søndag 6. januar 2013

Valgets kvaler...

Flate!

Allerede en time etter at jeg hadde lagt ut Indiainvitasjonen, skjønte jeg at dette kom til å bli vanskelig.

Jeg er jo litt sånn som tenker "pytt, sann, det går så greit, så!". Samtidig er jeg en sånn som får dårlig samvittighet når jeg kan gi bort ei skarve lue i bloggen og må plukke ut kun en.

Jeg har egentlig bare tenkt på hvor stas det vil bli å gi bort en tur til en av dere. Jeg har ikke tenkt på hvor kjipt det blir å si nei til så mange som faktisk absolutt burde få bli med.

Etter hvert som jeg har lest kommentarer og mailer, har jeg tenkt "Åj, hun her virker spennende å dra på tur med!" og "Åh, så supert at hun har lyst til å bli med!" og "Hun her blir et bra reisefølge!"

Dette blir vanskelig. Veldig vanskelig. For det har kommet inn så mange bra søknader! Så mange bra damer! Lærere og helsesøstre, fotografer og bloggere. Folk jeg kjenner godt, og folk som tilfeldigvis kom innom bloggen for første gang. Folk med gode begrunnelser. Folk med iver. Og ikke minst folk med et stort ønske om å bli plukket ut.

Selv om det lå i kortene fra første stund, må jeg gjenta det: Jeg kan bare ta med en! Og jeg må prøve å være fair. Jeg har sagt nei til mora mi (hun ble litt snurt)  og søstra mi (hun ble veldig snurt.) Selv om jeg gjerne ville ha likt søstra mi som reisefølge, kunne jeg liksom ikke plukke ut henne. (Håper du skjønner det innerst inne, søs!)

Men bortsett fra nær familie, har alle en sjans. Men hvordan skal jeg velge? Hva ville du gjort? Den med den beste begrunnelsen eller søknaden? Den jeg føler kan bli det beste reisefølget? Den som er mest FORUT-fan?

Det var jo min knakende gode ide, dette her. Jeg hadde et møte med FORUT og med min bloggerfaring vet jeg at trekninger, lotterier og premier tiltrekker seg folk som fluer. Så jeg la fram forslaget om å ta med seg en til. Og jeg fikk lov. Jeg fikk bestemme hvordan jeg skulle gjøre dette.

Men hjelp meg videre! Hvordan gjør jeg dette? Skal jeg plukke ut mine topp ti kandidater og trekke, rett og slett? Eller skal jeg plukke ut mine favoritter og deretter kjøre avstemming her i bloggen?
Hjelp!

Og har du ennå ikke fått med deg hva dette med tur til India går ut på, kan du klikke deg inn hit for å lese. Det er fortsatt muligheter for å melde sin interesse (selv om jeg har fått mer enn nok av gode kandidater...)

Ha en hjelpende kveld med eller uten kvaler!

42 kommentarer:

 1. Kanskje du kan velge noen som har noe å gi og ikke bare vil få..? Eller som har gjort noe flott for andre en gang?

  Jeg ville selvsagt ha egnet meg big time, men kan uansett ikke reise fra elevene mine akkurat da, så jeg skal ikke gjøre det enda vanskeligere for deg. ;-

  SvarSlett
 2. Skjønner godt d e vanskelig å velge, så ut som mange gode begrunnelser på innlegget og regner med du har fått enda bedre og personlige begrunnelser på mail.
  Jeg ville nok lagt stor vekt på hvem jeg hadde trivdes best med på tur+formidlingsevnen så man får spredd kunnskapen..
  At du velger ut de som passer best-om d e 5 eller 20 og trekker syns æ høres lurt ut=)

  SvarSlett
 3. Jeg har en klar favoritt - det er Hilde, venninna til Kathrine R.

  SvarSlett
 4. Syns faktisk ikke du skal trekke:-) Selv om det sikkert blir helsikens vanskelig, så syns jeg du skal velge den som føles aller mest riktig for DEG å ha med! Om du bruker elimineringsmetoden og begynner med å velge ut 50, så 25, så 10, så 5 osv. så er jo det greit, men syns du skal velge til slutt. Ikke ha avstemning ihvertfall, det er alltid så dumt på sånne ting. Da blir det den som har flest Facebookvenner som vinner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også imot sånn vill stemming - jeg tenkt mer på sånn ærlig stemming der man stemmer på den man liker best, ikke den som klarer å trekke flest fb-stemmer. Men sånn er det vel ikke lenger...
   Kommer til å eliminere, ja. Men hva når jeg sitter igjen med 4- 5 stykker?

   Slett
 5. Er det nå jeg skal komme med tusen grunner til at du skal velge meg?
  Det vil si hun være reisevant, mangle kaosangst, blogge, formidle og ikke minst være på instagram?
  Nei,da!
  Har du noen kriterier? Kan noen fra Forut hjelpe deg ? Det viktigste er at du kjenner at du kan leve med valget!
  Det er du skal ha et reisefølge, - et du kan trives med.
  Magefølelse og audition, er to andre forslag :)

  Lykke, lykke til ! Velg så du har det trivelig på tur.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er jo med som blogger, så min reisepartner trenger jo ikke å mestre akkurat den biten. Har neppe tid til noen audition;) Magefølelse er bra!

   Slett
  2. Haha, my thoughts nøyaktig! ;)

   Slett
  3. Å ja, havnet den der ja. Det jeg prøvde å si, var at jeg er helt enig med Petrus og Petrine sin kommentar! :)

   Slett
 6. Skjønner godt at dette er vanskelig Pia...
  Stemmer for at du bestemmer hvem som skal reise. Event rådslag deg med noen i FORUT.

  Har de noen bestemte kriterier?
  Har du?
  Hva er målet med turen?
  Hva er målet når man kommet tilbake?
  Hvem har mest med å bidra med i forhold til det?
  Er det flere, går du raskt gjennom søknadene og tar ut de du spontant kjenner at må med. Så går du mer grundig til verks. Lager en pluss og minus liste kanskje i forhold til hva søkerne vil tilby, enentuelt en pluss-liste fra deg førs og se hvem som er mest i samsvar av søkerne.

  Følg magefølelsen. Det skal være ditt valg. Du skal reise med vedkommende og kanskje samarbeide med vedkommende i ettertid.

  På min plussliste hadde nok livserfaring stått, reisevant, erfaring med barn hvis man ikke er mor/far selv. Det er mange ting man må forholde seg til når man reiser på denne måten, og greit å ha med en person som ikke bruker for mye energi og krefter på slike ting underveis. Selvstendig er også en selvfølge. Plutselig så skjer det ting man må takle (alene) der å da, endringer, uforutsigbarhetrer, sykdom, fremmed mat osv. Hvordan skal dere bo? Klarer vedkommende å sove bortefra, lyder, varme, dyr.

  Kanskje du rett og slett eliminere lista ned til 3 stykket, for å så møte de og stille de spørsmål? Da får du sjekket kjemien, samtidig som du får mulighet til å se kroppsspråket...som ofte kan si mer enn det skriftlige.

  Masse lykke til Pia!
  Dette kommer til å gå bra og dere kommer til å ha en flott tur!

  Klæm Siw

  SvarSlett
  Svar
  1. FORUT har faktisk ikke kommet med noen krav - de har invitert meg med til et av deres samarbeidsland for å se på noen av prosjektene de driver. Nettopp det at de ikke har noen krav, liker jeg godt, for da blir dette veldig ærlig og oppriktig fra min side - de har ikke "bestilt" noe fra meg.
   Jeg bestemmer meg ikke før i midten av februar, så jeg har fortsatt tid til å gruble...

   Slett
 7. Jeg så dere hadde kriterier i søknaden, men over her så tenkte jeg mer på de usagte...

  SvarSlett
 8. Det er nå du har muligheten til å være kresen!! Du har jo allerede kommet med noen kriterier og med SÅ mange som har lyst til å være med, må jo minstekravet være at de som blir vurdert til slutt fyller ALLE de kriteriene. Etter det ville jeg gått for magefølelsen. Du må jo kunne trives med den du er på tur med. Et intervju eller et møte, som nevnt over her, hørtes i grunnen lurt ut! Lykke til:)

  SvarSlett
 9. For en utrolig mulighet du har fått Pia (ikke trekningen men turen), og for en mulighet du nå skal gi til noen andre - denne turen blir både lærerik og full av inntrykk og jeg gleder meg til å lese om det.

  Jeg forstår godt at dette kommer til å bli vanskelig og har egentlig ikke noe godt tips å komme med. Men jeg er enig med Mona over her om ikke å stemme, da blir det fort en popularitetskonkurranse.
  Dette skal være noen som fyller kriteriene for å reise samtidig som det skal være noen du skal trives sammen med. Å finne et knippe av de beste kandidatene og så møte de synes jeg høres ut som en god idè.
  Lykke til
  Hanne:)

  SvarSlett
 10. Jeg syns det er så kult av deg å gjøre det her. Både det at du fronter FORUT, at du drar til India med dem og at du tar med deg noen.

  Det her syns jeg du skal bestemme til syvende og sist, at bare DU skal ta den endelige avgjørelsen. Det er du som skal reise dit sammen med den utvalgte, og det er viktig for både gjennomføringen av turen, og at det blir mest mulig positive ettervirkninger av turen, at du og den som blir med har god kjemi, og at dere fungerer godt som et lag.

  Jeg skjønner at du sliter med å velge. Det kan komme så mye godt ut av dette, jeg ser et stort potensiale :) Jeg skulle gjerne kunnet bli med sjøl, men siden jeg ikke kan, må det bare bli sånn at du har valgets kval ;)

  Mamelukk

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det kan jo bli en intens tur, så kjemien bør stemme:)

   Slett
 11. Jeg skjønte det ville bli vanskelig.... men jeg synes du skal prøve å bli litt mer kjent med de som har meldt seg, og at du avgjører selv etterpå. Jeg kunne godt ha gitt et stalltips, fordi jeg "kjenner" ei av de som jeg så ville være med, og tror hun passer veldig godt. Men det blir feil å ha avstemming av oss som leser syns jeg. Det var min mening :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Enig i de over her at det nok ikke er best med avstemming. Skjønner at det er vanskelig, men bruk magefølelsen og drit i hva andre måtte mene, at du velger noen du kjenner framfor helt ukjente f.eks. . Uansett blir mange skuffa, men ikke mer skuffa at man takler det. Lykke til!

  SvarSlett
 13. Skjønner at dette er et skrekkelig vanskelig valg, Pia. Men det bør være ditt valg, og ditt alene. Eventuelt at du søker råd hos FORUT. Jeg syns du burde tenke mest på hvem DU kunne tenke deg å tilbringe ei uke i India sammen med. Om du velger noen du kjenner fra før, IRL altså, tror jeg de fleste forstår det. Så lenge det er snakk om en person med god formidlingsevne får du trygghet med tanke på egen trivsel + at FORUT får valuta for pengene. For de er selvsagt opptatt av å skape positiv oppmerksomhet rundt det arbeidet de gjør. Dokumentasjon av reisen blir naturligvis viktig.

  Uansett hvem du velger er jeg overbevist om at du får en fantastisk opplevelse, og at FORUT får masse igjen for sitt initiativ. Jeg gleder meg til å følge med videre! Veldig spennende, dette! :-)

  SvarSlett
 14. Ikke trekk, velg. Velg en person som både har kriteriene på plass - og som du kan tenke deg å reise på tur med. Jeg tenker det er lov å velge noen du kjenner fra før - det er en lang reise vettu! :)

  SvarSlett
 15. Lykke til! Jeg støtter meg til kommentarene her, ikke trekk men velg. Finn en topp tre eller topp fem, og be de sende en utvidet søknad ( det hørtes jo veldig seriøst, men likevel, la de selge seg selv ).
  Og så er det dette med å ønske å være med, noe annet er jo når man får tilbudet svart på hvitt; avreisedato, vaksiner, flytid, opplegg og det hele. jeg synes du er heldig som skal på denne reisen, og den du velger er også heldig. Men det bør være en person som klarer å formidle opplevelsen, enten via blogg eller via undervisning.
  Lykke til!

  SvarSlett
 16. Jeg er så glad for at du har fått og tatt denne muligheten fra FORUT - veldig bra initiativ fra begge parter! Skjønner veldig godt at det blir vanskelig å velge en person! Vi er mange som har lyst til å reise på tur med deg og FORUT til India, men du må ikke tenke på at noen kan bli skuffet.... kjære vene, du kan jo ikke ta med 100 damer! For den som blir valgt er det en gave og en unik mulighet takket være deg og FORUT- ren bonus! Slik tenker ihvertfall jeg. (Litt som når du kjøper et flakslodd - man drømmer om å vinne, men skjønner godt at man ikke vant...) Lykke til, Pia:)

  SvarSlett
 17. Dette er på alvor. Jeg har ikke meldt meg på for det er så mange som har så mye mer å bidra med enn meg - og ikke minst er i posisjon eller har evnen til å gi noe tilbake.
  Men om jeg hadde vært der, hadde jeg nok følt meg snytt av trekning - om jeg ikke vant da. Men spøk til side. Noen blir sure, ingen blir forsnøyde med alt - og mange kommer til å forstå hvorfor du velger som du gjør.
  Det fru Storlien sier om en topp 3-5-10 og be om en utvidet søknad, var en god idé.

  Neste gang tar du med 20 stykker på Middelhavscruise og da blir det kamp om champagnen, skal du se!

  SvarSlett
  Svar
  1. Trekker ikke blant alle som har meldt sin interesse, nei. Skal velge ut mine favoritter. Men hvordan plukke ut den ene?..
   Middelhavscruise hadde vært noe...

   Slett
 18. Må si meg enig med de fleste her: ikke trekk, men velg. En slik tur er spesiell og har flere aspekter, ikke bare som en vanlig pakketur. men dere må også holde utmed hverandre i ei uke...

  SvarSlett
 19. Skjønner at dette ble vanskelig, men ser at du har fått mange gode svar.
  Gleder meg uansett til å lese om turen. Det blir på en måte noe helt annet å lese om en organisasjon som FORUT sitt arbeid, opplevd gjennom noen en kjenner. Jeg håper mange blir inspirert etterpå til å gjøre noe for FORUT.
  Ellen :)

  SvarSlett
 20. PS! Herlig historie fra hverdagen under her. :)
  Eimund avslutta en setning med *Seriøst!* i morres. Ingvar syntes det var så morsomt at han måtte gi lillebror en knuseklem.
  Ellen :)

  SvarSlett
 21. Plukk ut de du aller aller helst vil ha med deg om ingen seiler opp som storfavoritt etterhvert. Så trekker du. :-) Da får du vurdert og kjent på magefølelsen først. Ikke trenger du å fortelle hvordan du valgte å gjøre det heller, egentlig, det er til syvende og sist DITT valg. Du må ha noen du føler du kan trives med som reisefølge. :-) Lykke til.

  SvarSlett
 22. Må si som så mange over her; Ikke trekk, men velg. DU har fått denne fantastiske muligheten, og når du får plukke ut en medreisende, bør det være en DU ser for deg blir et bra reisefølge for DEG :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal nok klare å velge ut 5-6 stykker. Men så er det stopp. Tror jeg. Og hva gjør jeg da?...

   Slett
  2. Du kan jo lage et intervjupanel. Når jeg ser over har du flere kandidater til et panel også.

   Slett
 23. Synest du bør velge en utifra kjemi og en du synest utfyller. Du er utrolig flink å fortelle historier med ord, kanskje du bør velge en som er flink til å fortelle historier med bilder? Da tror eg dere blir et supert team:-)
  Lene:-)

  SvarSlett
 24. Jeg ville nok funnet ei venninne eller spurt mannen om å se gjennom søknadene sammen med meg (litt som i Jakten på kjærligheten), for da å kunne diskutere de ulike kandidatenes styrker/svakheter. Etter å ha plukket ut et knippe (hvor mange er det? 5 - 10?) aktuelle kandidater, ville jeg enten prøvd å møte dem eller ringe med dem. På den måten får du et helt annet inntrykk av hvem de er og hva slags kjemi dere har.

  Lykke til med utvelgelsen!

  SvarSlett
 25. Følg magefølelsen! :) Jeg tror de aller fleste er i stand til å la være å ta det personlig dersom du ikke velger dem. I din situasjon ville jeg lagt vekt på

  1. At jeg fikk reise sammen med en person som IKKE drev meg til vanvidd etter en halv dag.
  2. At vedkommende som fikk være med, virkelig ville få noe ut av det, på et personlig plan.
  3. At vedkommende kunne bidra til å gi noe tilbake, ved å skaffe FORUT omtale og videreformidle arbedet deres på en god måte.

  (Jeg fyller naturligvis alle disse kravene, høhø)

  Jeg syns ellers det var en god ide å ta kontakt med dem som havner på topp tre eller fem eller sånn, og spørre dem om ting du evt. lurer på. Det kan komme fram ting som bikker deg i den ene eller andre retningen.

  Masse lykke til med valget, i motsetning til deg, var faktisk det første som slo meg - shait - hvordan i all verden skal hun greie å plukke ut EN som får være med på noe så fantastisk! :)

  SvarSlett
 26. Ja dette er nok valgets kvaler Pia. Ser du har fått mange gode innspill her. Jeg er enig med de som skriver at det ikke bør være avstemming. Det er du som bør ta valget selv om det ikke blir lett for deg. Det jeg tror er viktig er at du velger en du har tro på som et godt reisefølge. Kanskje det blir et nytt spennende bekjentskap. En som du vil kunne prate med, ha det gøy med, være stille med. Det er mange inntrykk og følelser som blir satt i sving i India! En som er tilpasning dyktig og som samtidig er selvstendig. Fokuser på det spennende oppdraget du skal ut på, gleden over å få delta på dette, og reisen til fargerike India. Og at du får glede av å ta med EN medreisende. Prøv å ikke tenk på at du skuffer noen (mange), for det gjør du ikke. Du har vært ærlig på at det er EN du kan ta med. Og det er ditt valg! Gå igjennom søknadene, lag en topp liste og jobb den nedover til du sitter igjen med få kandidater. Det er kanskje ikke lett å få til å treffe disse kandidatene ansikt til ansikt, men det går an å prates på telefon eller skype. Bli litt kjent, still spørsmål du vil ha svar på. Følg magefølelsen din!
  Du har mange bra kandidater og det er helt sikkert flere som er det «perfekte» reisefølge.
  Det kommer til å bli en magisk reise og jeg er sikker på at du får med deg en god medreisende.
  Lykke til.

  SvarSlett
 27. Kjære Pia.
  Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Men lytt på damene over her, velg med hjertet. Jeg for min del vil sikkert kjenne på skuffelsen et sekund eller to om jeg ikke får tur, å si noe annet vil være å lyve. Men, samtidig er jeg veldig takknemmelig bare over å ha fått muligheten til å kunne sende en søknad. Takknemmelig over at du faktisk tenker så mye på oss leserne av bloggen din at du får FORUT med på å gi en av oss denne fantastiske muligheten, det er stort av deg. Velg med hjertet Pia, det er det eneste riktige. Når du leser søknaden og gjentatte ganger må lese denne ene, ja da har du nok funnet reisefølget ditt. Jeg er sikker på at du får en fantastisk reise.
  Lykke til!

  SvarSlett
 28. Velg med magen, men lytt til hjertet.
  Du må å finne noen du kan reise halve jorden rundt med, så god kjemi er ikke uviktig. Velg en du kan le og sikkert gråte med også. Noen som brenner for tema, men viktigst at det er en "klikker" med, ellers blir det en laaang reise. (som du vil huske for resten av livet, men kanskje ikke for de rette grunnene).
  Lykke til med turen og med utvelgelsen. Er sikker på at mange av de flotte bloggedamene som vil være med på tur er bra kandidater. :)

  SvarSlett
 29. Skjær det ned til fem, og la barna og mannen plukke ut den de tror gir deg det beste reisefølget! :))

  SvarSlett
 30. Den som får være med er iallefall veldig heldig :) og jeg tenker også, ikke trekk, men velg utifra magefølelse, den stemmer veldig ofte ;)ei/ ein du kan føle deg vel med og som kan formidle det dere ser og opplever ;) tvi tvi :)

  SvarSlett
 31. Hva med å la søstra di velge blandt dine topp 5? Hun kjenner deg sikkert ganske godt, og vet hvem du vil trives med.. også blir hun kanskje ikke snurt mer ;)Pose og sekk sa du..

  SvarSlett
 32. Jeg synes du skal plukke ut den du tror du kan ha en fin tur med, evt de fem eller ti som du synes er mest interessante, dere skal til India, ikke sant, reiser ikke dit med et menneske det bare blir krøll med. Så møter du noen utvalgte på forhånd og drikker kaffe eller vin eller annet og så vips er nok valget lettere tenker jeg.

  SvarSlett
 33. Jeg vet i hvert fall en ting...jeg skal være snill mot alle de andre og la være å melde min interesse her. Selv om det jo hadde gjort valget såre enkelt for deg. Lykke til Pia. #hjertehjertehjerte

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails