torsdag 15. november 2012

FORUT. Og kalendergaver

Denne uka åpner FORUT butikk på CC, som de så kjekt skrev inne på facebooksida si. Det er jo ikke så lett for alle å vite hva og hvor CC er, men det er da en butikk på Gjøvik. Der alle har et søskenbarn. Norges navle, vil jeg nesten si. Bor du ikke på Gjøvik, kan jeg tipse om FORUTs nettbutikk. Der kan du kjøpe små og store gaver, massevis av småting som kan puttes i julekalenderen, og du finner pedagogisk materiell.

"Hvorfor gnåler du sånn om FORUT? Jeg veit ikke hva det er, en gang!" sier nok mange av dere. Vel, FORUT er en mellomstor bistandsorganisasjon. De store er sånn som Redd Barna og PLAN og Flyktningehjelpen. FORUT er litt mer stille og beskjeden. Men de er solide og ærlige. De fokuserer på barn og skole og likeverd. Holdningsskapende arbeid og bevisstgjøring. De har mange undervisningsopplegg som passer glimrende i barnehager og skoler.

Handler du i FORUTs nettbutikk (eller i den butikken på Gjøvik), støtter du leverandører i land som Nepal, India og Sri Lanka. Og så bidrar du til FORUTs videre bistandsprosjekter. Sånt gjør noe med samvittigheten, synes jeg. Du handler en gave, samtidig som du bidrar. 

Ikke gi bort bloggen din, skrev Frøken Makeløs en gang i et innlegg.
Vel, jeg gir ikke bort bloggen min. Men jeg deler den gjerne. Jeg har fått øynene opp for FORUT. Og det ønsker jeg at flere får.


Har du hørt om FORUT?

Ha en solidarisk kveld med eller uten handling!

Sliter litt med å merke dette innlegget som sponset. Men jeg får merke det som samarbeid. For jeg har kontakt med en fyr som jobber i FORUT, og jeg vet at de blir veldig glade hvis jeg nevner dem i bloggen min. Og jeg kommer nok til å nevne dem mer....
At jeg skriver om FORUT, betyr IKKE at jeg ikke liker andre bistandsorganisasjoner. Det viktigste er at folk engasjerer seg og bidrar.

17 kommentarer:

 1. Det er ein fin fin idè å tenke litt solidaritet når ein skal fylle adventskalenderane! Det er tross alt ikkje sååå lett å finne 24 pakker til to barn, som ikkje skal koste ein formue! Då er det greit at pengane går til gode formål:)
  Og CC kjenner eg godt til, for eg budde i Gjøvik frå 2004-2007! Fiiine byen *savne*

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, jeg har aldri vært på CC, men har skjønt at det er en butikk:) Greit at noen av de pengene man bruker før jul går videre til et godt formål:)

   Slett
 2. Takk for tipset! Den tida er forbi da jeg dro til CC hver lørdag med 4 jenter på slep, men jeg er der da av og til fortsatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vær så god! For tipset, altså;) Aner ikke hvordan den FORUT-butikken er på CC, ser jo ikke for meg at det er en så stor butikk. Men jeg har funnet mye fint i nettbutikken:)

   Slett
 3. Har brukt Forut sine opplegg i barnehagen i mange år. Dei har mykje bra.

  SvarSlett
 4. Har ikke hørt om CC, men noterer meg tipset om FORUT.

  SvarSlett
 5. Forut er bra! I barrnehagen til min datter så har de Forutdag hvert år. Barna synes det er veldig spennende å høre hvordan barn lever i andre deler av verden. Og på disse dagene får vi kjøpt masse kule leker/ting hvor inntekten går til Foruts arbeid. Og at jeg kjøper meg god samvittighet er på en måte en liten bonus:)

  SvarSlett
 6. Kjempeflott med engasjemnet! I barnehagen til minstemann har de samarbeidet med Forut mange ganger. Syns de gjør en god jobb, så bra du setter fokus på det :) Klem GUnhild.

  SvarSlett
 7. Vi har FORUT-aksjon i barnehagen hver vår. Kjempeopplegg :)

  SvarSlett
 8. CC er et kjøpesenter på 40000kvm og med omkring 85 butikker, så det er ikke så veldig lite ;-)FORUT er bra!

  SvarSlett
 9. Barnehagen vår pleier også å kjøre Forut-opplegget hver høst, og i den forbindelse må jeg bare nevne at den tilhørende musikken de siste par årene har vært helt fantastisk. Maj Britt Andersens CDer om Indrani i India og Lines i Malawi er store slagere hjemme hos oss. Og ungene har lært masse om hvordan barn i andre deler av verden bor og lever. Hurra for Forut!

  SvarSlett
 10. Dette høres jo flott ut, Pia!!

  SvarSlett
 11. Ja, Forut er en kjempefin organisasjon! Kjenner meg igjen i Lene sin beskrivelse, Maj Britt Anderesens CD om Indrani har gått om igjen og omigjenogomigjen i bilen vår i åresvis. Nydelig CD med mange ekstremt fengende melodier (som ikke går deg på nervene)! Og ungene trekker hyppig referanser til hvordan "alle" lever i India.. Syns det er utrolig bra med sånne prosjekter rettet mot barn, de har godt av å lære hvordan andre lever, og ikke minst se at vi voske (og barn) i rikere land kan hjelpe de som trenger det.

  SvarSlett
 12. Tusen takk for tipset! Nå er de siste kalendergavene i boks: Ting barna har nytte av (hårspenner og tøyposer til badetøy) for min del, og X kroner mer å rutte med for dem som faktisk putter penger dit det nytter. Kjempefint! Og nå er det jo dessuten slik at det kommer til å komme i posten til meg i god tid før kalenderen bør henge på veggen. Superbra! Takk igjen!

  SvarSlett
 13. Hmmm...så hyklersk av deg at du liksom brenn er for denne organisasjonen når barna dine er kledd i klær fra Hennes & Mauritz, men så lenge det er billig så kan man vel lempe litt på sine moraler om andre folks rettigheter og levekår....ja,ja...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den som leter, kan finne mange feil;)

   Slett
 14. Barnehagen til jentene har Forut-opplegg hvert år. Blir kjent med et nytt barn, lærer om kulturen der dette barnet bor, vi voksne inviteres til Forut-kafe. Kjempekoselig! Og vi passer på å handle litt hver gang, blant annet er ungene glade i CD-en som følger med opplegget hvert år.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails