torsdag 31. januar 2013

Bursdagskort

Jeg har alltid mange kort liggende i en skuff. Ikke fordi jeg sparer på kort, men det er jo en eller annen bursdag hver eneste uke, og da er det greit å ha et lite lager. Men noen ganger blir lageret utplukka. Og da jeg skulle finne fram et kort til fjortenåringen vår, var det ikke så mye å velge i.
Valget falt på kaninkortet fra Dick Bruna, og det var helt greit. Bursdagsbarnet var mer opptatt av det som var inni kortet. Vi gir ikke kidsa alt de ønsker seg, men et tilskudd til et eller annet de sparer til ble godt mottatt.

Gir dere penger til barna deres i bursdagsgave?

Ha en gavmild kveld med eller uten kort!

15 kommentarer:

 1. Ja vi gir penger til ongan! Og no når de bynne å bli så stor (12 og 15) e d så mye store og dyre ting de ønske sæ. Da syns vi d e greit å gi et bidrag, og d får de som regel fra besteforeldran og, sånn at de får spart opp tell d de vil kjøpe sæ ;))
  Randi

  SvarSlett
 2. :) Fint kort til fjortisen :) Jeg gir ikke penger til barna, for det er alltid noe de ønsker seg. De får penger av flere av beste-og oldeforeldrene, så det er jo litt kjedelig å ikke få noen pakker. Men - tenker jo at det kanskje endrer seg når de blir eldre :)

  SvarSlett
 3. Jeg liker også å ha kort liggende - det er ikke alltid tid til å lage det perfekte kortet ;-) Før pleide jeg å ha et lite lager med gaver også, men etter at ungene har blitt store, så har de det ganske klart selv hva de har lyst til å gi. Det er litt både og om vi gir penger til ungene - det kommer litt an på om det er noe de ønsker seg veldig (som ligger innenfor prisen vi vil ligge på), for da kjøper vi gave. Men noen ganger er ønsket for dyrt, og da gir vi penger som bidrag til det de sparer til.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Hihi...bra utvalg av kort!! :o)
  Det hender vi gir penger i gave til ungene, i hvert fall nå når de er blitt så store. Men vi skiller mellom bursdagsgaver og julegaver. Til jul får de ikke lov til å ønske seg penger. Da synes jeg gaver handler om andre ting (å lære seg å gi av hjertet, få og gi en oppmerksomhet etc...), ikke å ønske seg så dyre ting at ingen har mulighet til å gi det. Til bursdager mener jeg det er greit å være litt mer "egoistiske" i ønskene sine. Hvis du skjønte noe av dette... ;o)

  SvarSlett
 5. Gratulerer på etterskudd til fjortisen! Så fint innlegg du skrev til han :)

  For enkelte aldersgrupper er nok innholdet i kortet viktigere enn kortet selv... Men det var jo et søtt kort da :o)
  Vi gir iblant penger til eldstemann her, men da er det et tilskudd til noe han ønsker seg, enten han sparer resten selv eller vi avtaler med besteforeldre om pengegave derfra også. Og noen ting vil han jo gjerne være med å kjøpe selv.

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. samler på en måte på kort og postkort, men bruker samlingen når de trengs. ser jo at det er noen spesielle som aldri blir brukt, men det går jo greit!

  penger er en grei gave når kidsa ønsker seg noe dyrt eller man ikke vet hva man skal gi dem. finnes jo mange kreative måter å pakke penger inn på uansett!

  SvarSlett
 7. Ok, vi må få vite hvem som får det degenerate-kortet! ;-)

  Har ikke gitt penger ennå. Men det kommer vel etter hvert som de blir større. :-)

  SvarSlett
 8. Generelt synes jeg ikke man skal gi penger i bursdagsgave. I hvert fall ikke bare det. Hvis man velger å gi et økonomisk bidrag, går det jo an å gi en liten gave ved siden av. Jeg må kjøpe store kort, for jeg liker at mottaker får et personlig, lite rim fra meg.

  Og så beklager jeg at du ikke vant. Det var muligens min skyld, fordi jeg ikke fikk gitt deg min stemme.

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott med personlig rim:) Helt greit at du ikke fikk stemt:)

   Slett
 9. Et kortlager er greit å ha. Tar gjerne med noen fine når jeg ser dem.

  Penger er selvfølgelig en helt super gave.

  SvarSlett
 10. Flott kortutvalg.. minner meg på at jeg må få ordnet litt lager selv.
  Uansett, vi gir penger hvis de ønsker seg noe som de sparer til ( de er 8 og 11 i år).
  Jeg synes det er en uting å gi penger i barnebursdager (som barna skal i), det blir bare mas om hvor mye de og de fikk. Synes det er veldig upersonlig, og det er jo litt hyggelig med pakker å åpne da, ikke bare konvolutter?? Iallefall når de er små, som 7-8 år. Skjønner at 10-åringen liker å få penger (hun sparte til Ipad) men jeg liker å gi en gave. Er jeg sær?

  Ha en fin helg.

  Hilsen Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker også best å gi gaver. Men ser jo at jo eldre de blir, jo flere pengegaver blir det.

   Slett
 11. Bra du ikke ga ham det til venstre ...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails