torsdag 29. november 2012

Bønnas klassejulekalender.

Heisan Else-Beth!

Bønna ringte meg nå og fortalte at han måtte ha med en kalendergave på skolen til en verdi av 30 kroner? Stemmer dette? Hvorfor har ikke vi blitt informert?
 
(Ikke prøv deg med det stadige maset om foreldremøter og ukeplaner – jeg har tidligere informert deg om at vi ikke har kapasitet til å stille på møter, og Bønna har aldri med seg ukeplaner hjem. Dermed blir det faktisk opp til dere å informere oss via andre kanaler. Skolen har da både adresse, mobilnummer og mailadresse, så det burde vel ikke være så vanskelig?)
 
Det jeg reagerte mest på var summen. Hva får man egentlig for tretti kroner nå til dags? Bønna sa du hadde nevnt noe om blyanter og linjaler og vannflasker, men ærlig talt, hvor fengende er det, da, Else-Beth? Nå mener jeg ikke akkurat at man skal komme med ipader eller mobiltelefoner til klassekalenderen, sånt får man vel i kalenderen hjemme. Men hva med små playstationspill eller noen litt tøffe hårstylingsprodukter? Neglelakk og sminke til jentene?
 
Jeg synes du har kjørt deg litt fast i fortida, Else-Beth – når man jobber med barn burde du vel kanskje sette deg inn i hva barn er opptatt av? Mitt forslag er å øke kalendergavesummen til rundt 500 kroner sånn at ungene kan få noe skikkelig. Det er da desember bare en gang i året!
 
Gudskjelov har dere gått bort fra den latterlige “kalenderen” dere prøvde dere med i fjor – at de i klassen skulle jobbe og tjene penger som de senere skulle gi bort til "fattige" barn – jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte! Hold nesten på å kontakte “TV2 hjelper deg”! Noen ganger har dere lærere ikke helt forstått hva jula dreier seg om.
 
Mvh Pia

P.S: Moren til Martine har sendt meg melding og bedt oss om å betale inn penger til klassekassa slik at klassen kan ha en kosetime med gløgg og pepperkaker. Du kan hilse henne og si at skolen her til lands faktisk er gratis, og vi har ingen interesse av å betale inn penger som kun blir brukt på fjas. Dessuten liker ikke Bønna gløgg, og han blir oppblåst i magen av for mye pepper.

31 kommentarer:

 1. En 500-lapp burde være minimum. Blyanter skal man vel dessuten få på skolen?

  SvarSlett
 2. Nok en, - jeg koser meg! ( - er lærer..) :-)

  SvarSlett
 3. Nå skjønner jeg hva jeg skal legge meg på når jeg foreslår julekalender for elevene på jobb :-P

  Klem Siv

  SvarSlett
 4. Hehe, ja, skulle bare mangle da! :-D

  SvarSlett
 5. Hihi-æ flire mæ ihjæl! Har du en Bønna-tekst tell hver dag i desember? Hadde vært konge-kalender,spør du mæ :-)

  SvarSlett
 6. Ja, noen lærere henger garantert ikke med i svingene ;-)
  Godt det fins noen oppegående mødre dere ute!!!

  Og hiver meg på ideen om en "Bønna-kalender" :-)

  SvarSlett
 7. Smarte kalendertips! Sitter og lurer på hva jeg skal putte i til 3 åringen.. iphone var lurt! :)

  SvarSlett
 8. He, he, skjønner jeg må oppjustere nivået på kalendergaver:-)

  SvarSlett
 9. Ah, deilig med et Bønna-fix i tjukke tentamenssesongen! Takk, Pia!

  SvarSlett
 10. Har ordna julekalender for 1.klasse på jobb i dag, og skjønner jo at vi har bomma helt med vår "gjøre hyggelige ting sammen" variant :-)

  SvarSlett
 11. Haha... oppblåst i magen av pepper! Det er sikkert baker Harepus som har bakt dem, garantert!
  500 kr er jo ikke noe i våre dager nei ;)

  SvarSlett
 12. Hihihi...
  Blyanter? Nei og nei! Her bør jo det være litt bedre gaver da du;);)
  Ler godt på de innlegga dine om Bønna:-D

  SvarSlett
 13. Hehe ;-)
  Du er fin du Pia!
  Elsker Bønna brevene!

  SvarSlett
 14. hehe..elsker disse brevene, men samtidig så kjenner jeg at jeg får lyst til å filleriste både bønna og morra hans :)

  SvarSlett
 15. Ja til Bønna-kalender i desember! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 16. He-he, moren til Bønna er i farta! Stakkars, stakkars lærer til Bønna, da!

  Eva Einshøj
  eva.eins@online.no

  SvarSlett
 17. :-) Bønna er en skikkelig godgutt forstår jeg :-) Og epler faller tross alt fra stammen :-)

  SvarSlett
 18. hehehe
  Morsomme de Bønna brevene og du er god på å skrive :-))

  SvarSlett
 19. Verden går ikke fremover, asså. Da våre hadde med kalendergaver på skolen for 10 år siden, var grensa 500,-;)Ærlig talt, hørt om konsumprisindeksen....eller?;)
  Trine

  SvarSlett
 20. Du er herlig morsom, Pia! :-D

  SvarSlett
 21. Nok en gang, Pia -fantastisk. Er lærer selv, og det er ikke langt unna samnheten dette, dessverre :) ha en fin førjulstid! :)

  SvarSlett
 22. Fantastisk morsomme innlegg. Jeg er offisielt fan, av mor til Bønna:)

  SvarSlett
 23. Eskil har begynt med diverse småjobber for å tjene penger i dag. De har nemlig slik kalender som Bønna hadde i fjor! Syns det er helt greit,her i huset finnes det nok ting og tang likevel :) God helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Leste dette torsdag kveld, og er SIKKER på at jeg hadde Bønnas mor på tlf fredag morgen kl 0745 - fly forbanna da hun mente sin sønn var for dårlig behandlet. JEg ble så lattermild da jeg tenkte "Bønnamor".
   Humret meg gjennom arbeidsdagen i stedet for å ta meg nær av skyllebøtta. Takk for Bønnainnleggene - godt å vite at vi er flere i samme båt ;-)

   Slett
 24. Jeg elsker dine innlegg om bønna. Har linket til deg på min blogg i kveld. www.rosaliv.no

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails