mandag 19. november 2012

Beasts of the Southern Wild

I helga så jeg filmen Beasts of the Southern Wild. Det var ikke den beste filmen jeg har sett. Men det var en god film. En spesiell og sår film. Ikke var den spesielt hjertevarm, men den var heller ikke så brutal som den lett kunne blitt. Se for deg ei nydelig jente som bor i ei rønne i en sump sammen med sin syke og alkoholiserte far. Ikke akkurat lystig. Og det var ikke så mye lystig som skjedde.
Da den nydelige ungen på seks år ble holdt og klemt mot slutten av filmen samtidig som hun saklig fortalte at det var andre gangen i livet at hun hadde blitt holdt, begynte jeg å hulke.
Og da vi damene kom tårevåte ut av kinosalen, så jeg at kidsa som skulle på Twilight stirret på oss og tenkte sitt.

Det var en sånn film som fikk meg til å dra rett hjem og klemme de ungene jeg har der.

Lille Quvenzhané Wallis i rollen som Hushpuppy var bare fantastisk. Du kan se henne her.

Har du sett filmen?

Ha en tårevåt kveld med eller uten kino!

10 kommentarer:

 1. Ikke sett og jeg tror ikke jeg skal. Sikkert en slik film som man bør/må se... men jeg tror hjertet mitt vil sprekke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er man veldig følsom, bør man kanskje styre unna, ja... Men den var ikke sånn fæl, altså. Ikke brutal. Men sår...

   Slett
 2. Ble invitert på kino med en venninne, og dette var filmen vi så. Godt jeg ikke visste det på forhånd, da er det ikke sikkert jeg hadde blitt med ..... Filmen var så rolig, så spesiell og så troverdig samtidig så sår. Nydelig pike!

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke sett filmen, men ut fra det du beskriver høres det ut som en sterk film. Jeg kom garantert til å grine jeg også... Kan se for meg de som skulle på Twilight, men de blir nok som oss når de får noen år på baken :) Alt endrer seg når man får barn - etter det er jeg overemosjonell og griner for det minste :)
  Fin kveld til deg :)

  SvarSlett
 4. Jeg og en venninne var faktisk på Twilight! Jeg kom inn i kinosalen med kaffi koppen i hånda, pga det var jo veldig seint kinoen gikk, kl 21:00 (???) og trengte noe å våkne på;) Å jeg har vel aldri følt meg dummere og eldre enn som da... i litt sånn halveis kose klær kaffi kopp i hånda og på første rad! Sammen med en HAUG med fjortiser i paljett kjoler og altfor høye heler og kjempe sminket! Tydeligvis en skikkelig premiere her i Ålesund hehe:-P Ingen tårer da, men ja jeg ter lett til tårer;)

  SvarSlett
 5. Har ikke sett filmen men fikk veldig lyst nå - liker filmer som rører meg (og krim, men det blir jo av en litt annen årsak...) Det er rart med det, hva som får en til å se ting litt i perspektiv.

  Ha en fin kveld Pia:)

  SvarSlett
 6. Synes den var sår, men også viste noen av de gode sidene far og datter hadde.

  SvarSlett
 7. Synes den var sår, men også viste noen av de gode sidene far og datter hadde.

  SvarSlett
 8. Å, nå fikk jeg lyst til å gå på kino.. er en halv mannsalder siden. Lurer på om denne fortsatt går i Kongsberg?

  SvarSlett
 9. Jeg har sett den, jeg elsket den. Hver sin smak :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails