tirsdag 29. januar 2013

Fjortis

Og så var han fjorten. Min lille, fine sønn har blitt en stor, flott ungdom. Jeg trodde man hadde dem i sin hule hånd til de ble voksne som attenåringer, men når man er fjorten, er man jo stor. Han er voksen. Klok.
Vi må begynne å gi slipp.

Det er rart. Alle har jo sagt det - "nyt tida mens ungene er små, tida flyr!" Men tida flyr ikke, det er slitsomme dager og netter og det er krangling og konflikter og masing og vips oppdager man sånn i ettertid at tida faktisk fløy. Selv om du ikke helt fikk med deg den tidsflyinga midt i alle sirupsdager.

Kjære bursdagsbarn: Nå er du fjorten. Jeg veit ikke om vi har noen stor påvirkning på deg lenger. Jeg er til tider på deg som en klegg, og du synes det er sykt irriterende. Men jeg kommer ikke til å gi meg. Du er stor. Men fortsatt barnet mitt.

Du er så talentfull og ålreit og trygg på deg sjøl at jeg svulmer av stolthet og jeg veit så godt at du klarer deg. Så vi begynner å slippe deg nå. Men jeg slipper ikke helt. Det kommer jeg aldri til å gjøre.

foto: fatmonkey
 
Gratulerer med dagen.

Ha en sentimental dag med eller uten bursdagsbarn!

29 kommentarer:

 1. Så fine ord! Ble rørt, selv om det er sju år til den første fjortiser dukker opp her i huset.. Kos dere og gratulerer med dagen!

  SvarSlett
 2. Slik er det. Man oppdager plutseleg at tida faktisk flaug. Her er mine to eldste flytta til eigne leiligheter. Det er litt rart.

  Gratulerer med sønnen. Fine ord til han frå deg!

  SvarSlett
 3. Flott innlegg.... mange som kjenner seg igjen, men du får sagt det så utrolig bra :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så masse med flotte fjortisen!:o)
  Min første kommer i juni - merker at det blir mindre og mindre mammakontroll, ja. Spennende og litt skummelt. Og tenker med gru på hvor sentimental jeg kommer til å bli til konfirmasjonen neste år. Huff - tror jeg må begynne å øve meg på den talen gitt, ellers blir det bare snufs og hikst!;o)

  SvarSlett
 5. Fine ord, Pia. Jeg har alt advart mine om at jeg alltid kommer til å tvangskose dem - også når de er blitt voksne. Da kom det fra mellomste her: Mammaaaaaa, det er så flaut!! :)

  SvarSlett
 6. Hærlig!
  Fine guten!
  Grattis te han og familien med dagen :)

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye med dagen! Gi han en stor klem fra meg:-)

  SvarSlett
 8. Flott innlegg - igjen! :)
  Med en på 3,5 og 1,5, er det fremdeles en stund igjen til vi runder fjorten, men som du påpeker: tiden F L Y R!
  Vi konsentrerer oss hardt på å nyte småbarnstiden, med; tidvis søvnløse netter, konflikter og diskusjoner rundt det meste, middager med masse uro og søl, sutring, hyling, NM i logistikk hver eneste dag, men også utallige timer med kos og nærhet! ;)

  Grattis med fjortisen!

  SvarSlett
 9. Jeg måtte grine! Gratulerer med dagen i heimen :)

  SvarSlett
 10. Kloke gode ord!
  Gratulerer med stor liten mann!

  SvarSlett
 11. Fin Fjortis! Gratulera så mykje. :) mammaMy

  SvarSlett
 12. Grattis med dagen til storgutten :-) Herlig bilde av han :-D Jeg tror det finnes noen usynlige tråder som holder oss sammen, så det er ikke mulig å slippe helt.

  SvarSlett
 13. Gratulerer med sonen! Eg har to tenåringssoner i huset, kjekke karer! Stort sett er store barn betre enn sitt rykte! Men rart å bli kjent med sine eigne barn som snart vaksne :)

  SvarSlett
 14. Så fine ord. Han høres fin ut, eldstemann!

  Veldig sant det med sirupsdager!

  SvarSlett
 15. Gratulerer til mammaen! Det er så utrolig hvor fort det går for tida (det gikk mye saktere da den første var nyfødt for eksempel). Min MINSTE er snart sju. Hvordan går det an! Vi er heldige, som har sånne fine flokker.

  SvarSlett
 16. Så fine ord. Og gratulerer med dagen. Ja det er vanskelig å nyte tida medan dei er små, eg gler meg kvar dag til kl 19, men eg er ikkje ein dag utan borna. For det likar eg heller ikkje...

  SvarSlett
 17. Du skriver alltid bra, men det er noe helt spesielt og utrolig genuint ekte over bursdagshilsen-innleggene dine. Det er fint å lese de ordene du velger for å beskriver personligheten til bursdagsbarnet.

  Gratulerer til 14-åringen din!!

  SvarSlett
 18. Gratulerer! 8 år igjen til det er vår tur! :-)
  elisabethkras.blogspot.com

  SvarSlett
 19. Gratulerer med fjortisen! Flotte ord til en flott gutt! Å slippe taket er ikke lett, men det går seg til.... nå er sistemann ute av huset her, og jeg har hatt barn boende i huset siden 1972...

  Ellers følger jeg med på avstemminga, og før i dag leda du med et par stemmer, men filler'n... hva skjer nå æ? Skulle gjerne hatt deg til topps!

  SvarSlett
 20. Så flotte ord til en flott gutt! Henga på han du...om noen år setter han pris på det:))
  Klem til dere begge:))

  SvarSlett
 21. Nydelig, Pia. Gratulerer med eldstegutten.

  SvarSlett
 22. Det er sånn det er; småbarnstida snegler seg avgårde mellom hundrevis av bleier, våtservietter og formaninger, - og over natta nærmest er de tenåringer. Har en som blir fjortis også i år vi også. Men en har alt blitt voksen og har flakset avgårde. Det er rart når de forlater redet, - de er jo bare BARN!
  En får håpe at de har fått med seg det de trenger og husker noen av formaningene. Vi gjorde jo det? Eller?

  SvarSlett
 23. Ååå, dette var så godt skrevet. Min eldste har akkurat blitt 13 år og jeg kjenner det på akkurat samme måten... Gratulerer til både mor og sønn!

  SvarSlett
 24. Gratulerer med eldstegutten. Fantastisk bra skrevet!

  SvarSlett
 25. For et fint innlegg,
  gratulerer så masse til den flotte fjortisen!

  SvarSlett
 26. Åh, så nydelige ord, Pia. Jeg blir helt rørt her jeg sitter. Akkurat som du beskriver det må det føles at barna blir store. Og for en flott gutt! Gratulerer med fjortisen!

  SvarSlett
 27. Gratulerer med bursdagsbarnet :)
  Her ble mellomstemann tenåring for ikke mange dagene siden. Nå er det liksom bare ett barn igjen her hjemme, de to andre er ungdommer. Litt merkelig for ei som er bare 34 år. I høst vil Rebecca være like gammel som jeg var da jeg ble gravid med henne, det er surrealistisk det skal jeg si deg!

  SvarSlett
 28. Å det er nydelig sagt Pia. Og hva en fjortis trenger fra deg. Egentlig!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails