lørdag 27. oktober 2012

Julekort?

Jeg har prøvd utallige sånne julekortbestillingsprogrammer. Noe må lastes ned eller opp, noe fatter jeg ingenting av, noe er superharry og noe tar megalang tid.

I fjor ga jeg opp, jeg hadde ikke mere tid, og bestilte fra kortshop. Det er enkelt å laste opp bildene dine der. Siden er oversiktlig. Og ikke minst tilbyr de enkle, stilrene kort. Det er ikke digre julenisser, rutete julekuler og enorme reinsdyr som dominerer julekortene, men bildene dine.

Den eneste ulempen ved kortshop er prisene. Men nå så jeg på facebooksiden deres at du nå kan bruke koden 10ÅR og få 10 prosent avslag i oktober. Få julekortbestillinga unnagjort snarest mulig, tenker nå jeg, så har du et stressmoment mindre i desember. Blås i om bildene er tatt midt på sommeren.

For noen år siden delte jeg mine gode råd for julekortfotografering. Og med fire barn har jeg gitt opp julebilder for lenge siden.

Tar du egne julekortbilder, eller bruker du det du har som er egna? Bestiller du julekort eller mekker du noe sjøl?

Ha en planleggende dag med eller uten julekortbestilling!
Nei, dette innlegget er overhodet ikke sponset. Men burde absolutt vært det.

20 kommentarer:

 1. Her mekkes det noe amatørgreier hvert år. :-) PhotoScape. :-) Virker som folk er fornøyde læll. I fjor var det fire bilder av guttungen i svart/hvitt der han hadde en fin strikkegenser på og en pen bukse. Så satte jeg på en liten nisselue på det ene bildet og skrev "God jul" med rød tekst. :-) Enklere kan det vel knapt bli.

  Ha en god j.. eh HELG!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønner/har ikke sånne programmer som PhotoScape og sånt. Men der at mange fikser flotte julekort sjøl.
   Enkelt er bra, synes jeg:)

   Slett
 2. Ingen julekort overhodet.. Dvs, jeg klipte og limte før, men fotografier til julekort er det kjedeligste jeg vet så det holdt jeg meg langt unna..

  SvarSlett
 3. Er jo så heldig at jeg er bestevenn med Trine Bjervig,så her er det hun som har ansvaret for julekortfotograferinga vår :)

  God jul

  SvarSlett
 4. Du er tidleg ute i år :)
  Har slutta med julekort eg!

  SvarSlett
 5. Jeg bruker et uvisst antall, dvs veldig mange, timer hvert år med klipping, liming, stempling, sverting, utstansing og enda mere liming, på hjemmesnekra kort. Fantastisk morsomt! Prikken over i'en er familiebildet som hvert år blir tatt i siste liten, og like ofte fører til krangling fordi ikke alle fire klarer å smile samtidig.. Og jeg nevnte i siste liten - hurra for timefoto! I år var kona forut for sin tid; alle 50 kortene var ferdige 4. oktober, og for et par dager siden var gjengen hos fotograf (alle smilte hele tiden!) og bildet ligger allerede klart til kopiering :-) Jeg er storfornøyd, og tenker at jeg har grunn til å være det.. :-)
  ...men resten av juleting og-tang venter jeg i det lengste med. De fem gavene jeg har bestilt på nettet teller ikke ;-)

  SvarSlett
 6. De siste årene har jeg bestilt på Vistaprint. Billig og enkelt! Hadde det bare vært like enkelt å få puttet de ferdige kortene i postkassen...
  Carina

  SvarSlett
 7. Jeg bruker FotoKnudsen eller noe sånn. Der får jeg også noenlunde bestemme design og sånn. Bildet vi bruker er det bildet av oss tre som er tatt gjennom året og hvor ingen av oss (særlig er mor nøye med hvordan mor ser ut) ser ut som tusser og skrømt og det er en maksgrense på tre haker.
  Også en fordel hvis minst fire av seks øyne er noenlunde åpne.

  God jul fra oss :-)

  SvarSlett
 8. Fantastiske råd! Her er det heldigvis bare ei snuppe som skal fotograferes, men jeg kjenner allerede presset (pluss at vi har hatt gleden av å lage invitasjoner til navnefest, takkekort for gaver ved fødsel og nå snart takkekort etter navnefest... snuppa kom i august... er det lov å outsource noe av dette til mannen?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat dette med julekort og takkekort og sånn føler jeg veldig er en kvinnegreie. Menn er liksom ikke interessert...Men prøv å outsource, skulle jo egentlig bare mangle:)

   Slett
 9. Oi, allerede?! Imponert! Jeg sverger til Vistaprint, kommer til å gjøre det i år også. Billig, bra og ikke minst enkelt!!

  SvarSlett
 10. PS: eg har give away no,der premien er 50 julekort frå Kortshop!!! :-) Flotte kort ja!!!

  SvarSlett
 11. Eg tek bilder og designer sjølv. Har vore fornøyd med optimalprint sine,men Kortshop har i tillegg mange flotte design for dei som ikkje mekker sjølv:-)

  SvarSlett
 12. Jeg sender ikke julekort, med mindre jeg blir veldig inspirert - da sender jeg til den jeg virkelig ønsker å gi noen ord.

  SvarSlett
 13. Så kjekt med sånne tips!
  Her har jeg i flere år stått for familiens julekort, og er selv veldig fan av julekort med bilder. Tenker som deg at det må ikke være JULEbilder, bare det er bilder.
  Men nå er yngstemann passert 20 og hunden er død, så det blir nok ingen bilder på julekortene i år.
  Laget noen veldig enkle, men fine, julekort sammen med venninna mi for noen uker siden, og blir nok å kjøre videre med den stilen i år. Koselig med noe hjemmelaget syns jeg (som liker å puttle med sånne ting.)

  Dette er min store stolthet når det gjelder julekort: http://isacathrine.wordpress.com/2010/11/29/lyst-og-kreativitet/

  SvarSlett
 14. Jeg skriver ikke julekort. I en periode skrev jeg lange julebrev som jeg kopierte opp og sendte til familie og venner. Nå sender jeg bare SMS.

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Korta er bestilt og kommet. Bildet som ble brukt er ett vinterbilde svigerfar tok av guttungen i februar eller noe.

  Benytta fotoknudsen sitt tilbud, så 20 kort og konvolutter havna på ca 130 kroner. Ikke dårlig det for familiens første julekort noensinne.
  For ja, vi er en av de familiene som ikke har tenkt på å sende slikt før, og som tenker som så at ikke alle vil ha guttungens ansikt rundt seg til enhver tid. Men, når de i fjor klagde over manglende kalender, ja da får de tåle julekort :D

  SvarSlett
 16. Julekort ja.. er vel egentlig bare å sette i gang! Har nettopp fått hjem takkekort fra Kortshop! Kjempefornøyd, de ble lekre :)

  Ha en fin dag :)

  Klem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails