torsdag 7. februar 2013

Glemt matpakke? Lærers ansvar!


Hei Else-Beth!

Jeg kom akkurat over en artikkel der det sto at læreren faktisk har ansvar for å gi elevene mat hvis de har glemt matpakka hjemme! Dette har vi ikke ant noe om! Jeg vil påstå at skolen bevisst har holdt dette skjult for oss i alle de årene Bønna har vært elev hos dere! Vet dere lærere egentlig hvor viktig det er at elever får i seg sunn og god skolemat i løpet av dagen? Hvor viktig det er for læring? Tydeligvis ikke, for nesten daglig har Bønna tilbragt lange skoledager med lavt blodsukker og sult i tarmene, uten at dere har tilbudt ham så mye som en påsmurt bagett! Ja, da, du har tidligere sagt at du har ei pakke knekkebrød liggende inne i klasserommet, men du mener vel ikke at små, sultne barn, som er i den verste vekstperioden, skal ta til takke med tørre knekkebrød? Dere lærere har sikkert egne kantiner der dere får servert varm lunsj i alle pausene deres, men hva med de stakkars elevene?

For å vise at vi faktisk er samarbeidsvillige (jmfr rektors forrige brev), har jeg satt opp et menyforslag for uka. Vi ser helst at du tar ansvaret for all matlaging - vi stoler ikke lenger på assistentlærer Bodil.
bilde fra kk

 • Mandag: kjøttboller. Bruk ekte storfekjøtt. Bollene bør være helt runde. Bønna setter pris på om en del av kjøttbollene kan inneholde små hemmeligheter. (Det trenger ikke å være store greiene - en mynt, en lapp med en koselig beskjed eller et lite gavekort fra Game Stop)
 • Tirsdag: pannekaker. Vi har pleid å bruke soyamelk, men siden Bønna nå reagerer på soya, får dere lete etter soyamelk uten soya. For å unngå gluten kan du bruke sammalt speltmel blandet med hempmel og litt quinoamel. I stedet for smør kan du tilsette kokosolje (Extra Virgin). Jeg har ikke tid å finne ut for deg akkurat hvor du får kjøpt de forskjellige ingrediensene, men spør litt rundt i butikker, så får du nok hjelp. Det finnes også ulike fora på nettet der du kan få tips og hjelp.
 • Onsdag: Pølser (og masse ketchup!) (Ikke First Price!!!) Igjen - pass på at du får pølser Bønna tåler. Skjær av tuppene på pølsene og legg dem pent på et fat.
 • Torsdag: Pizza. Det er ikke så farlig om pizzabunnen ikke er hundre prosent glutenfri, siden Bønna ikke liker pizzabunn. Han spiser kun fyllet, så der må du lage rikelig! Bruk kjøttdeig, skinke og biffstrimler. (Ikke for store biffbiter - husk kvelningsfaren!) Ikke tilsett grønnsaker eller ost. (Jeg husker en gang at moren til Hermine litt spydig bemerket at han like så godt kunne få servert kun kjøtt, siden han allikevel skrapte det av pizzabunnen. Men da er det jo ikke pizza! Hallo!)
 • Fredag: På fredager hadde det vært hyggelig for Bønna med en liten buffé bestående av både varme og kalde retter som for eksempel noen chicken nuggets, litt mørnet mørbrad, pommes frites, miniburgere og cheese doodles. Blir det noe til overs, kan du godt sende det med ham hjem - vi er ofte slitne når helga nærmer seg, og det hadde vært glimrende med litt ferdigmat.
Mvh Pia

P.S: Siden du mener det ikke er heldig for en så stor gutt å bruke smekke når han spiser, forventer vi at dere betaler vask og rens hvis Bønna griser til klærne sine. Det blir dessverre ofte litt griseri når man utstyrer Bønna med ei flaske ketchup.

28 kommentarer:

 1. Ha ha ha - så deilig det kunne vært om barnas lærer hadde sendt med mat hjem på fredagene - jeg pleier nemlig også å være ekstra sliten da ;-)

  Ta deg en titt innom meg og sjekk ut giveawayen min da :-D

  Ha det godt!

  SvarSlett
 2. Jeg har forelsket meg helt i Bønnas mor, og takker alle øvre makter for at jeg slipper henne som mor i klassen. Disse brevene går, som en farsott på skolen der jeg jobber. Takk skal du ha. Slipp aldri Bønna. :-)

  SvarSlett
 3. Der kom jammen smilet fram på en ellers noe frustrerende og trist dag :-)
  Takk!

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Djevelen i meg fikk veldig lyst til å printe ut dette og sende et visst hjem... Men man er jo imøtekommende og stryker folk med hårene, ikke sant...

  SvarSlett
 6. Hahaha, Bønnas mor <3! Nevøen til Ivar skrapte også fyllet fra pizzabunnen da han var yngre, hehe.

  //På sett og vis kan jeg jo skjønne at single folk fortsetter å drikke seg driting hver helg, i jakten på den rette. Det funka for meg, haha!

  SvarSlett
 7. Fantastisk! Imponert over at assistentlærer Bodil holder ut fremdeles...

  SvarSlett
 8. Hahaha :) Samtidig: Litt vondt å påminnes hvor mange sånne foreldre som finnes.. Som bare skylder alt på skolen og aldri går i seg selv. For en fantastisk grunn til aldri å bli lærer.

  SvarSlett
 9. Pia, you make my day! Slike foreldre er krydder i hverdagen for oss lærere ;-)

  SvarSlett
 10. Er så enig. Er lærer i videregående skole og hos oss er det mange elever som bruker snus. Så nå har jeg alltid snus liggende i katerskuffen i tilfelle noen skulle ha glem snusen hjemme. Skulle bare mangle.

  SvarSlett
 11. Jeg elsker Bønnas mamma, for et hiva kvinnfolk :)

  SvarSlett
 12. Kan ikke hjelpe det, men som vi sier her i Nederland, jeg har lyst "å vri nakken om" på Bønnas mor, huff da!

  SvarSlett
 13. Ein morsom start på helgen :D Elsker Bønna innleggene!!

  SvarSlett
 14. Jeg elsker innleggene dine om Bønna, det er bare så fantastisk skrevet he he! God helg, Pia! Klem

  SvarSlett
 15. Om læreren eller rektor hadde fått igjennom denne mat-ordningen så tror jeg nok Bønna hadde lagt på seg noen kilo mer i uka....
  Stakkars unge!

  SvarSlett
 16. Takk.!!!. venta på at du skulle ta fatt på den nyheten der ;)

  SvarSlett
 17. Jeg vil også ha med buffetrester på fredager :-)

  SvarSlett
 18. Jeg og elsker disse Bønna-innleggene! De kunne ikke vært tatt mer på kornet.
  Gleder meg allerede til fortsettelsen :-)

  SvarSlett
 19. "HÆLI" elsker Bønna og hans mor. Det får dagene mine til å fremstå sim himlen...

  SvarSlett
 20. Mine døtre på 8 - (2. klasse), fortalte meg her om dagen at den mest bråkete gutten i klassen sitter og drikker iskaffe - ikke bare til lunsj, men også tidligere på dagen ... for litt koffein vil ikke gjøre han mer aktiv, nei ...

  Samme mor stod på sommeravslutningen og klagde på at læreren ringte henne så ofte ang sønnen ... gutter vil jo alltid være gutter, liksom....

  Så mora til Bønna er kjent for meg!

  SvarSlett
 21. Å skjære tuppene av pølsene er da det aller minste man kan forvente.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails