mandag 11. februar 2013

For en dag!

Man måtte jo være åndssvak eller i det minste ha ganske svekka sjelsevner hvis man klarte å unngå å få med seg at det faktisk var både morsdag OG fastelavn i går. Sosiale medier gikk av hengslene, og en visuell tsunami av kremboller og kjærlige kort skyllet mot oss.
Vi hadde jo i tillegg en bursdag å feire, og for å toppe det hele, slo vi til med feiring av både samefolkets dag, Ågotsmesse og Valentinsdagen. Det kan aldri bli nok feiring, synes jeg.

Jeg drakk Pepsi Max til jeg kjente emaljen etse, og jeg fråtset i kremboller til kvalmen kom sigende. Og da tok jeg en bolle til.
Jeg fikk faktisk blomster. Riktignok av min mann, og skulle jeg nå hengt meg opp i detaljer ville jeg ha påpekt at jeg strengt tatt ikke er hans mor. Og at hvite roser ikke akkurat symboliserer kjærlighet. Men who cares.

Jeg prøvde å hinte til sønnene mine at de kanskje kunne skrive et eller annet kjærlig til sin mor  "sånn som jeg ser alle andre barn gjør til mammaene sine".
"Eh, mamma, vi er ikke akkurat som alle andre barn" svarte en av dem.

Nei vel.

Oppsummering: Vi hadde tradisjonelle innslag som boller og blomster og en ballong. Men vi tok ikke helt av.

Og du? Opplevde du en gledens dag i går?

Ha en minnerik kveld med eller uten svada!

35 kommentarer:

 1. Haha - ja, faktisk. Jeg fikk frokost på sengen, for første gang i dette samlivet! ;) Ivar trodde det var JEG som hadde hintet til Sara såpass at hun foreslo det til ham - og jeg trodde det var Ivar sin ide, som han bragte videre til ungene. Det viste seg imidlertid at det var Sara som hadde sett det før... på TV. :P Men det var veldig koselig! :) Min egen mor sto for krembollene, så ingen anstrengelse krevdes fra min side, hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg laget faktisk kremboller - veldig stolt! (og jeg klarte å få med bevisbilde i bloggen. Pluss at jeg instagramma det.)

   Slett
 2. Åja - stor glede over å være mamma i går og alle dager. Og en hadde malt et maleri og en hadde brettet en fin papirting og en hadde til og med sydd et helt rødt hjerte i filt (på skolen). Og jeg fikk med meg alle tre ungene og bakte glutenfrie fastelavensboller etter en fin liten skitur. Så en skikkelig bra dag. Og jeg overrrasket min egen mor med en telefon - hun hadde da ikke tenkt på at det var morsdag.
  Fint at folka mine huska det. Men jeg synes ikke det skal være noe prestasjonspress på at de skal gi så mye. Jeg får virkelig så mange flotte tegninger og kort og alt mulig året rundt at huset er fullt og fint er det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gutta var mer hengivne på morsdager tidligere... (Og når sant skal sies, var de opptatte med korpsseminar i helga, så akkurat morsdagen kom vel litt i bakevja...)

   Slett
 3. En gledens dag var det så absolutt. Siden 13-åringen og laget hans tok bronse i Norges største ishockeycup. Det kunne vi si oss godt fornøyd med :) Men morsdag og fastelavn ble det heller dårlig med. Siden vi tilbrakte nesten hele helga i en ishall. Men siden mannen påtok seg mine arrangementsoppgaver, så jeg fikk ta meg av småjenter og besteforeldre og se på kamper, så kan man jo se på det som en grei gave ;)

  SvarSlett
 4. haha - gledens dag, for mormorungen ble feira til gangs :) Fastelavenssøndag tok jeg feil av, så bakte forrige søndag... Mannen i hus sa forsiktig: jeg har ikke kjøpt noen blomster, men siden jeg ikke er mora hans ble det godtatt. Nå er det visst snart Valentine, og da har jeg tenkt å ta den dagen helt ut ♥♥♥♥♥♥♥ Veldig god på å skrive hjerter ♥♥♥♥♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Valentinesdag blir en høydare! Gleder meg allerede. Jeg er dårlig på disse hjertene...

   Slett
 5. Hvis du likte kjolen så kan du kjøpe den via postordre vet jeg. Send de bilde av meg på mail og si at du vil ha den samme. Du finner link til siden deres i innlegget jeg lagde om outleten. Jeg har str xl og den er litt stor i str, du passer sikkert large-:)

  SvarSlett
 6. Hei,

  Jeg fikk pilatesball av mine barn!!Men jeg har ikke fått testa den ut ennå , siden barna kappes om å bruke den. På ettermiddagen spiste vi fastelavensboller.
  Hilsen Hanne fra Madla

  SvarSlett
  Svar
  1. Pilatesball hadde vært populært her og! (blant ungene)

   Slett
 7. Siden du spør: så har vi innrettett oss så viselig at ungene alltid er hos far på morsdag og mor på farsdagen... Men storeflyttethjemmefra sønn sendte en sms, samme gjorde minstesønn...eldstedatter slo til og gav mamma masse smykker på fredagen og yngste datter sendte meld til mamma som stod i cafeen i idretshallen om at jeg skulle kjøpe meg ett kakestykke, så skulle jeg få igjen penger av henne på mandag :-)
  Alt i alt en fin morsdag. (og min mor ble også avspist med en veldig hyggelig sms og hun var også fornøyd. Sa hun.)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gratulerte faktisk mora mi på facebook.

   Slett
 8. Barna mine er heller ikke som andre barn. MEN - jeg fikk en boks av Vilde sånn på tampen av kvelden. Håndkrem hun hadde laget på naturfagen - og da tok det seg veldig opp etter å ha sett på alle andres hilsner og gaver. T og jeg har forsåvidt ignorert disse mors- og farsdagene, så som man reder ligger man ;). Så noe kjent på siste bildet ;).

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, er nok noe med som man reder, så ligger man, ja;)
   Vi elsker teppene dine!

   Slett
 9. Vi var i barnedåp. Mannens presang til meg var at han bakte en deilig sjokoladekake å ha med, så jeg slapp å gjøre det selv.. Virket litt overkill med mer boller og kake i tillegg til kakehavet som følger med en dåp på nordjæren (selvsagt inkl. kremboller for anledningen). Men tror jeg må lage berlinerboller ila. uka, kan jo ikke ha et år uten!

  SvarSlett
 10. Fastelavnes, det gløymte vi. Ingen boller.
  Morsdagen vart nesten forbigått i stillhet. Ingen blomster. Ingen gåver. MEN, når 16 åringen stod opp i 13 tida, fekk eg ein klem, og han gratulerte meg dagen. :)

  SvarSlett
 11. Hehehe:-) Jeg sa til minsten her i huset at jeg kanskje kunne få en fin tegning, og kanskje han kunne lage et kort til meg. Svaret var helt klart nei, begrunnelsen var at han ikke kunne skrive morsdag. Ferdig med den liksom.

  SvarSlett
 12. Jeg fikk intet mindre enn TO kaffekopper og en dæsj med røde roser ♡♡♡♡♡ (<--Kuleste hjertene.. )
  Så her veit ungene at mor drikker kaffe og ikke er tilsnakkende før den første koppen er fortært.. Det er kjærleik det ♡♡♡

  SvarSlett
 13. Fasen ta asså...tør ikke tenke på hvor mange boller jeg proppet i meg i går...men fyttikatta hvor godt det er;) Ha en fin uke, klemmer fra Wilhelmine.

  SvarSlett
 14. Jeg fikk kremboller bakt av datteren. Og min mor fikk nye grytekluter.

  SvarSlett
 15. Jeg fikk gave av ungene og (røde) roser av mannen. Ikke noe kort lagd med kjærlighet, lim og glitter. Men mange klemmer og fine ord! Frokost på sengen vil jeg regelrett ikke ha (hvem er det som vil spise i sengen??), men koselig pådekket frokostbord til jeg sto opp ble det. Heldigvis var vi invitert på middag hos venner på ettermiddagen, så da fikk vi oss et herremåltid OG kake til dessert! God knall!

  Fastelaven markerte vi dog ikke. Ikke en eneste bolle av riktig kaliber i dette hus. Må vel gjøre noe med det til neste år. Kanskje.

  SvarSlett
 16. Det aller aller beste med dagen i går var å få sove til klokka elleve. Eller vare dagen et lite bakehelvete... Men trivelig alikevel.

  SvarSlett
 17. Tja.. jeg fikk sove litt lenger! Ingen boller, hjertekort eller pepsimax på meg.:/ Men jamt over fin dag likevel med bla. arabisk brunch!

  SvarSlett
 18. Morsdag? Rart ikke Bønnas mor er på banen her. Før i tiden tok skolen ansvar og fikk elevene til å lage fine kort til mor og far. Det skjer jo ikke lenger!! Ungene må jo læres opp til hvilken hedersdag dette er;)
  Hilsen mett på boller, men fattig på morsdagsoppmerksomhet (og det er helt greit......men, et lite kort hadde jo vært hyggelig:)

  SvarSlett
 19. Vi spiste kake, og drakk pepsi max! Tok ikke helt av, fikk hverken blomster eller gullsmed-aktigheter. Som så mange andre flasha på facebook og instagram. Jeg flasha kaka. Følte det var på sin plass! Sånn at det skulle SE UT som det tok av! ;-)

  SvarSlett
 20. Kjenner godt til den kvalme «noharegfåttlittformyesøtt» følelsen ja! Mine barn hadde kjøpt boka «kreativ mamma» til meg-flink pappa :-)Far var på jobb, og 3 og 5 åringen var morsdagssnille i ca fem min før det brakte laus med den vanlige kriginga! Heldigvis redda svigermor dagen med middag,kaker og boller!
  Ja, så er det bare å glede seg til neste gavedryssdag :-)

  SvarSlett
 21. Jeg våknet til helt tomt hus :-)
  Far var på jobb, døttrene var hos henholdsvis kjæreste og farmor :-)
  Nydelig morsdagpresang å våkne til stillhet <3
  Fastelavensboller, vanlige og glutenfrie bakte vi på ettermiddage, når alle var kommet hjem og kaoset kunne begynne ;-)

  SvarSlett
 22. Takk for hilsen inne hos meg, Pia. Du og jeg vettu. 4 unger med masse kos og kaos. Herlige bloggen din og ungene dine. Jeg kjenner meg så godt igjen. Du får sagt det du. AKkurat slik det er. Love it!

  SvarSlett
 23. Den fineste figuren laget av piperensere og ispinne med tekst på at jeg var den fineste mammaen *smelt*
  Og gutta bakte boller og mor fikk tulipaner og det var en fin dag.
  Og så får jeg kombi morsdagsgave/valeintinsgave av kjæresten; oppgradert officepakke på ny-pcen. Det er løøøv <3

  SvarSlett
 24. Spiste en is og sendte en melding til mamma. Jeg hadde visst navnedag også.

  SvarSlett
 25. He, he, her var det ektremt høy kremfaktor med både fastelavnsboller og marsipankake.
  Alltid kjekt med en grunn til å feire:-)

  SvarSlett
 26. Haha, må le av alle feiringene deres. Det føltes litt som hos oss. Bursdag her å i tillegg til alt det andre:) Jeg fikk også en "kvast" av mannen, hyggelig det altså, klager ikke..Hehe

  SvarSlett
 27. Hehe, det hørtes ut som mye feiringer ja. Men alt var jo verdt å feire!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails