mandag 26. november 2012

Et gjennomsponset innlegg.

Her får jeg bare legge alle kort på bordet, og være nøye med å skrive hva som har blitt sponset av hvem og hvorfor.

 • Prinsessekjole, sponset av NAV/Staten.
 • Tights, delvis sponset av Polarn O Pyret (er litt usikker her - jeg fikk gavekort av POP men handlet samtidig for mine egne penger. Så jeg kan ikke garantert si om akkurat denne tightsen er sponset eller ei)
 • Turnsko, sponset av ei venninne. (Har ingen link)
 • Svart kappe, sponset av faren min. (Dessverre ingen linking her heller)
 • Hus/parkett/vegger: her er jeg også usikker på hva jeg skal skrive. Har brukt rimelig mange av våre egne penger, samtidig som Trøgstad Sparebank så velvillig har lånt oss noen millioner. Men de pengene skal jo betales tilbake med renter, så det er vel strengt tatt vi som sponser dem. Fram til pensjonsalderen og vel så det.
Blir du mye sponset? Eller sponser du mest andre?

Ha en opplysende kveld med eller uten sponsorer.
Jeg måtte bare skrive dette etter at jeg nok en gang har lest en debatt om bloggere og sponsing. Jeg tenker at man må jo få lov til å vise fram noe, anbefale noe eller skryte av noe uten at man blir mistenkt for å være "kjøpt og betalt". Men da må man også faktisk nevne det hvis man har fått betaling eller fått et produkt mot at du omtaler det i bloggen.

33 kommentarer:

 1. Jeg blir aldri sponset. Kunne godt blitt det :)

  SvarSlett
 2. Godt skrevet. Helt enig med deg!!

  En kjapp titt rundt meg får meg til å innse at det jammen er mye sponsing her hjemme også, det har jeg ikke tenkt på før - så takk for informativt og øyeåpnende innlegg ;-) Jeg har visst mange å takke :-)

  SvarSlett
 3. Liker betraktningene dine, og jeg er vel de som sponser andre mer enn jeg blir sponset...

  og jeg skriver gjerne om produkter som jeg har kjøpt og betalt :)

  SvarSlett
 4. Hahahaaaa. Du er saa morro Pia!
  /Camilla

  SvarSlett
 5. Lite sponsing her, men venter spent på brev fra kommunen om de har lyst å sponse vårt nye hus med litt penger da de er prosjektkommune for "boligbygging i distrikt" Ellers så venter jeg på en fet sponsorkontrakt for bloggen min slik at jeg kan si opp jobben og begynne å leve av blogging, men må innrømme at innboksen ikke akkurat bugner av tilbud.. Det nermeste var noe greier fra nigeria.... slettet det jeg..

  SvarSlett
 6. Ha ha, for å kunne leve av bloggen tror jeg nok at du må være veldig frampå selv, du må spekke bloggen din med reklame og du må gjøre alt du kan for å trekke folk til bloggen. Altså er det ikke så mange som kan ha blogging som jobb... Pia:)

  SvarSlett
 7. Ja! Ser fram til å lese om Kardemommeopplevelsen din :))

  SvarSlett
 8. Hehe - litt sponsing har det blitt men for det meste er det nok jeg som sponser ja:)
  Synes det er helt greit med sponsing men ser at ikke alle er like flinke til å si fra i innlegget at det er sponset. Hos de bloggerne som er flinke til dette er det ikke noe problem å skille hva som er reklame og hva som er tips. Og som jeg har sagt før - her hos deg er jeg aldri i tvil.

  Og når vi først snakker om sponsing og slikt - du trenger vel ikke etiketter vel;D

  SvarSlett
 9. Sponset av NAV, haha, den var bra.

  SvarSlett
 10. He,he hver eneste detalj blei godt dokumentert her! Men jeg visste ikke at NAV/Staten sponset prinsessekjoler.

  Ikke plaga med dilemmaer knyttet til sponsing når man blogger så smalt, sjelden og uten de store ambisjonene.

  Men det er alltid mulig å takke venner og familie litt mer, enten for tid eller materielle goder.

  Jeg setter pris på at du og andre forteller om ting som man setter pris på og liker. Det er mulig å få god inspirasjon og små tips når en ting blir omtalt av andre. Og er man direkte sponset så bør man nevne det.

  SvarSlett
 11. haha, bortsett fra maaaaange trillekaffer sponset av NAV under mammapermen, er det lite sponsing å hente fra min blogging.

  SvarSlett
 12. Dette var eit nøyaktig og opplysande innlegg, i herlig pia-setter-på-spissen stil :-) Me har også klede som er ein kombinasjon av POP sponsing samt Zirkel sponsing sidan det er mi månadslønn som har dekka resten. Ellers har Nordea også vore grei å låna vekk millionar når det gjeld hus og heim, nokre av putene i sofaen min burde hatt sponsor logo frå Eurocard...

  Men, så kan kanskje ein heldig blodtrengande ha på seg Frøken Fryd logo dersom det er nettopp min halvliter med blod som blei brukt i deiras operasjon. Jepp, det hadde vore veldig stilig synest eg! Eli -> blodsponsoren :-)

  Have a good one!

  SvarSlett
 13. Det er nok ikke noe sponsing her i huset, bortsett fra til andre og meg selv.

  Klem

  SvarSlett
 14. Null sponsing her.... men jeg måtte inn å se på NAV/Staten-linken din... og da er det kanskje noe som er sponsa her også, siden jeg faktisk mottar penger derfra (nei, ikke barnetrygd, ungæne har gått ut på dato...)
  Bra innlegg!!!

  SvarSlett
 15. Hahaha, bra innlegg. Det er viktig med balanse - jeg har ikke lest så mange bloggdebatter om sponsing, men har fått med meg at det er tema som er i vinden om dagen.

  Og sponsing eller ei - jeg tenker at balanse er viktigst. Om folk skriver om ting de har fått, kjøpt selv eller har lyst til å kjøpe. Det verste som skjer er vel at det blir innmari kjedelig å lese en stor del av innleggene i enkelte blogger handler om sånt. Boooooring, men jeg føler meg ikke lurt av den grunn. Gidder bare ikke lese mer, liksom.

  Her er det dårlig med sponsin - for tiden er jeg mellom jobber, og sponset av trygdekassa (barnetrygd) og min ektevidde mann. Ikke noe å bli rik av, dessverre ;)

  SvarSlett
 16. Hehe ;)

  Nei, som sagt inne hos meg, er jeg ikke kjøpt og betalt ;) Om noen vil sponse mitt ønske om en bestemt livsstil ( enkel bohem, peace and love, green earth )så, værsågod. Men alt må bli på mine vilkår.

  SvarSlett
 17. Synes det er helt greit at bloggere blir sponset jeg, men fint at det nevnes i bloggen:) Her er jo du overdyktig da, Pia;) Fikk en forespørsel fra en interiørbutikk her i Trondheim for et år siden, men kjenner jeg ikke har kapasitet til det:) Butikken er den hvor jeg kjøpte Eamesstolen. Kanksje en annen gang.
  ha en finfin dag:)
  Trine:)

  SvarSlett
 18. Haha! Sponsoravtale med NAV. Den er god :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, avtale og avtale... Men jeg mottar nå barnetrygd, sånn som de fleste andre mødre...

   Slett
 19. Kappe? Er det ikkje ein aldri så nett, liten underkjole det der?

  SvarSlett
 20. Jeg har sponset steinerskolens julemarked med et gavekort i år, i tillegg til de hundreogørtentusen timene med dugnadsinnsats jeg legger ned, de økologiske bollene vi må levere samt de femten hjemmeproduserte produktene som skal leveres for salg. Så jeg føler igrunn at det er jeg som sponser, jeg blir sjelden sponset selv... Og min blogg er så liten at Polarn og pyret ikke en gang har tatt kontakt med meg...

  SvarSlett
 21. Jeg synes det har virka så kult å bli sponsa, men nå ser jeg at jeg blir jo i grunn det sjøl. I rikt monn.

  SvarSlett
 22. Tror ikke du skal bry deg så mye om den sponsinga. Den er oppskrytt!!

  SvarSlett
 23. He, he, he
  Nå fikk pludselig sponsing en helt ny betydning for meg.
  Kult innlegg ;-)
  Reidun

  SvarSlett
 24. Jeg nærmer meg med stormskritt min 39. bursdag, og jeg sponses fortsatt iblant av min mor. Jepp. Der er det sagt... Ellers sponses jeg av veldig få, bortsett fra gemalen iblant da, og de kulepennene jeg klarer å stjele fra intetanende kollegaer. Men det er vel mer ufrivillig sponsing enn hurra-Liv-bruker-posten-pennen-min-sponsing, så det teller vel ikke.

  Akk

  Du er super, Pia!!! Eg ler høgt!!

  SvarSlett
 25. Lite sponsing her i huset... Men har ikkje noko imot at andre sponsast. Er litt misunnelig på den biten med å få barneklede og sant. Det er vel det, folk er misunnelige. Eg seier det som det er, andre unnskylder seg med at det ikkje er rett.

  SvarSlett
 26. hehe så bra innlegg! Hadde vært gøy å lese om det er et spesifikt debatt innlegg du sikter til.. spennende tema. Sponsing er veldig greit så lenge man tydelig nevner det i innlegget. Irriterende når man skjønner at et innlegg er sponset uten at det nevnes..

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails