tirsdag 23. oktober 2012

Idyllen slår sprekker

Jeg får jo ofte høre at treåringen er bedårende vakker, sjarmerende og blid. Og vi prøver å dyrke dette inntrykket andre har av henne. Heldigvis synes sjeldent det kronisk tovede bakhodehåret hennes, og det at hun selv har en ganske dårlig evne til å sette sammen antrekk, prøver jeg å ikke vise i bloggen.

Her om dagen var vi ute på shopping. Jeg møter en bekjent som er utpå med sin søte treåring. Denne andre treåringen er ren og velkledd. Langt, lyst og velkjemmet hår med både spenner og strikker. Sågar ørepynt. Jeg hilser, og hun smiler blygt tilbake. Jeg roper på min datter, og prøver meg med "Dere skal begynne sammen på skolen, kanskje dere blir gode venner og...."  Min datter løper fram til sin kommende venninne, brøler "BÆÆÆSJ!!!" og løper videre.

"He he..ja...hun er litt trøtt...oj, vi får stikke, ha det..." og så løper jeg etter hun med det tovede bakhodet og gummistøvler på feil fot og trøster meg med at det bare er alderen. Hennes, ikke min.

Ha en idyllisk kveld med eller uten høflighet!
Vi trakk ut to Polarn O Pyret-vinnere: Gøril får en rød og en anonym Bente uten blogg får en blå. Jeg sender dere en mail:)

18 kommentarer:

 1. Haha...love it! Ingen "flink pike" det her nei! ;)

  SvarSlett
 2. Hihi, kjenner jeg igjen, ja. Greia med håret her er ikke at det er så tovet. Eller det er jo det også. Men det er ikke problemet. 3-åringens altså. Ikke mitt. Problemet er alt tjafset som faller frem i øynene. Ja, og vokabularet. For også her går det mye i bæsj for tida. "Hva vil du ha på brødskiva?". "Bæææsj!". "Hva har du lyst til å gjøre?". "Bæææsj!". Hva er greia? Skal det ikke gå over snart? Syns det ga seg tidligere med de to andre, men mulig det er den selektive hukommelsen som kicker inn...

  SvarSlett
 3. Tovet hår er et must. Hvordan man skal overleve morgenen uten å sende ungen i barnehagen med tovet hår ikke jeg. Nyt det mens du kan for snart kommer perioden der man skal ha minst 5 "palmer" på hodet og det er betraktelig verre spør du meg..

  SvarSlett
 4. Veldig mye tova hår på alle mine i grunnen - til og med på han på 9...
  Go kveld :)

  SvarSlett
 5. Tovet hår i tillegg til dårlig oppdragelse..? Skulle tro det var min yngste, jo! (Han er ni, ja..)

  SvarSlett
 6. Altså, jeg trodde jeg var den eneste som hentet en sånn tovet unge i barnehagen jeg.. Du vet, den eneste uten strikk og spenner, og med alt håret i øynene. Godt det finnes flere!

  SvarSlett
 7. Hørtes utrolig kjent ut. Det m bæsj og tovet hår til alle kanter:) er nok mer vanlig enn det motsatte:) annepålandet

  SvarSlett
 8. Hehe! Høres mistenklig kjent ut! Her er det stort sett et stort bustehue og alle forsøk på spenner og stikker bare detter rett ut igjen.. Hvordan kan så glatt hår klare å tugge seg lurer jeg på!?
  Bæææsj håper jeg hun vokser fra seg ettervært, men hvordan vi skal fikse håret aner jeg ikke.. Finnes det andre måter enn hestehale når strikken ikke sitter tro?

  SvarSlett
 9. Tusen takk!!

  Forresten har jeg lik treåring som deg. De er best sånn!

  SvarSlett
 10. Hmmm.. Jeg hadde bedt barnet mitt be det andre barnet om unnskyldning og forklart henne hvorfor dette var galt. Folkeskikk er ikke medfødt... Just saying.. Men jeg er dog ingen tilhenger av fri oppdragelse...

  SvarSlett
 11. Hahaha..Sånn d ska være. Masse minner dukker opp her, en av småsøstran mine va i BÆÆÆÆSJ perioden "forever", vi snakker årevis, varierte med TISS og PROMP innimellom. Når ho ENDELIG va ferdig, tok ho yngste over.... D va gøy for tenåringsstoresøstra som stadig var barnevakt kan du tro.... ;p

  SvarSlett
 12. Hehe! Jaja, så har du en god historie å fortelle hvis de faktisk blir venninner en dag :-)

  SvarSlett
 13. Hahahaha!! Det er jammen godt å høre at det ikke bare er mine jenter som har gått rundt med tovede bakhoder og ropt bæsj!

  SvarSlett
 14. Haha, kjenner meg godt igjen, har en veldig frittalende og høylydt fireåring her. Som nesten alltid har sko på feil fot, tovet hår og merkelige antrekk på seg. Har ved et par anledninger vært fristet til å late som om det ikke er min datter, men det skuespillet blir ødelagt i det den mest møkkete jenta brøler "mammaaaaaaaaaa" henvendt til meg, litt vanskelig å komme unna da ;-)

  Ha en fin onsdag videre!

  SvarSlett
 15. hehehe, jeg tar heller 10 ropebæsjkjempehøytunger enn en kjedeligaltersåpentogpynteligunge:)

  SvarSlett
 16. Bustekråke her og ;) heldigvis pen i språket foreløpig, men kledd i de merkeligste kreasjoner er hun ja ;)
  Er bare pappaen som orker børste ut flokene baki der, mamman later som at hun fikk for mye å gjøre på morgenen og "glemte" det ;)

  SvarSlett
 17. Kjøp tangle teezer (type børste som er toppen på barnehår). Hos oss orka eg etter kvart ikkje meir likevel, så 3,5 åringen fekk kort hår! Fattar faktisk ikkje kvifor småjenter skal ha langt hår som inneber masse arbeid og bry. Slakkar ein av, så blir jo ungen plaga med hår i augene. Ser veldig ustelt ut! Så hurra for kort hår. Kan få ha langt når dei er i stand til å stelle det på eiga hand.

  SvarSlett
 18. Jeg kan trøste med at selv folk med konstant floke i bakhodet blir til slutt fine folk. Etter noen år blir floken litt mindre sjarmerende kanskje, men så oppdager man gjerne en balsam-sprayen. Men merkelige kles-kombinasjoner vokser man seg ikke lett av. Man bare kaller det "kreativt", "bohemsk" og andre store ord.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails