onsdag 2. januar 2013

Hvor skal jeg?

Mitt inntrykk av FORUT er at det er en solid og bra organisasjon. Inne på nettsida deres står det at de vil "medvirke til sosial mobilisering av fattige og undertrykte i deres kamp for bedre levekår og grunnleggende menneskerettigheter, gjennom bistandstiltak, holdningsskapende virksomhet og politisk bevisstgjøring." Svulstig, kanskje, men jeg kan jo ikke annet enn å gi tommel opp. For jeg tror ikke det kun er bistand i form av å gi, gi og atter gi som hjelper. Å endre holdninger og å bevisstgjøre er også viktig. Både i rike og fattige land.

FORUT har invitert meg med til et av deres samarbeidsland. Det var en ærlig og grei forespørsel, og jeg svarte ærlig og greit ja. Selvfølgelig får de oppmerksomhet via min blogg, men det synes jeg bare er flott. At mine ord kan støtte en viktig sak, er bra.

FORUT vil bli sett i kortene. De vil at noen utenfra skal få se prosjektene de har satt i gang. De har ikke satt noen krav til meg om hva jeg skal skrive eller fortelle. Men det aner meg at de vil ha noen som ikke kommer til å skrive "Så hæærlige krisehjem for jenter dere har!" eller "Syyykt koselige barnehjem!"

Jeg drar i mai.

Hvor tror du jeg skal? (Det blir et av disse landene...)

24 kommentarer:

 1. Du skal til Malawi, for det høres mest spennende ut:)Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får se... Jeg får fortelle dere hvor jeg skal i neste blogginnlegg:)

   Slett
 2. Tipper det blir Sri Lanka, tar du noen eller alle barna med? Uansett god tur! Spennende å se hvordan de hjelper andre rundt i verden som desverre ikke er like heldige som oss! :)
  Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare jeg som skal av gårde. Og en til... Blir bare borte ei uke, altså.

   Slett
 3. Så spenende, så bra!!! Jeg tror du skal til Sierra Leone...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har visst mista litt av rettskrivinga i år... jaja..

   Slett
 4. Utrolig spennende da!
  Hvor? Blir vill gjetning herfra, og tipper Sierra Leone.
  Blir spennende å høre mer om dette :)

  SvarSlett
 5. Så ufattelig spennende. Uansett hvor du skal, så er det helt topp!

  SvarSlett
 6. Du verden - så gøy. Det er helt klart at de vet at du kan skrive bra etterpå.

  Malawi tenkte jeg på også.

  SvarSlett
 7. Så bra! Og så flott at det ikke er med en organisasjon som ikke er så kjent for mange fra før. Er jo en smart ting av dem da, å gå nye veier for å spre info om seg selv! Gleder meg til å høre mer om dette!!

  SvarSlett
 8. Det blir uten tvil: Nepal

  Eva Einshøj, eva.eins@online.no

  SvarSlett
 9. Oj! Det var spennande! Trur du skal til Malawi.
  Forut er ein god organisasjon.

  SvarSlett
 10. Så heldig du er! Sri Lanka trur eg. Har aldri høyrt om Forut, men min store draum når eg vinn 50 mill i lotto er å starte slik type arbeid.

  Var forresten flott den Kirkegata. Eplebarn (?) butikken med retroklede for born som eg trur du har snakka om i bloggen, så veldig fristande ut utanfrå.

  SvarSlett
 11. Interessant å høre om. Jeg aner ikke hvor du skal dra - Nepal? :)

  SvarSlett
 12. Sikkert Malawi ;) Men så utrolig spennende da!!! Jeg heier på deg (og FORUT). Det kommer til å bli uforglemmelig uansett. Drar du alene eller sammen med noen i familien eller det en gruppe liksom?

  SvarSlett
 13. Dette kommer til å bli spennende, og jeg er sikker på at følgerne dine kommmer til å få bli med på en fin reise. Kanskje skal du en tur til Sri Lanka hvor FORUT har jobbet i mange år. Sri Lanka som er ser ut som et paradis men som har vært herjet av borgerkrig i flere tiår. Eller kanskje blir det en tur til Nepals høye fjell. Eller kanskje er det FORUTs arbeid i Mama Africa som kaller. Kanskje er det de mange foreldreløse barna i Malawi som skal få besøk av deg, eller barna som vokser opp i Sierra Leone med borgerkrigens sår, eller er det til Zambia du skal? Nei, jeg tror ikke det er Afrika som skal få besøk av Pia denne gangen, jeg tror rett og slett det er det folkerike landet India. Dit skal mammabloggeren og læreren Pia se på FORUTs arbeid for barn. Det tror jeg! Uansett ha en riktig god tur!

  SvarSlett
 14. Malawi. Det er liksom litt "kongsbergsk" ;-P
  (ref. jazzfestival)

  SvarSlett
 15. Så spennende! Jeg får tippe India jeg da, sånn for variasjonens skyld.

  SvarSlett
 16. Så spennende! God tur! Tenker kanskje Sri Lanka?

  SvarSlett
 17. Det er ikke BARE for at du ha mange lesere de velger deg, Pia. De velger deg fordi du er engasjert og du skriver godt om det som engasjerer deg. Og det er vel en av grunnene til at du har mange lesere. FORUT har gjort et bra valg. :)
  Uansett hvor du skal, jeg gleder meg til lese om det når du er tilbake.
  Ellen :)

  SvarSlett
 18. Dette høres veldig spennende ut, Pia! Gratulerer med bra samarbeid både til deg og Forut! Jeg synes det er flott at du med din stemme bruker bloggen din slik. Flere burde gjøre det!

  Jeg tipper Sri Lanka.

  Karianne

  SvarSlett
 19. Wow!! Så bra!! Gleder meg til å følge med. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det blir Sri Lanka?? ;-)

  SvarSlett
 20. Skulle ønske det var Sri Lanka!!

  SvarSlett
 21. Skulle ønske det var Sri Lanka!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails