mandag 17. desember 2012

Ettårsjubileum. Og interiør.

Nå har vi faktisk bodd i nyhuset i et år. Og jeg vet ikke lenger om det skal kalles nyhuset eller rett og slett huset. Jeg så jo fram til syyykt mye interiørblogging, men av en eller annen grunn har jeg aldri fått ånden over meg. Altså, det er jo kjempeinteressant å ta bilder av soverom, garderobe og parkett, men det har liksom ikke blitt så mange interiørinnlegg på meg.

Men i anledning husets ettårsdag skal jeg virkelig trå til med en liten oppsummering, guide og noen refleksjoner. Jeg må få understreke at selv om jeg til tider har et lekent språk, så er innlegget ganske seriøst, så dere tråkker feil hvis dere kommer med kommentarer som "Ler meg ihjel av det syyyke badet!" eller "Herregud! Du er så morsom! Hvor har du funnet de sinnsyke bildene?"

Here we go:

Hvordan har det gått med den fancye baderomsinnredninga i corian? Og ikke minst den veldig fancye vasken som ingen skjønte hvordan skulle fungere?

Vel, de coriangreiene har funka fint. Men den fancye vasken var så fancy at den var ubrukelig. Den lakk (preteritum av "å lekke"). Og etter flere måneder med korrespondanse fram og tilbake, ble jeg desperat og sa "BARE SKAFF MEG EN VASK! SOM VIRKER!" Og da ble det denne her. Som for så vidt også er fancy. Men ikke så fancy at den ikke kan brukes. Når det gjaldt blandebatteri lot jeg meg nok rive med, og skulle jeg valgt om igjen hadde jeg tatt noe litt mer funksjonelt. Og litt mindre fancy.

De oransje innslaga som du trumfa gjennom, angrer du?
Nei! Jeg elsker dem! De oransje lampene og barstolene, og den oransje døra. Legg også merke til at jeg har klart å skvise inn en gjennomført detalj med de oransje husene på veggen der. Det er sånne til å henge nøkler og sånt på. Dessverre går det ikke an å henge nøkler på dem, og siden det er gipsplater bak, tør vi ikke å henge tyngre ting som jakker der. Men de matcha døra.

Hvordan har det gått med den flotte, gjennomførte fargesorterte bokhylla?
Det begynner å skli litt ut. Som forventet. Vi bruker bøkene i hylla. Tror sånne perfekte bokhyller er mest til pynt.
Du har jo skrevet en del om at du ikke fikser bildeoppheng - åssen har det gått på den fronten?
Vi har hengt opp bilder! Jeg og mannen har litt ulke tilnærmingsmåter når det gjelder bildeoppheng. Jeg har blitt inspirert av sånne kule klynger med bilder som jeg har sett i andre blogger, mens han ville henge opp bilder sånn traust og kjedelig. Så da blei det litt sånne kjedelige klynger.
Det er jo ikke så lett å begynne å spikre i gipsvegger, men lette bilder kan faktisk henges opp med ei knappenål.
Hva er du mest fornøyd med, da?
Hmm, jeg er fornøyd med alt. Men må jeg trekke fram noe, må det bli den åpne løsninga og at det er høyt under taket. Stue og kjøkken går sammen i et digert allrom, men på grunn av kriker og kroker blir mye skjerma.

Hvordan er det egentlig, Pia, å leve i et hus uten gardiner? Og uten duk på salongbordet? Det må da bli fryktelig sterilt!? Tomt?!

Jo, det skal jeg si deg. Det går helt fint! Det er akkurat som da jeg droppa bunadsskoa på 17.mai - en befrielse. Huset vårt kommer aldri til å bli sterilt eller tomt. Tror ikke det er mulig.

Det er ikke helt gardinfritt, da. Mora mi fikk trumfa igjennom et par lengder til vinduet i kjellerstua, og vi har gardiner på soverommet vårt. For der klarte jeg ikke å finne noe annet passende. I disse dager har det faktisk sneket seg inn en aldri så liten adventsløper som skal få ligge den nærmeste uka.

Kunne du vist fram noe bilder fra soverommet deres, denne oasen av harmoni der dere finner fred og kjærlighet i en hektisk hverdag?
Eh...nei.

Ha en grundig kveld med eller uten interiør!

19 kommentarer:

 1. Hva? Ingen bilder av the looooove nest??! Skuffa!

  Flott hus! Og enig med deg. Drit i gardinene. Det enkle ER som regel det beste! Nå skal det sies at jeg har gardiner på tre av stuevinuene da. Men lifgardiner. Den eldre generasjon er rystet over hvor nakent det er. Særlig pappa. Han fatter ikke at ikke vi har flere gulvmatter. Han har matter overalt! Til og med sånne lange matter som han bretter rundt hjørnet. Snasent!

  Syns dere har et lekkert hus! Men like viktig, at det er funksjonelt. Og det skjønner jeg at det er. Hvis jeg vinner i lotto en gang skal jeg be om tegninga. ;-)

  Kos dere videre i (ny)huset i adventstida! :-)

  SvarSlett
 2. Interessant lesning...

  Digger den åpne løsningen i stuen/kjøkkenet..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Det ser virkelig veldig fint ut der selv om bildene er "ærlige". Det er jo godt når man har "bodd seg litt inn" :)

  SvarSlett
 4. Digger huset ditt... jeg har ikke hatt gardiner på mange år... KUN i barna sine rom og vårt soverom;)

  SvarSlett
 5. Er det allerede 1 år siden dere flytta inn? Som tida flyr! Ser ut til å være et koselig hus - og jeg syns det var utrolig fint med bildklynga under trappa :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 6. 1 år allerede!

  Så fint dere har det :) Tøft at det er høyt under taket!

  SvarSlett
 7. Smilte gjenkjennende da jeg så bokhylla di. Ikke bare har vi opptil flere av de samme bøkene, men systemet både blant og foran bøkene stemte veldig godt med min! God jul1

  SvarSlett
 8. Stuen ser herlig ut. Og bokhyller skal være litt rotete, selv om jeg er frøken systemfrik som skriver lister på alt og helst også vil fargesortere. (Mine er sortert i høyden da:-P)

  SvarSlett
 9. Et veldig flott og artig interiørinnlegg. Det er faktisk et veldig bra hus planløsningsmessig og ikke minst et veldig hyggelig hus. Det siste har selvfølgelig sammenheng med dem som bor der. Snakker stadig om huset deres til datter og svigersønn.

  PS.Det samme lilla stoffet er også i vår adventsløper

  SvarSlett
 10. Jeg elsker oransje, mye ornasje plast fra det glade 60 og 70tall i min leilighet. Og ingen gardiner har jeg heller! Deilig spør du meg :-)

  SvarSlett
 11. WOW. Modig med de orange innslagene. Tror personlig jeg hadde fått litt noia, men med en annen farge så er det jo kjempelurt med sånne farger da. Fansy og stilig er skjeldent bruksvennlig, det er bare et valg man må ta :) Og heia oss som ikke har gardiner! Nå har vi rett nokk slike lammeller som vi kan dra for når vi skal se tv når det er sol ute..

  SvarSlett
 12. Blir litt misunnelig på nytt hus... Open stue/kjøkken ser flott ut. Bildeopphenget også.
  Til og med bokhylle med bøker sortert etter farger. Det er bra. Interiørblogging kan du!

  SvarSlett
 13. Synd Corian ikke virka:( har så lyst på det i vårt neste hus jeg;)
  Jeg ler sånn når jeg leser innleggene dien jeg, så da må jeg ta flere runder:) Orange dør og de nøkkelhusene er bare såååå fine:) Flowerpotsa liker jeg:)
  Blir alltid jul vettu:)
  Trine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Corian er helt flott! Det var vasken (av porselen?..) som ikke var så bra. Men nå har vi fått en ny. (Se "gammelt" bilde som jeg linker til vs det nye:)

   Slett
 14. Hey! Du har jo faktisk fargesortert bøkene. Jeg trodde det var en spøk :D
  Er skikkelig misunnelig på høyden under taket og alle vinduene.
  De oransje innslagene er knall.
  Ellen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg gjorde det litt på spøk. Alle bøker skulle jo inn i nye hyller... Men bokhyllene nede er bare stappa inn tilfeldig, det er bare de oppe i stua som ble forsøkt sortert...

   Slett

Related Posts with Thumbnails