torsdag 3. januar 2013

India! Blir du med?

Jeg skal til India!

Men det er ikke bare meg FORUT tar med seg! Jeg kan få plukke ut en person til!

Jeg tar med en av dere!  Og nå skal jeg slutte å rope!

Dette er ingen vanlig giveaway der du kjapt og uengasjert kan lire av deg "Syyykt kul blogg! Jeg tar et lodd og blir gjerne med til India!". Det blir ingen random trekning.

Jeg vil ha med en som er oppriktig interessert i bistandsarbeid, solidaritet og utvikling.
FORUT gjør jo dette fordi de ønsker blest om hva og hvem de er, hva de står for og hva de driver med.
Foto: FORUT

Kanskje er du:
eller
eller
 • En som tar gode bilder og kan formidle det du opplever?
Jeg aner faktisk ikke helt hva slags person jeg tar med meg. Kanskje har akkurat du lyst til å bli med? Eller kanskje du har en kollega som du vil tipse om?

Jeg har vært i India før, og det er et vakkert, fascinerende og flott land. Jeg gleder meg veldig til å dra, og jeg er forberedt på å få se og høre mye som vil røre meg, både på godt og vondt.

Synes du dette høres spennende ut, er det bare å gi lyd fra seg, enten i kommentarfeltet eller på mail.
Har du spørsmål, er det bare å spørre i vei - jeg skriver et oppfølgingsinnlegg der jeg forteller mer om detaljene rundt reisen.

Vil du være med meg og FORUT ei uke til India i uke 21?

71 kommentarer:

 1. Jeg har lyst til å være med. Jeg har tid og mulighet også.
  Hilsen førskolelærer som ofte er i skolen, som er opptatt av bistand. Jeg tar bilder og kan formidle.
  :-)

  SvarSlett
 2. Åh, fy søren. Jeg føler det er skjebnen at jeg tok poenget om "en til"!

  SvarSlett
 3. Åh, jeg ville gjerne fått dra!! En eller annen gang i livet vil jeg gjerne besøke en del av verden som har det vanskeligere enn oss her i Norge! Jeg kan absolutt ikke skryte av å være opptatt av bistand - på den måten at jeg slett ikke syns all bistand vi bidrar med herfra alltid er god bistand, om du skjønner. Jeg tror på å være til stede, se behovene og gjøre de rette tingene - ikke bare pøse på med penger til "de kjempestore formålene". Derfor har jeg så lyst til å se helt konkret bistandsarbeid, på nært hold, hva de gjør og hva det gjør med dem som mottar det.

  Og nå føler jeg et sterkt behov for å avslutte med kjæææære, snille, søte Pia, vææææær så sniiill - men jeg skal la det være, hehe - og heller si at jeg er alvorlig, seriøst interessert i å være med, og jeg har tid i uke 21! :)

  SvarSlett
 4. Ja, Pia! Jeg vil til India!

  Jeg vil gjerne bruke undervisningsopplegget på mitt 6.trinn, og resten av skolen. Jeg tar fine bilder! Jeg har lest mange bøker om India, og føler jeg forstår problematikken i landet.

  Bistand vet jeg ikke så mye om, men er nysgjerrig.

  Jeg tror du og jeg hadde kommet godt overens!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror og vi hadde kommet godt overens:) Fører deg opp på Indialista:)

   Slett
 5. Så fantastisk! Dette er det nok mange som vil være med på! Sikkert ingen enkel oppgave å velge! Skulle gjerne ha vært med, men har dessverre ikke helse til det. Men følge med, det skal jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det blir ikke lett, dette her. Det er allerede mange bra damer som har meldt sin interesse. Vi tar en avgjørelse i midten av februar...

   Slett
 6. Jeg har kjempe lyst til å bli med, Pia !
  Jeg skriver en mail, og sender deg den!
  Da får jeg skrevet det jeg tenker uten å lire av meg det her.

  Uansett det er en flott anledning for den heldige vinneren !
  Klem og lykke til med utvelgelsen.

  SvarSlett
 7. Så spennende!! Jeg griper sjansen om den byr seg :)

  SvarSlett
 8. Hei.
  jeg har sendt deg en mail, håper du finner den i innboksen din ;)

  SvarSlett
 9. Dette er en fantastisk mulighet, Pia! Jeg har sendt deg mail :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke fått noen mail fra Helena...

