onsdag 23. januar 2013

Den tida på året

Nok en gang kjører Foreldremanualen sine mammabloggkåringer. Og nok en gang er jeg nominert. Som morsomste mammablogger. Og selvfølgelig blir jeg glad.

Første gangen jeg var med, var jeg en skikkelig underdog. Ingen visste noe om meg eller bloggen min. Det var bare å fjase i vei. Og jaggu meg vant jeg. Det var stor stas.

Jeg er så innmari opptatt av at sånne kåringer skal være rettferdige. Det er kanskje naivt av meg å tenke sånn. Men jeg vil tenke sånn. Jeg ser jo at de unge motherbloggersa trekker flere stemmer enn oss gæmliser. I samtlige kategorier drar de unge fra oss mer modne. Det er vel kanskje sånn det skal være. Vi ser kanskje forskjellig på hva som er velskrevet, hva som er inspirerende, hva som er kreativt.

Men det hadde jo klart vært kult om en gæmlis kunne vist tenner i en av kategoriene. (Ja da, jeg har fortsatt mine egne tenner i behold)

Jeg klarer ikke, sånn seriøst, å drive valgkamp og trygle folk om å stemme på meg. Men jeg kan jo få tipse om at det foregår en kåring akkurat nå, og hvis du ikke allerede har stemt, trykker du her, og så titter du nedover siden til du finner noen du vil stemme på.

Hva synes du om sånne kåringer? Teit? Morsomt? Masete?

Ha en stakkarslig kveld med eller uten stemme!

22 kommentarer:

 1. Jeg synes nok det er littegrann teit, men det er nok mest fordi jeg er misunnelig. De nominerte bloggene er veldig forskjellige, synes jeg. Og vi gæmlisene treffer nok ofte en annen målgruppe en de unge, lovende. Dessuten så leser nok de yngre jentene mer blogg enn hva som er tilfelle med oss..Ja, hva er vi? Oss gæmliser,da!!Uansett: Jeg heier på deg. Og jeg liker at du holder en lav "stem-på-meg-"-profil. Jeg får mark av Skal vi danse-deltakere eller Idoldeltakere eller Gud vet hva, som står med tre fingre opp, mimende, mens de lissom holder en telefon. Ro dere ned. Vi stemmer hvis vi har lyst, lissom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg synes også det er irriterende når folk maser om stemmer. Men når det plutselig er en sjøl som vil ha stemmer...;) Men skal ikke mase mer. Og jeg har ikke turt å skrive noe på min egen facebookside eller på instagram. Ikke tør jeg å nevne det på jobb heller.

   Slett
 2. jeg syns Foreldremanualens kåring er fin. Bra at de har mange kategorier og mange forskjellige foreldrebloggere. Men er enig i at det er litt irriterende at de unge bloggerne drar så sinnsykt i fra dem litt eldre. Jeg syns mange av de beste bloggene nettopp er dem som er litt gæmliser! :) Og så er jeg litt lei av at de samme vinner tre-fire år på rad... Om folk holder lav profil eller roper høyt HURRA se på meg jeg er HAPPY for nominasjon -det er det samme for meg. Folk må få lov å ha forskjellig personlighet :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn sett har vel jeg gjort mitt - enig med deg at det er bra at "nye" trekkes fram:) Og det er mange gode blogger som ikke ble nominert - er underveis, frøken makeløs, husfrue m. fl.

   Slett
 3. Ah, det kjennes helt fint å ikke være nominert i år for jeg orker heller ikke sånn stemmefisking. Lykke til!

  Jeg mener fortsatt det samme som for ett år sida: http://innerstiveien.blogspot.no/2012/01/men-inni-er-vi-like.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt innlegg det der:) Nå er for så vidt hun som leder i den morsomme kategorien faktisk morsom, men husker i fjor at det var en del kategorier der jeg ikke skjønte hvordan folk stemte. Kan vel være litt sånn i år også.

   Slett
 4. Jeg syns sånne kåringer er koselig, det er greit med fokus på andre blogger enn rosamotebloggerne. Og din blogg fortjener jo helt klart seier i kategori morsomt. Jeg løper inn og stemmer, jeg! :-)

  SvarSlett
 5. Herlig innlegg i Nettnytt ;)
  Stemt på deg så klart!
  Heiarop fra en skikkelig, skikkelig gammal gæmlis :)

  SvarSlett
 6. Du ER jo morsom - og seriøs i bånn - og det er derfor folk liker deg, tenker jeg. Jeg på min side er jo sur og bitter og inneslutta fordi jeg aldri blir nominert en gang....
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, nevnte deg akkurat i en kommentar over her - du har jo absolutt en velskreven blogg!

   Slett
  2. TAKK! Nå er jeg ikke bitter lenger! :-)

   Slett
  3. Hei Underveis! Du skriver en utrolig bra blogg! Hilsen fast leser

   Slett
 7. Jeg syns kanskje d er liiitt irriterende, men d er sikkert fordi jeg er sjalu, da jeg rett og slett ikke orker å skrive egen blogg...:) Men det (kjempe)fine med sånne kåringer, er at man gjerne oppdager noen nye fine blogger å følge med på:) Lurer på om ikke det var sånn jeg fant deg, første kåringen de hadde...?:) Hilsen Marit.

  SvarSlett
 8. Stemmer på deg! Kven ellers?

  SvarSlett
 9. Her hadde jeg mye meninger, kjenner jeg. Og etter å ha ramset dem opp, en etter en, så sletter jeg alle sammen og stemmer som jeg lyster - hvis jeg lyster. Noen blogger elsker jeg og leser hver dag, andre blogger blir jeg kjent med gjennom nomineringene. Og mange synes jeg ikke er verken verre eller bedre enn noen andre og bidrar da til ytterligere klikkdannelse ved å stemme på dem jeg kjenner.

  Hm.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, håper du fikk skrevet fra deg;)

   Slett
 10. Hva er rettferdig?

  Det som gjør at bloggene skiller seg fra hverandre på antall stemmer tror jeg er stemmevilligheten til leserne av bloggene. Det er ikke slik at alle som stemmer har undersøkt grundig hver enkelt blogg og stemmer ut fra en helhetsvurdering. Folk stemmer på den bloggen de leser fast.

  De eldre bloggerne er gjerne oppdradd til å tro litt på janteloven og skal liksom ikke fremheve seg selv (men jubler for hver stemme som tikker inn), mens de yngre ikke legger skjul på at det er stor stas.

  Jeg vil selvsagt at folk skal stemme på min blogg, og i hvertfall besøke den! Og folk som bare klikker seg inn på innlegg jeg skriver ser ikke at jeg er nominert (den infoen ligger bare på framsiden), så jeg har kommet til en mellomløsning der jeg nevner avstemningen iblant. Jeg vil ikke mase, synes det er en uting.

  Synes folk skal stemme og at det er bedre å stemme på noen andre enn meg enn å ikke stemme i det hele tatt. Det er fint med en årlig oppsummering av bloggaktiviteten blant foreldrebloggerne.

  Mine anbefalinger finner du i dette innlegget:
  http://lammelaartanker.wordpress.com/2013/01/16/nominert-til-arets-mest-velskrevne-mammablogg/

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er sånn som liksom ikke vil fremheve meg selv, men jeg jubler for hver stemme som tikker inn - ikke noen mismatch der. Jeg synes sjøl det er pes med all masing på stemmer rundt omkring - en moderat påminning er greit, men sånn "Følg meg!", "Stem på meg!" hele tida er slitsomt. Har lest anbefalingene dine;)

   Slett
 11. Det er i alle fall hyggelig å bli nominert, synes jeg. Ellers er jeg ikke alltid så enig i resultatet på slike kåringer, men - flertallet bestemmer. Jeg er sjelden enig med flertallet og som "gæmlis" (målt i fysisk alder, ikke mental) synes jeg alt som smaker av konkurranse rundt "åndsverk" smaker emment. Smaken er som "rumpen", som en tidligere sta(t)sminister så forn(ø)yende uttalte.
  Men - jeg HAR vært inne og stemt, altså! ;)

  SvarSlett
 12. ...and you have my vote, selv om jeg er en sjelden besøkende. Synes sånne kåringer ikke burde avgjøres mer enn 50% av tilskuerne. Et ekspertpanel ville vært mer interessant, som vurderte kvaliteten på tema, språk, visuelle element, utnyttelse av bloggens muligheter som medium etc. Hvem bryr seg vel om en popularitetskonkurranse! Men som sagt, jeg stemmer på deg :o) av de årsakene et ekspertpanel ville stemt på deg, det er jeg sikker på!

  SvarSlett
 13. Hei. Lenge siden sist!
  Nå har jeg ikke lest så mye blogger det siste året og jeg er rett og slett litt ute av det. Men nå måtte jeg inn å se på hvilke blogger som var nominerte. Og om jeg ikke skal si det for høyt, så ble jeg overrasket over hva jeg så. Blogger overlesset med reklame. Flere med mye skrivefeil og flere med fokus på shopping og utseende.
  Etterpå leste jeg kommentarene under selve nomineringa og det ser noe tvilsomt ut mye av det der. Men hva vet jeg.
  Uansett stemmer jeg på velskrevne blogger. Blogger med litt perspektiv eller humor. Tankevekkere. Og der egen tekst eller bilder er mest framtredende. Jaja. Ikke sikkert jeg stemmer fram noen i noen av kategoriene. Jeg vet at du, Pia, holder høyt nivå, og nå skal jeg inn å kikke litt på de andre. Kanskje jeg er for sein? (Btw, enig med personen over her)
  Uansett; lykke til!

  SvarSlett
 14. Og nå er jeg enda mer overrasket. Etter at jeg har sett og lest litt i alle bloggene - og stemt - og sett pollene. Er det mulig?
  (Hysj) ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails