tirsdag 30. oktober 2012

Ut på tur! Og quiz

Siden man aldri får noe tid sammen med sin mann, og siden man ikke ser noen mulige friminutt de kommende ukene/månedene, må man bare lage seg et friminutt. Et langt et.

Jeg har vært lett på fingern igjen. Internettet er jo så kjekt. Og fristende.

Jeg tar med meg mannen på tur. Ei langhelg. Bare oss to.

Og tradisjonen tro, liker jeg jo ikke å avsløre for mye. Og jeg digger quiz. So here we go.

Hva/hvor skal vi? Ti opsjoner, et rett svar.

1) London! London er bra! Du får billig flytur, ikke fullt så billig hotell, og du får med deg en musical. Og shopping.

2) Paris! I begynnelsen av november er det i allefall litt varmere der enn her. Ikke så mange turister som står i kø for å komme inn i Eiffeltårnet. Romantisk og flott by!

3) Roma! Enda mer romantisk enn Paris! Og enda bedre vær!

4) Oslo! Gode, gamle Oslo. Ikke så langt unna. Men langt nok til at vi faktisk slipper unna. Et par netter. Bra rom på Scandic, teatertur, indisk restaurant, ta noen bilder på operataket som jeg kan legge ut på instagram. Får det blitt bedre?

5) Jo da, det får det! Bergen! Den vakre vestlandsbyen! Norwegians lavpriskalender tilbyr billetter for 149 kroner. Jeg synes Bergen er en flott by, jeg. Tar gjerne en tur opp med Fløibanen, og så kan vi gå ned. Da kan vi med god samvittighet slappe av resten av helga.

6) Krakow! Billig reise, billig by! Jeg vil på SPA! Jeg vil shoppe! Mannen vil se på sånne historiske bygninger.

7) Lisboa! Vi var jo så vidt innom der i sommer. Men nå vil jeg se mer av byen. Ta trikken oppover i gamlebyen. Spise god mat og drikke god vin. Bo på bra hotell.

8) Istanbul! Det er en mannsalder siden jeg var der sist, og det jeg husker best var at jeg dunka hodet mitt noe så syyykt på en båt på Bosporosstredet. Jeg skal ikke utpå der igjen. Men jeg vil se Hagia Sophia. Topkapi-palasset. Markeder. Og det vil faktisk mannen også. Hardhendt tyrkisk hammam frister ikke så veldig, men vi får se...

9) Barcelona! Jeg har aldri vært der. Men har lenge hatt lyst. Vet ikke om bystranda er det store i november, men shopping og tapas frister. Trettenåringen har begynt med spansk på skolen, og takket være han kan jeg nå si hva jeg heter, hvor gammel jeg er og hva jeg liker å gjøre på fritida. Dette må bli en innertier!

10) New York! Yes! Vi slår på stortromma! Jeg har aldri vært over there, men det har mannen. Han blir guide. Vi skal spise bagels. Og jeg har allerede begynt med litt nettshopping og har sørget for at varene bllir levert på hotellet vi skal bo på.... Og vi satser på at Sandy roer seg.

Hva tror du? Hvilken by reiser vi til?

Ha en grublende dag med eller uten gjetting!
Begge bilder er lånt fra Norwegian

34 kommentarer:

 1. hmmmm... ingen ledetråder i den quizen jo. Men New York blir det ikke. Ikke for en hælj.
  Du er en luring, så jeg lurer faktisk på om du skal til Bergen eller Oslo.
  Fillern - jeg klarer ikke å bestemme meg. Kommer tilbake.

  SvarSlett
 2. Krakow, Lisboa og Istanbul er byer jeg har vært i og gjerne drar tilbake til. Ja Paris også forsåvidt. Og London og.... Bergen er jo ok, men her tror jeg dere slår litt hardere når dere først river dere løs fra heimen. Kan jo være hvor som helst altså. Det er IKKE Oslo. Så langt kom jeg i elimineringa. Ha ha, kan jo være Roma også. Hallo, du gir jo ingen gode ledetråder, din snik.

  SvarSlett
 3. Hei, og god tirsdag !
  Jeg trakk lodd, det ble Oslo :)
  God tur !

  SvarSlett
 4. Tipper Oslo jeg. Det enkle er ofte det beste...

  SvarSlett
 5. Jeg går for Lisboa. Har vært der på jobb, og vil tilbake sammen med mannen.

  SvarSlett
 6. Ettersom det er ei langhelg, skal dere nok ikke så langt avgårde ;-) Tipper Roma jeg (massevis av historiske bygninger der også).....og så har jeg så enormt lyst til å dra dit selv igjen :-D

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 7. Hmmmm her florerer det jo av knallgode hint ;) så det bare MÅ være tur til Bergen du har booket :))
  Vedder på at du "vil te Bærgen,vil te Bærgen med det samme!!!"


  -Maren-

  SvarSlett
 8. Siden Oslo er byen i mitt ♥ - så går jeg for OSLO!!
  Kos dere på tur og ta en rusletur på Vålerenga og Kampen - det anbefales :)

  SvarSlett
 9. Kjære vene. Hvis du allerede har bestilt ting som skal leveres på hotell i New York, så må du vel bare dra dit? For din del håper jeg også at Sandy roer seg og de får pumpa ut vannet og ordnet opp i det verste kaoset.

  SvarSlett
 10. Tipper Krakow jeg! Fin by! ..selv om jeg absolutt ville anbefalt deg å reise til Praha , for dit skal jeg i november :-)

  SvarSlett
 11. kun et forslag jeg, og det er at det IKKE er new york..dit drar man da vel ikke bare for ei helg? og regnvær og storm kan man da heller oppleve her i gamlelandet :)

  SvarSlett
 12. Krakow! Dit ville JEG dratt!

  SvarSlett

 13. Du skal nok til Istanbul....og dit skulle jeg gjerne dratt også :)

  Karimamma

  SvarSlett
 14. I utgangspunktet hørtes krakow ganske sannsynlig ut. Men synes å erindre noen tidligere spa-erfaringer, som gjør at jeg likevel eliminerer den. Samt New York. Så tipper Barcelona jeg. Uansett, god tur! Godt med et pusterom i hverdagen.
  Tone

  SvarSlett
 15. Tror du skal pa turne, jeg. Du skal nok til alle stedene ilopet av EN helg! Eller kanskje bare til London og juleshoppe :-)

  SvarSlett
 16. Du skal nok ut av landet. Tipper London :)

  SvarSlett
 17. Med tanke på den drømmen din om Tanzania, og alle de andre utgiftene dere har for tiden, blir det vel billigste variant med omtrent null av shoppingmuligheter men også flust av opplevelser fordi du har brukt tiden på å se hva jeg har postet om Bergen.. ;)

  SvarSlett
 18. 'Der har eg det som fisken i vannææææ...Vått og kaldt og bræiflabb over alt!' Kom til Bergen. Her er det kos senhøstes. Biskopen pub har fyr på peisen, og Skostredet har superkoselige butikker. Ta lunsjen på Godt Brød eller på Smakverket. Og for guds skyld, ta med sjøstøvler :-)

  SvarSlett
 19. Holder en knapp på London? Kanskje Mamma Mia? New York er vel ikke det beste nå.

  SvarSlett
 20. Hehe, mange bra forslag her.. men jeg tipper faktisk oslo :)

  SvarSlett
 21. Tipper New York, det hadde hvertfall jeg valgt.

  SvarSlett
 22. Kan det være så lett som Oslo, da? Jeg tipper det jeg. Ellers må jeg bare få sagt at jeg har vært i 8 av de nevnte byene, og kunne tenke meg alle om igjen. Men først de to jeg ikke har vært i. Kan du gjette hvilke? Hihi ;)

  SvarSlett
 23. Tipper BARCELONA! Der er det veeeeldig fint! Gaudiparken er helt fantastisk og så mange estetisk vakre bygg i byen!

  SvarSlett
 24. I allefall ikke Bergen med Norwegian. Bor man på Kongsberg høres det dumt ut å fly til Bergen! Men Bergen er jo en fin by for helgetur :-)

  Jeg tror på Oslo eller London.

  SvarSlett
 25. Jeg tipper Oslo, siden det er der du har lagt ut linken til hotell... Kos dere uansett, og det er viktig med kjærestehelger!

  SvarSlett
 26. Det var da mange storslåtte reisemål! Jeg tipper.....OSLO!!! God tur og kose dere uansett hvor dere skal da :)))

  SvarSlett
 27. Regner med at du snart er tilbake så vi får vite hvor du har vært!
  Sier samtidig: psst : http://mormoruniverset.blogspot.no/2012/11/en-utmerkelse.html

  SvarSlett
 28. Vet ikke om jeg har fått med meg svaret - var det Lisboa? Men da lurer jeg veldig på hvordan det gikk med alle de greiene du hadde bestilt til levering på hotell i New York? Eller er det sånn at denne bloggen ikke er til å stole på og hele konkurransen var bare lureri? :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var Lisboa, ja! He he, jeg skriver jo at kun et av punktene er riktig, og siden Lisboa er riktig, betyr det at alt det andre var oppspinn, ja;)

   Slett

Related Posts with Thumbnails