   Slett
  2. Nå fant jeg mailen din, Helena:)

   Slett
 10. Å dette kunne eg tenke meg! Men diverre kan eg ikkje pga baby. Håper du finn den rette til å vere med deg. Dette er min lottomillionær-draum så eg ønsker deg all lukke til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke gunstig å dra fra en baby, nei... Men kanskje sjansen byr seg en annen gang?

   Slett
 11. Så flott initiativ fra Forut og deg! Kjempespennende! You got mail - fra meg:) Hilsen fra Lill

  SvarSlett
 12. Oj, så kjekt. Jeg kan dessverre ikke bli med på grunn av familien, men kommer til å følge deg og den andre heldige. Supert når bloggingen kan brukes til noe slikt!
  :)

  SvarSlett
 13. Så heldig du er Pia - og for ein fantastisk mulighet! :) Eg må nok sette meg ned å skrive mail til deg! :)

  SvarSlett
 14. Det føles veldig, veldig alvorlig og ansvarsfullt og skulle vært med på noe sånt. Litt sånn skrekkblanda/fryd følelse. Hadde jeg turt det, da???
  Jo, jeg hadde det. Absolutt. Er i vært fall interessert i bistand. Og jeg er lærer på barnetrinnet. Og jeg kan å ta bilder. Man har da speilrefleks med Auto-instilling! :)
  Guri malla for en en mulighet!
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal jeg skrive deg opp på lista over aktuelle kandidater? :)

   Slett
  2. Skriv opp Ellen på lista. Det hadde gjort seg med en Indiatur for henne ;))

   Slett
 15. Dette blir spennende å følge videre!!! Jeg hadde elsket å dra til India, med deg og FORUT, og er engasjert! Jeg kan ikke føres opp på listen din, men gleder meg sinnsykt masse til å få ta del i det du opplever der. Og om mulig/interresse for ekstra innsamlinger av utstyr/klær/penger som dere skal bistå med de stedene dere besøker, gi oss en lyd hva dere evt kan ta med , evt kontonr o.l.

  JØJE meg hvor dumt for meg at det passer dårlig inn i mitt liv å kaste meg inn i en slik tur/arbeid akkurat nå, for dette blir en opplevelse.....

  SvarSlett
 16. Jeg kan skrive og jeg kan ta bilder og jeg vil gjerne på tur. Men jeg tror du har flere bedre reisefølger enn meg.

  Jeg er lærer også, men har ikke vært i skolen på noen år. Forresten må en konsentrere meg om Buskerud dette året.

  SvarSlett
 17. Hei Pia. Jeg bor i India og ser fattigdommen dere vil oppleve på denne reisen hver dag. India er også farver, lukter, smaker, natur, mangfold, glede og smil og jeg er sikker på at denne reisen vil gi mange intrykk på både den positive og negative siden av skalaen. Det er mange måter å hjelpe på og jeg synes det er flott at dere får anledning til å se noe av det bistandsarbeidet som gjøres. Hjelp til selvhjelp er i lengden det beste og det skal bli spennende å lese om turen, ditt inntrykk av FORUT sitt arbeid og dine generelle inntrykk av India. Har du ennå ikke valg reisefølge kan jeg anbefale min gode veninne Hilde. Hun er lærer, ivrig fotograf, engasjert i mye, lojal, morsom, reiseglad og reisevant, seriøs, strukturert, sporty og etter 2 besøk hos meg litt kjent med Indias dos and donts. I tillegg er hun en en ivrig leser av din blogg og fan av Bønnas og hans mor. Desverre er hun ikke spessielt musikalsk (ifølge hennes elever), men ganske flink til å skrive å formidle sine inntrykk. Ha en strålende dag og lykke til med valget. Hilsen Kathrine i Mumbai

  SvarSlett
 18. Spennande! Men trur du skal slippe å dra på ei med flyskrekk!

  SvarSlett
 19. Da eg og mannen min skule reise jorda rundt i 2006 vart vi fraråda å reise innom India av reiseseleskapet. Rett og slett fordi det ville bli eit så stort kultursjokk at vi burde vere ganske reisevandte før vi gjorde det. No er eg vel, per definisjon, reisevandt - men har aldri før vore i India. Men her er det ikkje landet, men målet med reisa som trekkjer meg. Eg ser mine eigne barn i alle andre barn. Derfor orker eg ikkje å sjå TV-aksjonen eller PLAN-reklamen på TV. Det gjør rett og slett for vondt. Samtidig blir eg sint på meg sjølv, for eg BURDE sjå det - eg BURDE bli trist og da BØR eg gjøre noko med det! Ein slik tur som du skal ta vil forandre tankemønsteret ditt; og eg trenger å forandre mitt.

  SvarSlett
 20. Hei Pia,
  For et spennende oppdrag du har foran deg. India reise og valg av medreisende. For en mulighet! Jeg er interessert i bistandsarbeid og vil inderlig gjerne få være med på reisen til det innholdsrike, spennende og fargerike India. Har sendt deg en mail :).
  Ønsker deg en strålende god dag.
  Hilde

  SvarSlett
 21. Måtte bare sende en mail med søknad om dette:)

  SvarSlett
 22. Hei
  Ser du har fått stor respons, og ønsker deg og den du velger en riktig god tur. Jeg ville bare si at jeg har nevnt deg i bloggen min idag! :-) God helg!

  SvarSlett
 23. Det må være utrolig spennende å få være med på en slik tur - både for deg og ditt reisefølge!
  Og jeg har tid altså ;) Kan ikke i mine villeste fantasier se for meg at arbeidsgiver ville nektet meg å ta ferie for et slikt formål ;) Nå har jeg vel sikkert hverken større eller bedre grunner enn mange av de andre her, men kan bare si at det virker kjempespennende og lærerikt. Og i min jobb som førskolelærer ville jeg kunne bruke det til mye, også med tanke på vårt veletablerte samarbeid mellom barnehagene og skolene i sonen vår.

  Uansett, gleder meg til å høre mer om reisen din :)

  SvarSlett
 24. Da har jeg sendt en mail også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Finner ikke mail fra noen Ingunn... Prøv piaskje @ gmail.com

   Slett
  2. Da skulle den ha kommet frem. Prøv nå ;)

   Slett
 25. Flott for den som får bli med! Flott at Forut satsar på sosiale media, flott at du skal reise og formidle:) Eg ser fram til rapportane frå reisa, og eg skal oppdatere meg på Forut, som eg brukte aktivt den tida eg jobba i barneskulen, men som har kome litt i gløymeboka dei siste åra....God tur til deg og reisefølgjet ditt!

  SvarSlett
 26. Heisann Pia. Har sendt deg en mail.
  Ser frem til opplegget rundt denne saken :) Hilsen AnneC

  SvarSlett
 27. Det kommer nok PLUTSELIG en mail fra denne kanten også, ja! :) Spennende!!

  SvarSlett
 28. Ja! Jeg kan! Vi har nettopp fått fjerdemann ut av bleier hele døgnet og mannen er klar for å stelle heimen så kvinnen kan få drømmen oppfylt!
  Jeg har vært klar for utreise siden 2006, da vi kom hjem etter fem år med bistandsarbeid i Mongolia. Å sitte i trygge Norge og lese Bistandsaktuelt er ikke det samme som å komme ut! Der! Være med å gjøre en forskjell ved å fortelle fra virkeligheten.
  (har også en BA Photography i ryggsekken)
  Firebarnsmor.

  SvarSlett
 29. Da prøver jeg også lykken:) Har sendt deg en mail,så da skal jeg puste ut og håpe på sommerfuglene..

  SvarSlett
 30. For en fantastisk opplevelse det vil bli for deg og den heldige utvalgte, og kanskje også vond? Selv har jeg bare kjennskap til Forut gjennom prosjektene barna har hatt i barnehagen, men det virker som et veldig godt opplegg (og så har jeg begynt å bli litt lei av å høre Inger Lise Rypdahl synge om Liness fra Bawatele nå....). Jeg jobber ikke i skolen, men som miljøterapeut i en bolig for enslige mindreårige, nærmere bestemt ungdom som har kommet til norge som asylsøkere uten familie eller foresatte. For meg ville reisen vært en dannelsesreise, en mulighet for å se litt "hvor" ungdommene mine kommer fra (selv om ingen av dem er Indere), og også en mulighet til å lære mer om et av mine drømmers land.
  Lykke til i jakten på reisefølge, jeg krysser selvsagt fingrene for at jeg skal få lov tl å bli vurdert, men forventer ingenting.

  SvarSlett
 31. Jeg er en blogger som har veldig lyst til å være med, og som vil lære mer om hva FORUTs arbeid i India går ut på!
  Har sendt mail
  :-)

  SvarSlett
 32. Jeg vil IKKE bli med.. :D Men veldig spennende, og gleder meg til å høre mer etterhvert. :)

  SvarSlett
 33. Stakkars deg Pia, som må velge en reisepartner blant så mange sterke kandidater!!

  SvarSlett
 34. Mail sendt til deg fra meg :)

  SvarSlett
 35. Jeg vet jeg hadde vært et hyggelig reisefølge, jeg kan skrive og og skulle alltids klart å ta noen brukbare bilder. Men jeg rekker neppe å ta lærerutdanning og skaffe meg en klasse å undervise.....Søren.

  SvarSlett
 36. Nå tuller du eller??? Jeg blir jo selvfølgelig med!! Lenge siden sist vi var på studietur sammen. Gro-oskar

  SvarSlett
 37. Hei Pia:)

  Reisen din høres veldig spennende ut, jeg er lærer i ungdomsskolen og har sendt deg en mail.

  Lykke til med utvelgelsen:)

  Hanne Reidun Storstein

  SvarSlett
 38. Da har jeg også sendt deg e-post. Lykke til med valget du står foran, Pia! :-)

  SvarSlett
 39. For en FANTASTISK sjanse! Har sendt deg en mail - eller egentlig 4 - men det er de to siste som er mitt endelige svar ;-)

  Lykke til med utvelgelsen, Pia!

  Mvh Hilde Haugen

  SvarSlett
 40. Jeg har sendt deg mail, vel vitende om at andre her har mye bedre grunner enn meg til å få bli med ;-)

  SvarSlett
 41. Jeg blir med jeg, om du vil ha meg med!
  Sammen klarer du og jeg dette oppdraget med glans :)
  Tenk på det da!

  SvarSlett
 42. Hei,

  Jeg kommenterer bare fordi jeg allerede har vært med FORUT på en lignende studietur til India, og kan love deg/dere mange sterke inntrykk og fine opplevelser! Å få oppleve slum på nært hold er noe enhver nordmann hadde hatt godt av! God tur til India!

  SvarSlett
 43. Hei, er jeg litt sent ute nå? Ok, kan jo prøve meg likevel. :)

  Jeg er jo utdannet sosionom og har jobbet innen norskt barnevern i 6,5 år. I tillegg så jobbet jeg 9 mnd på et barnehjem på den dom. rep som 20 åring. Fikk da en god kjennskap til bistandsarbeid. Ellers så liker jeg jo å skrive, og har som du sikkert vet nettopp startet å jobbe for lokalavisa hvor jeg skriver og tar bilder. Tror jeg vil kunne ha noe å bidra med på Indiatur, både som underholdende turkamerat, en med litt kjenskap og erfaring i arbeid med barn, både her til lands og internasjonalt - og som en som kan formidle gjennom tekst og bilder.


  SvarSlett
 44. Jeg strever med å få fri fra ledelsen, men ser ut som det går i orden ;)

  Else-beth

  SvarSlett
 45. Jeg er sikkert alt for sent ute, men jeg prøver alikavell!
  Jeg er helt ekstremt interessert i foto, og drømmen er å reise verden rundt å dokumentere kulturer i alle mulige land.
  Jeg har tidligere vært i Nepal for å se på bistandsarbeidet vi har hjulpet til med der med folkehøyskolen jeg gikk på, og en slik tur hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse!
  Som sagt.. Mulig jeg er sent ute, men prøver uansett! Dette hadde vært en stor drøm som gikk i oppfyllelse!

  Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tar ingen avgjørelse før om et par uker, så du får bare følge med:)

   Slett
 46. Hei!

  Det hadde så fint å få være med til India! Jeg er snart ferdig utdannet sykepleier, og er nok over middels interessert i andre kulturer. Hadde jeg hatt anledning, ville jeg tatt en del av utdannelsen i et annet land, men familie og økonomi tillater ikke det. Holder på å skrive en oppgave nå, som handler om pasienter med fremmedkulturell bakgrunn, og vurderer å skrive bachelor oppgave som har dette temaet, tenk å få brukt egne erfaringer til denne oppgaven! Vel, det er mange gode kandidater, så jeg får bare krysse fingrene! Er forresten veldig glad i fotografering ;)

  Hilsen Ellen

  SvarSlett
 47. NÅ så jeg jo hva det var (sånn fra det innlegget litt lenger frem i tid - OI! Dette ble jo nesten litt sånn "Back to the future"-aktig! Ser veldig spennende ut! Og, jeg er fortsatt "game" om du vil ha meg med;).

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails