mandag 29. oktober 2012

Bønna. Og bursdag

Heisan Else-Beth!

Jeg har akkurat oppdaget at Bønna ikke har blitt bedt til Martines bursdag. Dette synes jeg er svært uheldig - Martine er en av de jentene i klassen Bønna liker aller best, og han hadde det topp i Martines bursdag i fjor. Etter fjorårets bursdag ringte Martines mamma hjem til oss og var rimelig krass på telefonen. Hun beskyldte Bønna for å ha ødelagt bursdagen ved å sprute ketchup rundt i stua, klint sjokolade på veggene og prøvd å stenge katten inne i microbølgeovnen. Det med katten VET jeg er oppspinn fra Martines mor - Bønna er allergisk mot katter og ville aldri ha tatt kontakt med en katt sånn uten videre. Og når det gjelder søl med ketchup, brus og sjokolade - hva forventer egentlig den mora?! Det er jo en bursdag?! Jeg blir helt oppgitt over visse mødre!

At Bønna hadde dratt ned buksene under pølseserveringen gjorde han bare for moro skyld - du vet jo at han er en skøyer:) Jeg synes virkelig at Martines mor overreagerer! Det at Bønna begynte å åpne presangene er vel heller ikke så unormalt - han er ikke vant til å vente så lenge, og prøv å sette deg inn i hans situasjon! Bønna fortalte at Martines far hadde tatt Bønna til side og bedt ham om å roe seg litt ned! Ærlig talt! I en bursdag?! Jeg skjønner ikke helt hva Martines foreldre forventer - skulle vi ha blitt med Bønna i bursdag, kanskje?!

Som du sikkert forstår, er det viktig for Bønna å bli invitert i Martines bursdag, og jeg håper at du kan ta kontakt med Martines foreldre og ordne opp i dette. Etter fjorårets skyllebøtte orker jeg rett og slett ikke å ringe dem.

Mvh Pia

P.S: Kunne du si fra til Hussein og Amir at de dessverre ikke blir bedt i Bønnas bursdag neste uke? Siden vi skal ha superheltbursdag med bowling kan vi bare invitere med oss ti stykker inn på Happylekeland. Hussein og Amir er jo ikke så gode venner med Bønna sånn ellers, så det gjør vel ikke så mye om de ikke blir invitert. Men fint om du kan ta kontakten med foreldrene - jeg forstår knapt hva de sier.

27 kommentarer:

 1. Ho ho, Bønna er ikke god. Ikke mora heller.
  Og under ligger det mer alvorlige temaet, noen blir ikke invitert i bursdag.

  SvarSlett
 2. haha - den Bønna, den Bønna... og den mora, den mora...
  Verste er vel at de finns i virkeligheten også.
  Morsomt innlegg, men også alvorlig. Likær :)

  SvarSlett
 3. Jepp, det Bønnabrev gjorde det! Det reddet dagen min! Tusen takk, og du: ikke slutt med Bønnabrev, værsåsnill!

  Eva Einshøj

  SvarSlett
 4. Enda en gang, you make my day!
  Takk, Pia!

  SvarSlett
 5. Hun vet å gi beskjed, mora til Bønna :-D

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 6. Uff da.. hørte akkurat fra en kollega at hun vurderte å utelate en "Bønna" i sønnens bursdagsselskap. Denne gutten var faktisk HEELT ustyrelig. Sånne som "Bønna" finnes faktisk, like gærne, og foreldrene evner ikke å se det... stakkars (barn)!

  SvarSlett
 7. You made my day !! haha :D både alvorlig og morsomt, elsker bloggen din :)

  SvarSlett
 8. Enda et morsomt Bønna-brev, men det er nok en alvorlig undertone også.

  Cecilie

  SvarSlett
 9. Den Bønna, den Bønna. Stakkars lærer.

  SvarSlett
 10. Nei tenke seg til å ikke invitere i bursdag når det gikk SÅ bra i fjor......

  SvarSlett
 11. Helt fantastisk Pia, mer Bønna sier jeg!

  SvarSlett
 12. Helt ellevillt Pia, and guess why?

  SvarSlett
 13. hehee.. ja, huff. morsomt og litt ikke-morsomt samtidig. Blir jo veldig nysjerrig på hvordan det vil ende opp med Bønna.. regner med det kommer en del 3 snart?? :=)

  SvarSlett
 14. Takker og bukker for en god latter! Men akkurat i dag er det latter med panikken liggende like under overflaten, for min eldste har i dag levert 21 bursdagsinvitasjoner så jeg ser jo nå for meg en barnebursdag med X antall bønner...

  SvarSlett
 15. Mere, mere, mere....

  Dette er SPOT ON! Jeg ler så jeg griner av innleggene om Bønna ;-)
  Har jobbet 20 år i barneskolen og hvert år tror jeg at jeg har "nådd bunnen" og sett/hørt det verste - men foreldre slutter ikke å overraske. Av og til er elever så søte at du kunne spise dem opp - og i neste øyeblikk skulle du ønske du hadde gjort det!

  Gleder meg til flere brev fra Bønnas mor!

  SvarSlett
 16. Herlig igjen Pia😊👍!!
  Som lærer må jeg jo si at du virkelig tar foreldre på kornet. Noen foreldre ER jo faktisk som dette. Godt man kan le litt av det også, som her inne hos deg!!
  Klems fra størstepia

  SvarSlett
 17. Hva har skjedd med verden? Har vi nyss gått av skaftet eller har det skjedd for en stund siden helt uten at jeg la merke til det? :D

  SvarSlett
 18. uff og uff, denne bønna tar virkelig nuven av meg!
  :D
  blir fryktelig glad for at jeg ikke er lærer, og slipper å forholde meg til slike (som det helt sikkert finnes mange av, skremmende nok!)
  gleder meg til flere brev :)

  SvarSlett
 19. Digger dine Bønna-brev! :-) (Bl.annet da, ikke gå i fistel nå.. ;-P )

  ha en fin dag.

  SvarSlett
 20. Hahahahahaha, herreguuuuuud, hahahahahahah!!!!! For ei fantastisk menneske!!!:D:D:D:D

  SvarSlett
 21. Jeg overhørte faktisk en mor i klassen si noe sånt angående sønnen sin ... Hun klagde på at læreren ringte hjem for ingenting og gutter er jo tross alt gutter ...

  SvarSlett
 22. Hahaha! Fantastisk! :D

  SvarSlett
 23. Ikke bare bare å være Bønna`s mor!! :) Men syns du takler det på en fin måte! Det er viktig å si ifra om urettferdige ting :):)

  SvarSlett
 24. Mora til Bønna er fantastisk! Får bare håpe at jeg holder meg innenfor og unngår å tippe helt over kanten... Takk for påminnelsen! Lar meg rett og slett stadig forbause over at det mange av oss tar for gitt og vanlig folkeskikk slettes ikke er en selvfølge for mange andre!

  SvarSlett
 25. Å, jeg ler, godt og lenge, av disse brevene! Håper vi får følge Bønna og mamman hans videre gjennom barneskolen, og på ungdomsskolen :-) Tror det ligger et snev av gjenkjennelse her, det er noen ganger jeg undres meg på hva vi lærere skal ordne opp i! Så stor takk til deg, Pia!

  SvarSlett
 26. Så fantastisk bra!
  Det finnes nok desverre noen sånne "Bønna"-barn og modre der ute...
  Men forhåpentligvis ikke SÅ ekstreme...
  Men, en artig måte å vinkle typiske problemer som kan dukke opp gjennom et barns oppvekst!
  Stå på videre....

  SvarSlett
 27. Fantastiske Bønnabrev. Lest alle, ler godt, men samtidig vet jeg det finnes slike foreldre der ute. Og det er litt trist i grunnen, for lærere, nærmiljøet og sist men ikke minst alle Bønnene.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails