onsdag 16. januar 2013

Warszawa. Hva gjør man der?

"Herregud, hva i all verden skal dere gjøre i Lisboa i november!". Sa mora mi til meg da hun fikk høre at jeg og mannen skulle dra av gårde på en avslappingsweekend i fjor. Derfor turte ikke jeg å spørre "Hva i huleste skal vi gjøre i Warszawa? I januar?!" da hun så raust ga meg en tur til bursdagen min.

Men det blir sikkert topp! Vi kan jo...eh...ja, hva i all verden gjør man egentlig i Warszawa? I januar?
"Dere kan vel bare holde dere inne på hotellrommet og nyte hverandres kropper?" foreslår nok noen av dere, men siden jeg reiser med mor og søster, er liksom ikke det helt tingen.

"Hva med sånn åpen sightseeingbuss?" Tjaa...frister ikke så veldig når det er nærmere tjue minus.

"Shopping?" Jo, da, men i januar har jeg en meget slunken lommebok. Slunknere enn ellers.

"Lær deg polsk!"  Yey! Godt forslag! Not. Jeg makter ikke språk der det ikke finnes vokaler. Jeg makter det i hvert fall ikke i løpet av ei helg.

Vi kan jo gå ut og spise. "When in Warszaw, do as the Mexicans!", som det gode, gamle ordtaket lyder. Bilde av en meksikansk restaurant fra Warszawaguiden.no. Det er så langt jeg har kommet i researchen min om Warszawa.
 
Tips mottas med takk.
 
Ha en polsk kveld med eller uten reiseplaner!

22 kommentarer:

 1. http://no.tripadvisor.com/Attractions-g274856-Activities-Warsaw_Mazovia_Province_Central_Poland.html

  SvarSlett
 2. Drikk vin til lunch,og gå på spa.
  Spis masse.
  Kanskje det er god mat der..
  God tur
  :-)

  SvarSlett
 3. Hi,hi...samma spørsmål her..."hva skal dere gjøre i Krakow i februar?" spør alle oss... Kos dere masse, billig mat og miniferier er altid bra.

  SvarSlett
 4. Pia hva gjør man? Spa , spa , spa!

  SvarSlett
 5. Tja, sei det.... Har vore der ein gong, i min grøne ungdom. Det var OK. ;) Den gamle bydelen var fin.
  Elles foreslår eg skravling, eting og spa. God tur!

  SvarSlett
 6. Vi gir mor ei flaske vodka, låner kredittkortet hennes og går på shopping. Men husk badedrakt- og ja, vi skal dele seng( dobbeltdyne som du liker så godt..). Koz fra litl Sis..

  SvarSlett
 7. Spa og ta en tur i den "nye" gamlebyen. Der fant vi noen hyggelige små spisesteder, men god mat og god vin.
  Januar er jo kose - seg-inne-tid.

  Nyt opplevelsene,

  (og skulle du plutselig dra til Warzawa på sommeren så anbefaler jeg å ta en tur til Chopinparken. Har du da tid til en times togtur, så har jeg hørt at Krakow er opplevelsesverdig)

  SvarSlett
 8. Har ikke vært der så ingen konkrete tips. Jeg liker å kikke i butikker selv om jeg ikke skal handle. Artig å se.
  Finn ut om det finnes markeder som er åpne. Jeg får aldri nok av markeder.
  Men i alle fall, kos dere!
  Ellen :)

  SvarSlett
 9. Kjenner ikke warsawa, men vi dro til krakow i vinterferien i fjor, og det var helt supert. Litt kultur, litt shopping, oppdage nye kafeer og ny mat, bare gå rundt og titte, sove lenge, spa. Knallfint var det! God tur!

  SvarSlett
 10. Har ingen tips, har ikke vært der. Men å reise er i grunnen fint i seg selv, selv med tjue minus, knis:) Hørtes kaldt ut!
  Du, herlig innlegg under her!
  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg.
  Stemte på deg, vet du:) Selv om jeg ikke har så mye tid til å besøke blogger lengre, er du blant favorittene! Håper du stikker av med seieren i år:)

  Klem Tonje

  SvarSlett
 11. Så flinke dere er til å reise. Her blir det med drømmene... Men tro spa er tingen....

  SvarSlett
 12. Det er en del flotte bygninger å se, koselig stemning i gamlebyen - meeen da vi var det var det tidlig oktober og uterestaurant temperatur.... tror dere får satse på saltgruver, shopping, spa og massevis av vin og kafebesøk :)

  SvarSlett
 13. Hei Pia, jeg var der i juni og det jeg husker best var filmen som ble vist i Jewish Historical Institute. 40 minutter med originalopptak av livet og lidelsen i gettoen før og under krigen.

  http://www.lonelyplanet.com/poland/warsaw/sights/museum/jewish-historical-institute
  http://www.jhi.pl/en

  SvarSlett
 14. Vi var der i april og det var vanvittig varmt da, så det var nok en del andre opplevelser å hente der da enn i januar. Vi dro til Pałac w Wilanowie. Det anbefales - et flott palass med interessant historie. (Det er dessuten en nydelig hage der, som jeg mistenker at er finere i april enn i januar). Vi var i dyreparken (sikkert også en bedre opplevelse i sommerhalvåret enn i januar). Ta dere en tur i enten den lille eller den store operaen om dere får tak i billetter. Det er veldig billig å gå i operaen der.

  Det er utrolig mange små, mellomstore og store museer som er verdt å se der. Det jødiske museet og generelt alt som er knyttet til andre verdenskrig er interessant å få med seg. Warszawa og Polen generelt er tydelig merket av sin historie. Dra til det jødiske museet, det syntes i hvert fall vi var en opplevelse som var verdt å få med seg. Gamlebyen er også fin, men kanskje mer ok i sommerhalvåret.

  Kulturpalasset ser ut som søppel på avstand på grunn av all reklamen på bygningen, og det er igrunnen ikke noe særlig mer interessant innvendig heller. Men grei utsikt over byen fra tårnet, så om det er interessant så for all del, ta en tur opp der. Mange shoppingmuligheter, så vidt jeg kan huske (shopper generelt lite, men mener å huske at det var noen rimelig greie kjøpesentre der), og mye god mat. Vi var i noen fine parker også, men igjen, vinteren er vel ikke tid for parkbesøk kanskje.

  Vi hadde en herlig tur til Polen. Vi var først i Warszawa i tre-fire dager, og så tok vi toget til Krakow og var der i tre dager. Håper deres tur også blir bra! :)

  SvarSlett
 15. Det er mye å gjøre i Warszawa! :D Et flott sted er Copernicus-Vitenskapsenteret (beskrevet her: http://besokpolen.blogg.no/1363371491_warszawa__her_kan_man.html), spesielt for de som er interessert i teknikk og vitenskap. Men robotteater eller discovery park vil sikkert være moro alle :)

  SvarSlett
 16. Vennen min giftet seg for en måned siden. Jeg, som hans forlover, ble pålagt til å organisere utdrikningslag. Jeg syntes at det var en mulighet til å ha det moro så jeg tok dem til Polen til Warszawa. Utdrikningslaget skjedde i nattklubben New Orleans. Uforglemmelig kveld med vakre kvinner.

  SvarSlett
 17. Du må sjekke ut nattklubb New Orleans når i Warszawa. Generelt jeg liker liker slike steder, men her jeg var overrasket hvor god mat, alkohol og stemningen var der.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails