tirsdag 11. desember 2012

Noen førjulskrav fra Bønnas mor.

Heisan Else-Beth!

Nå i disse førjulstider er det et par ønsker jeg vil du skal videreformidle til resten av lærerkollegiet:

 • Bønna bør få være Stornissen i skuespillet dere øver inn. Han vil ikke være reinsdyr eller et av nissebarna. Han vil absolutt ikke være scenearbeider sammen med assistentlærer Bodil, slik han har vært de siste par årene.
 • Han vil gjerne gå først i Lucia-toget. Dessuten vil han ha en fakkel. Sånne kunstige lys fenger ikke de tøffe gutta, vet du;)
 • Vi ser helst at han får mandelen i grøten på siste skoledag - dette er noe han er vant til hjemmefra, og det er en koselig tradisjon han setter stor pris på. (Pass for guds skyld på at han ikke svelger mandelen - da vil strupen hans svulme opp til enorme proporsjoner og han får pustebesvær!)
 • Vi er satt opp på sånn julegruppekomite, men der kan vi ikke stille. Jeg pleier å møte veggen i desember på grunn av mye julestress, og Roar har også krevende arbeidsdager. Dessuten har faren hans fått influensa, så du skjønner kanskje at vi har litt å stri med!
 • Når det gjelder juleavslutninga, ønsker vi at Bønna skal få opptre med en tøff breakdance og litt trommespilling som han har funnet på helt selv. Hvis dere setter av et kvarter til hans innslag, burde det være nok. Gi oss beskjed om når Bønna skal på scenen, så skal vi prøve å få med oss det. I fjor ble du jo så sur da jeg satt og gjorde unna forefallende arbeid på mobilen min akkurat da Martine og Hermine sang den gyselige julesangen, så i år holder jeg meg unna mens de andre barna er på scenen, hvis det er sånn om å gjøre!
 • Kan du be de andre i klassen om å unngå leverpostei på skolematen - Bønna synes det lukter ekkelt.
Mvh Pia

P.S: Kunne du hjelpe oss å skaffe noen hvite Lucia-klær til ham? I økologisk bomull evt kløfri ull? Vi har ikke mulighet til å få tak i det på så kort varsel. På forhånd takk!
På  Luciadagen i fjor hadde dere jo glemt å ha med noe til Bønna, så da satt han der stakkars, mens de andre fikk hver sin lussekatt. I år sender jeg med ham litt figurskåret gele - regner med dere kan kjøpe inn litt vaniljesaus.

24 kommentarer:

 1. Jeg ler meg skakk Pia, og skjønner godt at du dropper de andre innslagene på juleavslutningen :-)
  Det er jo tross alt sitt eget barn en vil se :D

  Må likevel få sagt at jeg er imponert over at du får tid til å figurskjære noe gele nå før Lucia-feiringen!! Sånn er det jammen ikke på vår skole; der får de ta til takke med den lussekatta de får, eller pent takke nei.. HAhaha

  KOs deg fremover, håper veggen holder seg på avstand :-)

  Sofie

  SvarSlett
 2. Hehehe *Barbarella skoggerler mens hun ser for seg Bønna og hans kjipe mor.* Fin tallerken forresten, har faktisk maken selv! God førjulstid!

  SvarSlett
 3. Klarer ikke slutte å le!! Du skriver så bra!!!!!

  SvarSlett
 4. Ungdommelig lærer11. desember 2012 kl. 20:20

  Dette var jo en saftig krav-liste sånn på tampen av halvåret. :-) Godt å kryste det siste ut av Else-Beth. Hun har jo tross alt fri i romjula, og som offentlige tjenestemenn som lærere er må man forvente at de står på så lenge de er i tjeneste, hvilket er 24/7 unntatt i juli måned.
  Kommer Bønna til å delta i juleavslutningen i kirka i år? Har mor tenkt på dialogen med presten og skolen her? Mange spennende oppgaver Bønan kunne gå inn i her. Alt fra lystenning til trommesolo under Glade Jul, sånn bare for å sprite opp en tradisjonell julesang.
  Jeg ser også for meg PPT med en velmenende psykolog som framhever samspill og følelsen av mestring må vøre viktig for Bønna, særlig i store samliner som dette.

  SvarSlett
 5. Ha ha ha, tipper det blir en flott juleavslutning for Bønna og klassen. Flott geléfigur.

  SvarSlett
 6. Jeg ler godt, MEN.. arrrgh. I dag var vi paa julefest i barnehagen hvor en mor kom brasende inn dorene sent "Sorry I am late, I am a VERY busy person!" 5 min senere "When can I leave??", og nesa ned i i-phone held resten av festen.
  Kjip, kjedelig mor.
  /Camilla

  SvarSlett
 7. haha - men suveren lussekattgelé :) Ser det er katt!

  SvarSlett
 8. Du ruler, Pia! Lenge leve Bønna og den skrekkelige moren hans! Som det har blitt sagt over meg, så kan også jeg trekke paraleller til livet mitt som pedagogisk leder i barnehagen. Så langt fra sannheten er det langt ifra!

  Eva Einshøj

  SvarSlett
 9. Jeg spurte læreren i dag etter juleavslutningen om ikke kunne kunne svinge sammen noen rislapper i første friminutt. Det var endel grøt igjen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Og, jada, dama har humor og sønnen min heter ikke Bønna :-)

   Slett
 10. Digger deg, Pia!!! Herlig!!:)

  SvarSlett
 11. Fantastisk! Atter en gang må jeg bare dele dette med kollegene mine. Du burde forresten hatt en egen etikett for innleggene om Bønna.
  Ellen :)

  SvarSlett
 12. Herleg!!

  Fortsatt strålande og stress fri Adventstid ;-)

  SvarSlett
 13. Stakkars Bønna, med influensa i familien! Såklart han må få mandelen i grøten da!

  SvarSlett
 14. 'Du er en morsom kvinne' trykka jeg på. Og det er du!:o)
  Satt og bladde gjennom en JapanPhoto-reklame igår, og der var ditt alter ego Mette. Hun som går på Grete Roede-kurs, du vet:o) (Hadde det vært meg som laga den reklamen, så hadde jeg bytta om aktivitetene til Mette og mannen - dette ble for stereotypt, gitt!)

  SvarSlett
 15. Haha! Ikkje så langt frå sannheten mykje av dette. Utruleg kva nokre foreldre kan spør om....

  SvarSlett
 16. Har du sett "søsteren" til Bønnas mor på Julekongen? Hun ene dama der får meg til å tenke på Bønna. Snakk om misforstått morskjærlighet...
  Guri

  SvarSlett
 17. Hvis jeg var læreren til Bønna, skulle jeg nok klare å fikse en kartong med vaniljesaus til ham. Det skulle bare mangle! ;-)

  Cecilie

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails