lørdag 29. desember 2012

Glansbilder?

Mens jeg ligger og slækker på sofaen iført en lavendelblå, flekkete genser og en romslig joggebukse, skjønner jeg at folk kan bli litt nedslåtte av alle lykkebilder i blogger og på facebook. Folk er så forbaska fine! Ikke nok med at de er strålende pyntet, nei da, noen av dem gidder til og med å ha på seg bunad! I jula! De krøller håret, og dekker de lekreste bord med lys som aldri brenner ned. Juletrærne er symmetriske og rette, og ingen barn har spor etter sjokolade eller snørr i ansiktet. Og så går de herlige skiturer i strålende vintervær. (Ikke med bunad. Selv om jeg mistenker at noen faktisk gjerne hadde gjort det). Og de nyter det. Det er LYKKE, liksom. Å gå kilometer etter kilometer i fjellheimen.

Men så tenker jeg litt mer. Og skjønner. Man vil jo dele det man har fått til, det man er fornøyd med og det som ser bra ut. Jeg skjønner at man faktisk ikke har noen interesse av å legge ut statusoppdateringer som "Nå har jeg driti meg gjennom romjula!", "Gleder meg sykt mye til julebesøket drar hjem!" eller "Masse herlig sengehygge denne jula også! Not." Det er liksom ikke det folk vil eller bør skrive.
Jeg synes også det er mest ålreit å dele det som er bra. Det betyr ikke at jeg juger. Det betyr bare at jeg velger å vise fram det jeg helst vil dele. Det er vel ikke noe galt i det?
Andre juledag, for eksempel, tvang jeg alle fire ungene ut. I løpet av de tretti minuttene vi var ute, klarte jeg sikkert å ta minst tjue glansbilder som jeg kunne instagramme. Jeg hadde ikke noe behov for å dokumentere at ungene klaga fordi de måtte løsrive seg fra diverse skjermer, at en kasta snø i ansiktet på en annen, at en dunka tenna i styret på akebrettet, og en frøys på beina.
Det er ikke vanskelig å kreere glansbilder. Og glansbildene er sikkert sanne. Men de viser ikke den totale virkeligheten.

Håper du har hatt noen happy moments i løpet av romjula!

Ha en strålende dag med eller uten glansbilder!

21 kommentarer:

 1. Her har det vært mange happy moments, og det viktigste er at vi har fått være sammen og hatt tid til hverandre :-) Vi var på skøyter 1. juledag, og jeg skal love deg at det ble ikke instagramma et eneste bilde av denne isprinsessa i alle fall ;-)

  Ha ei fortsatt fin jul - klem Siv

  SvarSlett
 2. Vi har hatt det greit i jula:) To kinobesøk(noe må vi finne på som ungdommene liker), har vært mye hjemme og overvært diverse "vorspiel" sammen med 22-åringen og kompisene :) Jula var triveligere da barna var yngre, synes jeg, mannen og jeg kunne heller tenkt oss jula på hytta på fjellet vi:)
  Er vel rett og slett ikke så munter og "froh" som jeg kjenner jeg skulle vært i jula jeg....gleder meg til hverdagen:)
  Klart folk vil presentere det de mestrer :)
  Trine

  SvarSlett
 3. Så fine bilder:-) Jeg har hatt på bunad i jula:-) Men akkurat nå sitter jeg med joggebukse og møkkete genser uten bh under.

  SvarSlett
 4. Fine bilder! Joda, julen har såvissst hatt sine happy moments, selv om det vel er det mest uheldige øyeblikket som man husker mest... Min mor skled på isen og landet med bakhodet først utenfor her 1. juledag, så da var det ganske dramatisk en stund med blålys og sirener. Så det er mulig julen kan virke glansbildeaktig utenfra, men det er jo ikke alt man blogger... Men nå går det veldig fint med den uheldige julegjesten altså, bare så det er nevnt:-)

  Fortsatt god jul til dere alle!

  SvarSlett
 5. Helt enig!
  Realistisk hilsen
  Siw:)

  SvarSlett
 6. Helt enig!
  Realistisk hilsen
  Siw:)

  SvarSlett
 7. Innlegget ditt passa godt til mitt innlegg i dag.
  Herlig ungeflokk :)

  SvarSlett
 8. Fintfinr innlegg jeg selv kan kjenne meg igjen i. Noen ganger har jeg lyst å poste innlegg det kan bli skikkelig dårlig steming av. Så man lar liksom vær da og holder det for seg selv ;-) Men gud hvor godt det er å lese om av og til!
  Nydelige bilder!

  SvarSlett
 9. både glansbilder øyeblikk og ikke har vi hatt, det snurt fort i et hus med ei jente med autisme diagnose. MEN heldigvis har den gått veldig knirkefritt og ja noen glansbilder har havnet på bloggen;) Fikk meg ikke helt til å ta bilde av 1 åringen sure leppe. 3 åringens trass anfall eller raserianfallet til min autistiske 13 åring;) Så legger jeg ut glansbilde og håper at folk skjønner at sånn er faktisk ikke hverdagen vår.
  Ha en herlig lørdag.

  SvarSlett
 10. Ja jøjes, tenk hvor festlig det ville vært å lese blogger som beskrev den ene kjipe stunden etter den andre? Slåssing, nattevåk, snørr og tårer? Nei, jeg tipper nok ALLE har like mange slike stunder som perfekte stunder, men det er nå engang koseligere å dokumentere og fortelle om de koselige da ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. ps. joggebukse er faktisk eneste godkjente uniform i romjulen ;)

   Slett
 11. Jeg er så enig med deg. For meg er det helt naturlig å tenke en blogg eller annen tilstedeværelse i sosiale medier som en liten bit av virkeligheten. Akkurat som man ikke snakker med litt perifere bekjente i det virkelige liv om alt som er vanskelig i hverdagen, byr man heller ikke på all gørra i den digitale sfære, i alle fall ikke om man skriver under fullt navn. Jeg syns det ville vært respektløst å utlevere mine nærmeste på den måten. Med å skrive om krangler, deres dårlige egenskaper (for vi har alle dårlige egenskaper), det holder jeg meg for god til - med mindre det er i en setting som din, med en humoristisk undertone og i generelle termer.

  SvarSlett
 12. Hhe...bra skrevet, og er helt enig med deg.
  Glansbildene som vises utad, er gjerne litt finere enn virkeligheten, er den ikke?
  Her har det gårr i joggebukse hele romjula, stappa av for mye mat (det er jo nesten så jeg ikke tør skrive det!) latskapen har fått grobunn, juletreet har drysset noe helt for jæv...siden lillejulaften, ungene krangler bare de er i samme rom (barnevernet neste?) og døgnet er snudd opp ned...

  Men en god jul har vi hatt...
  Takk for alt du deler på bloggen din!

  SvarSlett
 13. Amen! Veldig fine bilder, da.

  SvarSlett
 14. ....og hvis man konsentrere seg om å ta bilder av bare kjipe ting...er det ganske vanskelig å ikke finne lysglimt! Noen må smile. Sola skinner,eller snøen er vakker på et tre.
  Helt enig med deg forøvrig. Synes ikke det er feil å vise frem det som er bra..det er inspirerende!
  :-) God nytt år!

  SvarSlett
 15. Lite blogging i romjula på meg, mest fordi kameraet har hvilt (litt) og jeg har levd i nuet. Både på skøyter og ski og kjelke.Fint har det vært!

  SvarSlett
 16. Haha!
  Kan hugse korleis det var når vi ein gong i blant tvang alle ungane ut. Då var det mykje lyd, ja. No har eg nok med å tvinge meg sjølv ut.

  SvarSlett
 17. Enig, og så trenger man kanskje ikke å la seg provosere til de grader heller av de som skryter litt av seg selv eller legger ut et glansbilde. Alle skjønner jo at det ikke er slik hele tiden :) Alltid noen som lar seg provosere :)

  SvarSlett
 18. Tihi.... Hadde bunad på meg i kirka julaften jeg... OG på det ene fine bildet som jeg la ut på bloggen. Kunne jo lagt ut de åtte der en så bort, en gjespa, en lukka øynene...... Av og til må man vise frem glansbildene også. Men for å ha sagt det så kom den bunaden av tre minutter etter at vi kom inn døra og ble byttet til et betydelig mer behagelig og praktisk antrekk..

  SvarSlett
 19. Akkurat nå sitter jeg også her i møkkete superundertøy, men jeg syns det er kjempekoselig med bunad i jula, pynte seg og krølle hår, men det blir ikke til at jeg gjør det hver dag,..kanskje ikke julekvelden heller..men jeg skulle egentlig ønske jeg orket å gjøre det fordi jeg syns det er skikkelig stas!!høytidelig! Jeg elsker å pynte til jul, skulle gjerne hatt et stort gårdshus med koselige glanskroker i, DET hadde vært drømmen. Hadde jeg hatt tid, mulighet og ork skulle jeg gått pyntet og kost meg i julehuset mitt dagen lang..men det er liksom ikke slik det arter seg for de fleste av oss..jeg tror alle har en snev av hverdager og jobbebuksedager i romjulen, men som noen skriver lenger opp så orker man ikke å dele all dritten heller, man orker ikke å legge ut bilder av størknet grøt, saus på skjorta og bæsjebleier..selv om det i høy grad er der. Men det kan være en gylden middelvei, litt gørr med en humoristisk undertone og litt kos om hverandre så blir det bra. Vi er vel omtrent like hele bundingen.. Fortsatt God jul til alle sammen!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails