tirsdag 22. januar 2013

Tallet før sju. Og hyppighet

Jeg skriver ikke så mye om samkvem her i bloggen. Det blir jo veldig privat. Men man blir litt nedtrykt når såkalte samlivseksperter skal trøste slitne småbarnsforeldre med svada som "i hektiske perioder er det naturlig at det blir så lite som 2-3 ganger i uka". I uka!?! Er det en trøst? Hadde de sagt I ÅRET hadde de gitt vanlige folk en liten mulighet til å føle seg bittelitt ovenpå. Men to til tre ganger i uka? I dårlige perioder? Orker ikke å tenke på åssen vi bør ha det i gode perioder.

Grunnen til at jeg bruker koder som samkvem og sånn, er ikke fordi jeg er spesielt prippen. Men kommer ord som talletførsjuskrevetmedx inn her i bloggen, blir det et søkeord. Altså folk som søker etter sånt, kan havne inn hit. Nå kan jo det skje uansett. Når man legger ut ting på nettet vet du at du eksponeres for mye. Jeg har hatt folk som har søkt etter "Mann med bleier" for eksempel, og havnet i bloggen min. Men jeg trenger jo ikke å trigge dem.

Nå er dette innlegget veldig generelt, da, og veldig sånn hypotetisk, skrevet for de av mine lesere som har en slitsom hverdag og samkvemet med partneren kanskje ikke blir prioritert. Dette gjelder jo selvfølgelig ikke akkurat meg og mannen min. Vi har oss som kaniner. Velter oss rundt.  24/7. Det er ikke bare blogging jeg driver med akkurat nå, for å si det sånn.

Og her vil jeg absolutt ikke vite noe om din private sengehygge, og spør heller
Hva hadde dere til middag i dag?
evt
Har du lest ei god bok i det siste?
Mens jeg nå er inne på dette med samkvem - er det normalt å ha seg så mye som de har i serien Grey's Anatomy? På en arbeidsplass? Er dette noe som er spesielt for turnuskandidater? Holder de på sånn på alle arbeidsplasser, kanskje, og så er det bare at jeg ikke får det med meg? Blir jeg holdt utenfor?
Bilde fra TV2

Ha en heftig kveld med eller uten hygge!

45 kommentarer:

 1. Jeg skal ikke utlevere samlivet her i huset heller, men må si jeg klør meg litt i hue' og tenker... hæ?? Serr??

  SvarSlett
 2. Jeg kan bare snakke for meg selv, men middagen i dag smakte fortreffelg, laks og potet - og jeg leste nettopp en passe god bok av Clive Cussler. Mannen min derimot, syns den var dårlig oversatt.

  Svaret på det siste spm er nei. Absolutt ikke.

  Jeg har en video på slutten av et meget langt innlegg på bloggen min i dag. Jeg vet Pia har lest om emnet før, men videoen kan være ny. Jeg anbefaler den. Bare til info..

  SvarSlett
 3. Haha, kan bare si at dette var godt å lese:-)

  SvarSlett
 4. Hihi, du får no sagt d! Etter å ha måkka sny i nesten to tima før man gikk inn og Bynte m mat,så va klokka blidd såpass mye at d blei spaghetti og kjøtt-saus. Og d blei meir kveldsmat enn middag, så no sitt æ å vente på - ja Greys!

  Og selv om d ikkje har nåkka m d her og gjøre,så må æ bare tilføye at d e nok sny i Bardu no!! ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde mannen måkt snø, hadde det blitt samkvem etterpå... ;) http://www.side2.no/helse/article3554772.ece

   Slett
 5. Hi,hi...du asså;)) Her skal det hives innpå med en stor BIG MAC, lese SE og Hør og bare sluke alt på TV...hjemme alene...i to timer...så utrolig deilig...ciao;))

  SvarSlett
 6. Haha!
  Hadde pølse og brød til middag...
  I slitsomme perioder vert det gjerne pølse 2-3 gongar i veka...

  SvarSlett
 7. Middagen her i huset smakte også fortreffelig. Siden jeg har fire barn og har vært allmennpraktiserende lege i 30 år og derfor har hørt mye om dette fra flere sider - så kan jeg med en viss tyngde si at jeg tror det er de færreste småbarnsforeldre som har forrykende talletførsjuskrevetmedx flere ganger i uka. Om de har det "flere ganger i måneden", må de nok anse seg for heldige...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, takk, godt å høre! Ante meg at det finnes en virkelighet vi sjeldnere hører om;)

   Slett
 8. Ja det er vist helt vanlig å ha seg så mye på jobb enkelte plasser.

  Jeg er en av de som ivrig har lest 50 shades of grey..... og hekket deretter.....haha not

  SvarSlett
 9. Haha, knegget meg gjennom hele innlegget. Jeg elsker samkvemshumor og realitetsorientering, ass. Jeg jobber jo alene - med hjemmekontor, så her er det lite samkvem på jobben. Men man trenger jo ikke være to for å ha det gøy, jeg sier ikke DET! Hadde foøvrig torsk til middag.

  GB

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, nå fikk jeg noen bilder her - stikkord: samkvem, hjemmekontor, alene...huff, blablabla, nå går vi videre..

   Slett
 10. Varma en grandiosa i dag, det setter nok standarden for det meste her i huset... Og eg er jo trygda, så eg manglar ein arbeidsplass med spennende hendingar... Og slik går no dagane.

  e

  SvarSlett
 11. Herregud Pia, jeg ler meg skakk! Ikke av ditt patetiske talletførsju-liv. For det er jo fabelaktig, det skjønner jeg. Men av formidlingsevnen! Hvordan klarer du å være så direkte, uten å være direkte?? En kunst! Forresten, det med at det ikke bare er blogging du driver med nå? Måtte du? Nå har jeg noen bilder på netthinnen som bare ikke vil gå bort!! For å gjengi et kjent sitat fra "Friends": My eyes! My eyes!! ;-)

  Fantastisk innlegg! Måtte dele på Facebook. Verden fortjener å bli underholdt! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Altså, jeg ser på Hollywoodfruer, blogger, roper at gutta må legge seg og fyrer i peisen, mens mannen lager seg kveldsmat. Men artig å late som vi har det litt mer småfrekt enn det.

   Slett
 12. Potetball, populært kalt komle smakte fortreffelig. Husker ikke sist jeg leste ei bok ;)

  Du fikk fram smilet her, i dag også. Når det kommer til samkvem ol er det lissom så som så med det her hjemme for tiden!
  Du vet, attpåklatten sover mellom mutter`n og fatter`n, så da blir det dårlig med talletførsjuskrevetmedx. Vi lå på hotell ei natt i desember, han sov i sin egen seng til kl ett ei natt, ei annen natt han sov lenge hadde pappan hodepine (du leste riktig, pappan hadde hodepine. Han sa no slikt som dette : S`waina, kan ikke vi ta dette en annen kveld, jeg har slik en hodepine...)men i mars blir det hotellweekend, så noe blir det jo ;)

  SvarSlett
 13. Takk du, her var det spagetti og kjøttboller.

  Jeg har foretatt en lite diskret spørreundersøkelse blant kirurger jeg kjenner til, sånn i baren etter midnatt, og de bekrefter sykehusaktiviteten på skyllerom og lignende. Spesielt de unge, mannlige plastikkirurgene bedyrer at dammen er full av fisk som vil bli fanga.

  SvarSlett
 14. Herlig at flere reagerte på den artikkelen der! :)

  Her har vi laget pannekaker med superkusina på 4,5 år... det må da sies å være vellykket med bare ett egg i tusen knas på gulvet og ingen rapporter om eggeskall i de ferdige pannekakene?

  Og jeg leser A place called freedom... og lesingen blir veldig, veldig oppstykket når man kun har tilmålte minutter å lese på før man MÅ sove fordi frøken jeg-må-bare-sjekke-at-jeg-ikke-har-blitt-forlatt-den-siste-timen nekter å la oss sove i noe særlig mer enn to timer i strekk om dagen (natta?).

  SvarSlett
 15. Hehe - kanonmorsomt! Både overskrift og fortsettelsen :) Vi hadde brød med fiskekake til middag og vafler med rørte bringebær til dessert.... Det hadde jeg veldig lyst på, en stor porsjon mer lyst enn jeg har på en del andre aktiviteter som kan bedrives innefor husets fire vegger nå som jeg er trebarnsmamma.... Men nå har jeg aldri hørt til gjennomsnittsdelen av befolkningen heller da :) :)

  SvarSlett
 16. Du altså, eg ler heilt ned i magen!!!

  SvarSlett
 17. Temaet for dette innlegget har jeg ingen formening om. De andre spørsmålene er lettere å svare på. Jeg har hatt brødskiver til middag i dag. En av de siste bøkene jeg har lest er "Jeg nekter" av Per Petterson. Den kan anbefales! Nå I dag begynte jeg på en meget fengslende selvbiografi, som jeg tror blir grunnlag for et blogginnlegg.

  Cecilie

  SvarSlett
 18. Vi har hatt fiskebo(a)ller i dag.

  SvarSlett
 19. Bra innlegg! ...så derfor svarer jeg på spørsmålet ditt. Her har huset har vi spiste poteter, kålrotstuing og røkte pølser. Deilig. Siste bok jeg leste har jeg lest fra perm til perm hver dag i 4 mnd og heter i følge sønnen på 1,5 år "bohaa!!!"...

  SvarSlett
 20. Syns me har nok born no, så slikt har me slutta med;)

  SvarSlett
 21. Nå kan jeg gå å legge meg med et lettet hjertet:)

  SvarSlett
 22. Ble takeout i dag. Var så slitne etter mange runder i halmen. Nei seriøst, kan noen fortelle meg hvor jeg kan lese hva denne "eksperten" sa?? Føler noen bør ringe til vedkommende og opplyse dem litt kanskje? Kan godt gjøre det jeg.

  SvarSlett
 23. Jeg har bevisst styrt unna den artikkelen du henviser til, nettopp for å unngå ydmykelsen det blir når man oppdager hva som bør være standarden...

  Når det gjelder Grey's, skulle jeg med glede dratt med meg Avery inn på bibliotekmagasinet mitt når som helst.

  SvarSlett
 24. Altså, talletførsjuskrevetmedx og disse ekspertene av noen bedrevitere og forståsegpåere.. Hva baserer de tallene sine på?! Svada? Utopi? Grey´s? Ingenting reelt hvertfall, jeg kjenner INGEN småbarnsforeldre som... INGEEEN! Men ha ha Pia, utrolig morsomt innlegg!! *Humre humre* :-D

  SvarSlett
 25. Jeg lo godt av innlegget ditt, og av svarene du har fått også.
  Nå skal jeg endelig få somlet meg til å stemme på deg som årets morsomste mammablogger. :)
  Jeanette

  SvarSlett
 26. Og der ble du uten tvil også 2013 's morsomste mammablogger! Utrolig festlig lektyre, Pia

  SvarSlett
 27. Herlig som vanlig Pia:-)
  Godt skrevet igjen, jeg lo meg skakk her.
  Klem fra størstepia

  PS: I går hadde vi pannekaker til middag og den siste bra boken jeg leste var "Spis, elsk, lev". :-)

  SvarSlett
 28. Haha - du er heilt fantastisk! Etter timesvis i møte med IKT-avdelingen trengte eg noko skikkelig underholdning! Og heilt enig med Grey's; ikkje berre har de masse sex PÅ jobb, de har sex FØR klokka ringer om morgonen. WHAT!!!??!!!

  SvarSlett
 29. Her er det 22 minus ute og aftenantrekket er flanellspysj og tykke sokker og enten man vil eller ikke er det ikke mulig å finne noe "som passer sammen".

  Ellers er jeg fiskehandler og daglig antrekk og odør apellerer neppe til noen hipphipp i iskassene.

  Men nå har ikke vi så veldig stor tetthet av hverken Christian Greys eller Mc Dreamy her heller da...

  SvarSlett
 30. Kjære Pia,

  Til middag i dag lagde jeg fiskegrateng. Det smakte deilig. Noe av det verste jeg vet er ferdigfryst fiskegrateng. Noe av det beste jeg vet er skikkelig fiskegrateng. For tiden holder jeg på med to dårlige bøker: Den ene er en krimroman skrevet av Hugh Laurie (du, vet; Dr. House) og den andre er den populære ungdomsserien Phenomena. Jeg leser bok 1 og har oppdaget at det ikke var noe som klarte å engasjere meg, til tross for at jeg ellers er veldig glad i fantasy for ungdom og synes mye av det som blir skrevet er gode saker.

  Jeg håper også inderlig at det ikke er så mye samkvem i noen av de yrkene jeg har vært i eller har planer om å komme i; nemlig renhold, ansatt på bosenter eller lærer... Det ville ha bekymret meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånne på bosentere er helt rå, har jeg hørt! Så pass deg;)

   Slett
 31. Hahahah... flirer så innmari... nok en gang av deg og den fantastiske skrivingen din :) Har tenkt akkurat det samme om Greys, og vurdert seriøst å skifte yrke fra lærer til...ja ihvertfall sykepleier, men lege er muligens det beste? Virker som de velger mer fra "øverste hylle"? Herregud, blir bare sprøere og sprøere den serien, og jeg går glipp av færre og færre episoder ;) Har stemt på deg, er drittlei rosa blogger med kanelboller, muffins(les cupkakes),perfekt interiør og usansynlig vakre, velkledde og godt oppdratte barn. Mulig det harmonerer bittelitt dårlig med mitt liv altså ;) Hilsen Anne.

  SvarSlett
 32. Her spiste vi hjemmelaget pizza til middag i dag, og det var veldig godt. Spesielt siden det var samboeren og ikke jeg som lagde den :).

  Vel jeg er sykepleier og jobber på sykehus, og kan med stor skuffelse rapportere at det nok foregår fint lite samkvem på min avdeling i hverfall.. Legene er stort sett heller ikke så snasne å se på, men så jobber ikke jeg på en kirurgisk avdeling heller da. Vil nok ikke anbefale samkvem på skyllerommet, det er gusjegrønt, har to dører inn til rommet og kunne nok luktet bedre..

  Hilsen Mona, fast leser av bloggen din :)

  SvarSlett
 33. Kylling i ovn. Deilig.
  Sagan om Isfolket. Deilig.
  Bare turnuskandidater som samkvemer på sykehus. Sikkert deilig. ;)

  SvarSlett
 34. :D Jeg har bloggpause, både fra skriveing og lesing av andres blogger, men din blogg klarer jeg ikke å holde meg helt unna. Leeer! 24/7... Heldiggriser (?) Ha en fiiin kveld, med eller uten samkvem.Regner med det er med... ;) Kåfjordolga.

  SvarSlett
 35. Takk for festlig innlegg! Jeg skrev et innlegg om dette i min egen blogg, i stedet for å besudle kommentarfeltet ditt. Men kan legge til at jeg jobber på et sykehus, og kan ikke si at jeg ser hvordan det kan være et særlig opphissende sted unntatt for *veldig* spesielt interesserte. Tror nok sånt er mer for turnuskandidater, ja.. hehe :o)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails