fredag 26. oktober 2012

En dag bare SKAL vi

En eller annen dag SKAL jeg reise til Tanzania med mann og barn. Jeg har vært der. For mange år siden. (Jeg bodde der, faktisk). De andre har aldri vært der.

Men en gang må vi. En gang skal vi.

Da skal vi spise på The Rock Restaurant på Zanzibar.

Jeg har lyst til å overnatte på Gibbs Farm på vei mot nasjonalparkene Ngorongoro og Serengeti.
Jeg vil at mannen min og barna mine skal få oppleve Tanzanias fantastiske dyreliv.
Vi vil vise dem noen av de flotteste strendene jeg vet om. (Bilde fra Tanzania Explorer)

Og så må vi, om ikke gå opp til toppen, i hvert fall få traske i fjellsidene ved Kilimanjaro.

Har du steder du VIL besøke sammen med barna dine? Et sted som er uoppnåelig akkurat nå, men kanskje om noen år....

Ha en drømmende dag med eller uten planer!

30 kommentarer:

 1. Hei du. Fine bilder på den første dagen med skikkelig snø! Jeg har lyst til å ta med mann og barn til Australia. Jeg var der i tre uker under studiet og det gav mersmak. Nå har svigerinne mi flyttet dit så ungene har et søskenbarn der og et til er på vei. Å reise fem stykker til Australia koster ganske mange flere penger enn vi har akkurat nå så det blir en stund til... Men vi gleder oss! Svigersønn drar i januar og vi misunner dem jo litt.. Bortsett fra flyturen da. Også en grunn til å vente. Et døgn på fly tror jeg at jeg trenger litt større unger for å overleve.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Australia høres spennende ut! Men langt, ja...

   Slett
 2. Hei - flotte bilder! Jeg reiste jorda rundt da jeg var 26, og fikk nå sterke assosisjoner til Fiji- det vakreste stedet jeg har vært! Australia er et sted jeg absolutt har lyst å ta med mann og barn til, var der i 9 uker, og hadde det fantastisk, utrolig dyreliv, lys, stemning...vet ikke om det hadde noe med at jeg var ung, single og uten bekymringer, men Australia har en spesiell plass i hjertet mitt som jeg gjerne vil dele med barna mine. Håper å kunne reise dit med mine kjære før jeg er "gæmlis".

  Hilsen Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Man har lyst til å dele reiseminner med barna, ja. Men så flyr årene.... Men må tilbake til Tanzania før jeg blir altfor gammal...

   Slett
 3. nå lurer jeg mest på hva du gjorde på da du bodde der :)
  ..og om jeg får med både meg, mann og unger på en lengre tur enn til sverige, så skal jeg være fornøyd i første omgang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klikker du i innlegget der det står "Jeg bodde der, faktisk" kommer du til et tidligere innlegg der jeg forklarer litt mer:) Og jeg har også linka fra Kilimanjaroturen min:)

   Slett
 4. Det er noe vi har lyst til også, kanskje kombinere det med Kenya. Ellers så har vi også lyst på en sikkelig USA ferie. Hadde vært fint å vært lotto milionær.
  Er også litt nyskjerrig på hva du gjorde der:-)

  SvarSlett
 5. Bodde der? Fortell? Please? Har du gamle bilder også?

  Løsning: Opprett en sparekonto med navn: Tanzania. Og så dytter du inn penger på den kontoen hver måned. Spiller ingen rolle hvor mye. En dag er det nok :)

  Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har linka til to tidligere innlegg - der ser du noen "gamle" bilder også:)
   Bør nok bruke/spare til så mye annet enn Tanzaniatur akkurat nå... Men en dag....

   Slett
 6. Ja, jeg har mange steder i verden jeg har lyst tilbake til, og høyt på listen er Vietnam. Ellers så er USA og Lofoten uprøvd mark for oss alle, så reisemål står i kø. Jeg har et ønske om å ta et halvt år eller noen måneder fri for å reise til et av stedene verden går sakte. Jeg tror store og små har godt av å gire ned og erfare at rolig tid er godt
  Og vi har en reise spare konto... Så en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lofoten er også et sted jeg må reise til med ungene - jeg var mye i Lofoten som barn, besteforeldrene mine bodde der.

   Slett
 7. Mine to på 9 og 11 år er nok et produkt av min reiselyst, foreløpig har de passert 20 ulike land, men vi har mange igjen :-) Akkurat nå står Mosambiq og Sør Afrika høyt på ønskelista. Har man rette innstillingen og selv er reiselysten, kan barn stort sett være med over alt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig - har man rett innstilling, så kan man reise med barn nesten hvor som helst. Men mange reiser blir dyre....

   Slett
 8. Tanzania ser flott ut. Jeg er litt skeptisk til å reise til land der barna mine må ta vaksiner og tabletter på forhånd eller under oppholdet. Må man det her?
  Jeg drømmer om å ta med familien til Grand Canyon, indianerreservat, San Francisco og mange flere plasser i USA. Var der selv for 25 år siden. Mange gode minner. 3-åringen må bare vokse litt...
  God helg, Pia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må ha en del vaksiner - gul feber-vaksine må man ha for å slippe inn i landet, blant annet. Og så anbefales det jo sterkt å ta malariatabletter når du er der.

   Slett
 9. Forsvant kommentaren min? Den flotte oppmuntrende lange nysgjerrige kommentaren min.. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde havna i nettsøppel... Aner ikke hvorfor, men har fiska den fram nå:)

   Slett
 10. Oj, for et paradis av et sted. Skjønner godt du vil dit igjen. Vi har lovet barna en tur til et litt mindre eksotisk sted - USA, men det blir når de er så store at de alle tre kan huske turen når de vokser til ... Sabla go helg til deg og dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mannen har bodd i USA, så det er også et sted vi vil reise til. En gang...

   Slett
 11. Å, ja. Gjett om. Jeg har samme drømmen som deg, Afrika. Safari og Strand, vurderer den kombinasjonen Tanzania og Zanzibar. Tenker gutta skal være 10-12, 11-13. Sparer litt til det hver måned. Har ikke vært der, og har ingen røtter/minner som deg, men det er en drøm.

  Også ønsker jeg å reise til Kina som konfirmasjonsgave, da vi er så få i familien at feiringen blir litt stusselig. Eldstemann er fascinert av Kina.

  Og en million andre steder, men av "de store" så håper jeg vi har fått til dette innen 20 år.

  SvarSlett
 12. Å ja gjett! Tanzania er en drøm her også. Min aller største er 6 + måneder i bilferie fra New York til San Francisco, med alle tre barna!
  Jeg bare elsker USA:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har aldri vært i USA, men det frister...

   Slett
 13. Jeg har lys til å flytte utenlands et år eller to - bare for å oppleve masse nytt for oss, hele gjengen. Men mannen er ikke overbegeistret og ser nok mer utfordringene ved det. Men reise på ferie kan vi jo :) Og det er mange plasser jeg drømmer om. En lengre ferie i USA står høyt i kurs, med Disney og hele greia :) Og så har vi ei venninne her hjemme som kommer fra Gahna, og vi håper å en gang få til å reise på ferie til hjemlandet hennes sammen med henne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastiske bilder over her forresten!

   Slett
 14. Om ca tre måneder går turen til Kenya og Mauritius for min del, og gleder meg noe helt vanvittig!! Safari, lodger, strand og sol... Tviler på at jeg har lyst til å reise hjem igjen... To uker kommer til å gå altfor fort!

  SvarSlett
 15. Ser flott ut. Du er heldig som har opplevd å bo der. Det er opplevelser for livet. USA er planen her. Men også å ta med barna til Afrika og hjelpearbeid. Tror det vil gi de et nytt syn på hverdagslivet.

  SvarSlett
 16. Jippi...vi reiser til Tanzania 4. oktober:). Kjempespennende:)!Så fine bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, skal dere?? Hvor skal dere? Reiser du med barn? Å, så spennende!! Safari njema!

   Slett

Related Posts with Thumbnails