Og det med tidsbruken, dét kjenner jeg meg igjen i. Jeg strikker. Mye. (Og blogger om produksjonen.) Overraskende mange "skulle ønske de hadde tid til å strikke", men gjennomsnittsnordmannen ser på tv i noe sånt som to timer og 58 minutter hver eneste dag. Rart det der.

  SvarSlett
 7. Jeg skjønner godt hva du mener. Jeg liker heller ikke oppmerksomhet rundt den jeg er "bak" Bustenellik, men oppmerksomhet for Bustenellik og Bustebloggen er bare stas. Og for å svare på spørsmålene: Nei, jeg kan da ikke si jeg har fordommer mot blogging? Jeg blogger jo selv. Skjønt, outfit-blogger...? Hmmm... Å stille opp i medier? I ungdommen hadde jeg en periode da jeg "måtte" i mediene ukentlig som følge av idrettsprestasjoner, og det var helt greit. I året som gikk stakk jeg jo nesa frem i KK ved et par anledninger også, og joda... helt greit. Jeg sier ja om jeg blir spurt om å stille opp i noe jeg syns er OK, jeg gjør det. Men, jeg ringer ikke VG og sier at de bør lage en reportasje om meg.

  Sikker på at inervjuet ble flott :-) Ha en fin kveld, du og katta!

  SvarSlett
 8. Så bra med avisinnlegg, sier jeg! Jo, noen har nok fordommer og det er noen som har himla med øya da jeg har sagt at jeg blogger... Men sier som deg, finner de fram og trives der så er det greit. Gjør de det ikke, er det greit også. Jeg leser de blogger jeg har lyst til å lese, og så skriver jeg det jeg har lyst til å skrive. Og koser meg med begge deler :)

  SvarSlett
 9. Hadde nok vært litt ambivalent hvis jeg hadde fått en forespørsel, men tipper jeg hadde stilt opp. Om jeg ikke akkurat blogger for å bli berømt (alldeles ikke faktisk!;o)), så er det ikke meg imot å få flere lesere heller. Hadde vel hatt angst for å ikke være interessant eller kul nok, tenker jeg. Men men, har ikke vært aktuelt foreløpig:o) Tror nok endel folk som ikke blogger sjøl (og bare får med seg medias bilde av blogging) har litt fordommer. Forståelig det kanskje - jeg er vel ikke fri for fordommer sjøl heller ;o)
  Ha ei super uke da, kjendisblogger'n!:o)

  SvarSlett
 10. Intervjuet var veldig bra, jeg kjøpte jo nettavisen bare for å lese det.

  Jeg blir fortsatt litt satt ut når kollegaer forteller at de leser bloggen min. Og noen dager lurer jeg faktisk på om jeg har noe å skrive om. Hva når jeg har kommet meg rundt i hele huset for tredje gang?

  SvarSlett
 11. Du er tøff, rå og en superfantastisk skriver!
  Ha en god kveld og sov godt!
  H.

  SvarSlett
 12. du altså;) herregud…"siklende midtsidepike og slagpasient" - du får SÅ sagt det!!
  LOVE you:)
  hilsen en sliten ex-blogger

  SvarSlett
 13. Jeg er såå enig med deg! En ting er å blogge, en helt annen ting er å stå fram med bilde og navn i ei avis;)..men sannelig fortjener du den oppmerksomheten, for du skriver forbasket godt!
  ..og liker dine sammenligninger, for folk spør meg hvordan jeg får tid til dette...jeg ser ikke TV noe særlig, og jeg tåler rot og vasker ikke hyggen ut av huset:)))...jeg gjør det jeg trives med:))..og akkurat nå er jeg litt blogglei:))
  Klemmings;)

  SvarSlett
 14. Kosa meg med intervjuet jeg. Ble liksom ikke overrasket på noe vis. Du ble fremstilt sånn jeg liksom føler jeg kjenner deg :)

  SvarSlett
 15. Stas!
  Og så utrolig bra at det skrives om noen som har mer å formidle enn sminke, outfits og nærbilder av tre nøtter som holder som mat etter å ha løpt i halvannen time på en tredemølle, vors og randoms og alle de bloggene som får mye oppmerksomhet - og som jeg personlig synes det er skremmende å lese noen ganger.

  SvarSlett
 16. Ja, det skulle bare mangle. Man må jo stille opp for lokalavisen :-D Elin i Rakkestad.

  SvarSlett
 17. Jeg trodde faktisk at du lå og sov på det bildet. :D
  Forøvrig venter jeg fremdeles på boka du kommer til å skrive. Den kunne godt hete "Morsom mamma". Det er jo det vi liker med deg, vi mødre, at du skriver om det å være mamma med et herlig humoristisk skråblikk. Vi ler sammen med deg og av oss selv samtidig. Vi kjenner oss igjen.
  Ellen :)

  PS!Jeg blir veldig glad når folk bruker klærne som jeg har laget. Rett før jul så jeg en dame iført en av mine kreasjoner som hun kjøpte for et par år siden. Da blir jeg glad, da. Når man liker klærne mine selv etter to år!

  SvarSlett
 18. Så artig! Du er flink, klok, tøff,morsom og bare aller best!
  Skulle gjerne ha lest intervjuet, men det nytter ikkje å zoome teksten her, ser eg ;)

  SvarSlett
 19. En som skriver hver dag elsker sikkert å skrive :)

  SvarSlett
 20. Skulle gjerne lest intervjuet, men ser jo at fotografen/den som valgte ut bildet kunne vært litt snillere med deg! Eller kanskje bildeteksten forklarer situasjonen?

  SvarSlett
 21. Kjære Pia!
  Jeg leste om deg i lørdags LP og wow.. lenge siden jeg har leste noe så bra i den avisa!! Nå er jeg en ny - frelst fan av bloggen din.. Du bringer frem både latter og dypere tanker. TUSEN TAKK for at du deler skrivekløa di ut på eteren:)
  Hilsen jente fra dalom

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar:)

   Slett
 22. Ja, jeg tror mange har fordommer mot bloggere og blogging. For her til lands er det jo rosabloggerne som har fått mest oppmerksomhet. Men jeg tror det er i ferd med å endre seg. Flere blir oppmerksom på det store mangfoldet av bloggere der ute! Bra er det!

  Tøft av deg å stå frem i avisa! Får du lov til å legge ut PDF av intervjuet kanskje? Lov til å spørre dem. :-)

  SvarSlett
 23. Jeg synes også det viktigste er tekstene mine. Jeg synes ikke JEG er viktig, og vil (som deg) at folk skal lese hos meg hvis bloggen min treffer dem. Har vært i VG en gang, men det ga ingen utslag på bloggen.

  Blogg er nok en langsom affære for de fleste: Det tar tid å finne de gode bloggene og tid å nå ut til folk.

  Blogg viser små utsnitt av livet, ikke mer.

  SvarSlett
 24. jeg velger egentlig en ganske "anonym" form for blogging, men samtidig ikke. står godt for det jeg skriver og gjør.

  SvarSlett
 25. Av opplagte årsaker har jeg ikke fordommer mot bloggere som gruppe. Men jeg blir tidvis litt/lett frustrert over de bloggene som får mest omtale i media. ikke du altså, men de rosa, de som skriver om klær, mote, matinntak og trening. Som du jo vet er ikke dette hva jeg engasjerer meg mest i, så jeg bruker ikke mye tid på å oppdatere meg på antall hjemmedyrkede nøtter man bør fortære etter å ha løpt en mil ( vi snakker om en babyhåndfull). men jeg synes det er betenkelig at disse polerte pikene får selge sin vellykkethet i så stor grad. jeg tror jo fullt og fast at dette fører til en viss frustrasjon for ikke fullt så glaserte bloggere i samme aldersgruppe.

  Hva angår å la seg intervjue, så kjenner jeg meg godt igjen. Det er en ting å stille opp og snakke bunad, det er jobb og helt ok. men da jeg endte opp som midtsidepike og to sider om sorg og savn i lokalavisa gikk jeg ikke på butikken på et par dager...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails