fredag 15. februar 2013

Barn. Og faser.

Det er fascinerende dette med barn. Fascinerende å se de ulike stegene de tar i løpet av barndommen. Selv om alle barn er ulike, så ser jeg at de skal gjennom de samme fasene.

Nå har vi ei lita, søt ei som plutselig kan klemme meg midt på natta, si "Jeg elsker deg!" og så sove videre. Vi har barn som blir oppgitt hver gang vi voksne sier noe. Vi har barn som både kommer og gir en spontan klem, mens han neste minutt er pottesur. Vi har barn som sutrer, og vi har barn som oppfører seg veldig voksent. Vi har barn som tar det meste ille opp, og vi har barn som elsker å herje på gulvet med mammaen sin eller overfalle pappaen sin. Vi har barn som terger søsknene sine. Vi har barn som smeller med dører. Vi har barn som forteller i minste detalj om skoledagen, og vi har barn som er tause som østers. Vi har barn som begynner å grine hvis foreldrene kjefter. Vi har barn som synes det meste er urettferdig. Vi har barn som vil prate med oss konstant og vi har barn som helst ser at vi holder kjeft.

Det er slitsomt å være forelder. For det varierer så veldig. Det som funker strålende en dag er jo bare heeelt teit dagen etter. Det som var morsomt eller interessant forrige uke er kjedelig i dag. Det som du tidligere kunne gjøre eller si til barnets store forlystelse, er nå blitt tabu, haram eller sykt flaut.

Men de fine greiene med ungene er så innmari fine, de koselige stundene er så innmari koselige og når jeg tenker på at om en del år så har de flyttet bort fra oss og de er ikke lenger våre og huset blir tomt og stille.... Akk! Og ve. (Eller kanskje det blir helt fint ?)


Ha ei strålende helg med eller uten lykke!

26 kommentarer:

 1. For en flott gjeng med en mamma som midt i den levende hverdagen ser de.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Og så må det være rom for alt på en gang. Jeg har en gutt som er svært lik sin far i vesen, på mange måter. Men det tok flere år før jeg fikk vite det, så alt ble målt med mitt målebånd.
  Det er også voksne som kan værre tause.


  Fine unger du har!

  SvarSlett
 3. Ja, det er både fint, koselig og slitsomt med disse små!! (skriv eg mens eg høyrer krangling frå rommet i 1. Etg, grrr...)
  Men ser ikkje fram til den dagen dei ikkje treng oss lenger!!
  God helg :-)

  Silje

  SvarSlett
 4. Nydelig gjeng du har; kos deg med dem for plutselig har de flyttet ut...og faktisk er det også greit:) Hver alder sin sjarm:)
  Nyt helga med alle dine go'inger!!

  SvarSlett
 5. For en herlig gjeng du har!
  Vi har jo to under 4 år og en til på vei om noen uker, så det blir fryktelig interessant å se hvordan de utvikler seg når de blir skolebarn hele gjengen. Vi ser allerede nå hvor villt forskjellige snart2åringen og 3,5åringen er, og hvordan interessene og preferansene deres forandrer seg annenhver dag. Sykt stress til tider men alltid stas!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy å se hvor forskjellige søken kan være. Og det er spennende å følge dem, se hvordan de forandrer seg. Jeg ser jo at de egenskapene gutta hadde som små, fortsatt er der.

   Slett
 6. Du summerte nok opp helt perfekt slik som det er noen år.

  Og når det blir tomt i huset kommer telefonene eller epostene med spørsmål, og de tar imot gode råd med takk.

  SvarSlett
 7. Herlig innlegg! Og ja - den dag de flytter ut føles det heldigvis både greit og naturlig :)

  SvarSlett
 8. Så sant! Jeg husker at noe av det som overrasket meg litt da jeg fikk barn var hvor utrolig forskjellige de er fra første dag, selv om de er søsken... Her i huset er de to eldste rake motsetninger. Jeg er jo glad for det, for da blir det mer spennende å være foreldre :)

  SvarSlett
 9. Du får det sagt, akkurat som det er.
  Men veit du! Det går heilt fint når dei flytter ut. Mine to eldste er nettopp flytta. Det er rart, men det heilt naturleg. Og no har nest eldste godtatt meg som venn på FB. Han skal vel ha ein enkel måte å nå meg med spørsmål om diverse. :-) Men eg må innrømme at eg er litt spent på korleis det vert når dei to yngste flyttar. Vil ikkje tenke på det....

  SvarSlett
 10. Akkurat slik er det.
  :)
  Ønsker deg ei riktig god helg Pia
  Klem Tonje

  SvarSlett
 11. Du virker aa ha en saa flott familie.
  Gog helg til dere:)

  SvarSlett
 12. This looks like a lot of fun!

  SvarSlett
 13. Det fineste er når de slår seg ned i sofaen og prater om dagen sin, når vi virkelig MØTES!

  Ønsker deg en god helg, Pia!

  SvarSlett
 14. Barn er forskjellig. Heldigvis. Barn forandrer seg hele tida. Heldigvis. :D
  You gotta love'm!

  SvarSlett
 15. Fascinerende det hvordan ting endrer seg. Som førstegangsmor var det noe av det som ovverrasket mest. At når man trodde man hadde en rutine som funka, så endret alt seg over natta. Nå, med tre tas det meste som det kommer med visse basisrammer. En lik mor, en lik far alle mest seg selv uansett og må behandles deretter. Det er et puslespill som tilslutt blir et bilde jeg gleder meg til å se.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nettopp det - du tror du har fått rutiner som funker, og så endrer det seg. Gang på gang...

   Slett
 16. Alle barn er forskjellige. De er like ulike som voksne.

  Cecilie

  SvarSlett
 17. Sukk, og så går tiden så veeldig fort! Man må bare nyte tiden, selv om det alltid er noe som er slitsomt og/eller vanskelig.
  Fin gjeng du har altså! God helg til dere :)

  SvarSlett
 18. Jeg har jo ikke store barn ennå, så det er ikke så mye som er helt teit enda, men regner med det kommer rundt neste sving! Men kjenner igjen det at noe funker, og så gjør det plutselig ikke det. Ting forandrer seg veldig fort, og det er vanskelig å henge med i svingene. Men føler jeg begynner å bil bittelitt mer "garva" som snart trebarnsmor!

  SvarSlett
 19. Det å få være foreldre er berikende, det skal være sikkert :)
  Herlig gjeng du har her !

  SvarSlett
 20. Min lille store Fabian sier hver kveld; "Skal vi ikke snakke om dagen a mamma?"...måtte han aldri stoppe med det...ha en riktig god helg;)

  SvarSlett
 21. Så utrolig gode og fine ord - for jammen er det akkurat slik det er.

  SvarSlett
 22. Artig me alle fasan de skal igjennom,ja! Og du beskriv dæm så bra- ser begge mine i alle,men ikkje samtidig..førr at ongan e forskjellig d har vi fått oppleve sikkert alle ;) æ va så tøff når nr to kom,og tenkte at d blei plankekjøring, men fikk sjokk - alt som funka me første, va stikk motsatt me andre,på godt og ondt.. Men herlig e dæm, og unik, og veldig vemodig at dæm snart skal forlate redet og bli selvstendig... Tia flyg!

  SvarSlett
 23. Vært litt ute av bloggverdenen i det siste. Men dette innlegget var jo bare så koselig, at jeg må legge igjen en kommentar! Enig med deg. Spennende med de ulike fasene. Og utfordrende. Og frustrerende. Jeg har sagt til meg selv mange ganger at jeg må bli flinkere til å nyte de ulike fasene. Ikke bare se frem mot neste liksom. Tenke at "å, så godt det skal bli når hun bare blir litt eldre". For når hun er blitt eldre kommer jeg jo til å lengte tilbake. Det er rart.

  Takk for at du deler din erfaring. :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails