torsdag 25. oktober 2012

Betroelser fra et samliv. Og kolje

Noen ganger har vi fisk til middag. Sånn ekte fisk som jeg kjøper i fiskedisken. Når det er tilbud på ørret eller laks, kjøper jeg det. Og jeg er stolt når jeg går mot kassa, og håper at mange legger merke til hva jeg har i handlekurven.

Hjemme tilbereder jeg det nydeligste måltid med fisk, poteter og revet gulrot. Alle spiser og er vel fornøyde. Har jeg trodd. Helt til her en dag, da mannen og jeg hadde en jovial og ålreit tone etter at ungene hadde rømt fra bordet, og han kom med denne betroelsen som satt meg helt ut : "Jeg er så lei av ørret! Jeg skulle ønske vi en dag kunne ha røkt kolje!"

Dette kom helt bardus på meg. Jeg sa ingenting, men bare stirret på ham mens tankene svirret rundt i hodet mitt. "Røkt kolje? Hva i all verden er det? Og uttales det virkelig med tjukk l? Og hvorfor higer han etter røkt kolje? Vi har da vært sammen i 17 år, og jeg har aldri sett ham spise noen kolje. Jeg fatter det bare ikke! Hadde han lengtet etter en saftig biff eller en snasen sportsbil, kunne jeg forstått det. Men kolje? Hvorfor kjøper han ikke kolje sjøl og lager det de dagene han har ansvaret for middagen?"

Jeg følte at han ønsket at jeg entusiastisk skulle svare "Yey! Kolje! Coming up tomorrow!". Men jeg tok bare med meg mobiltelefonen og satt meg på do.

Nei, etter mange års samliv slutter de ikke å overraske, disse mennene.

Så det er dette som er din store drøm, kjære mann? Vær så god, oppskriften finner du inne på matprat.no. Der fant jeg bildet også.

Forstår du alltid partneren din?

Ha en underlig kveld med eller uten fisk!

34 kommentarer:

 1. Ha ha ha, denne kjenner jeg, men det tok ikke sååå lang tid før jeg ble innvidd i kålllljjjesuget!

  SvarSlett
 2. Haha :) Da tror jeg at jeg hadde ristet på hodet av han gitt ;)

  SvarSlett
 3. Haha! Fantastisk skrevet :D
  Har noen sånne innimellom her og, ikke akkurat kolje men dog.
  Flirer meg nesten ut av sofaen...

  SvarSlett
 4. Grøss. Røkt kolje er absolutt nederst på min liste.

  -og gjett hva sykehuset serverte med norsk flagg rett etter at jeg hadde jobba en hel arbeisdag med å presse ut min førstefødte sønn? -jo røkt kolje!

  (tror jeg fikk grini meg til et par kneippskiver isteden...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trur aldri jeg har smakt kolje.
   Staselig fødselsmat, da;) (Men du hadde kanskje ønska deg noe annet...?)

   Slett
  2. Hahahahahaha.... fisk, dvs røkt sei, var det som kom til middag den dagen jeg fikk min første sønn....(etter to døgn..) heldigvis var min mor tilstede og fikk kastet seg over trallen med middag, og geleidet det rett ut igjen... hun hadde nemlig skjønt hvorfor jeg hadde fått en grønnlig skjær i ansiktet da trallen kom opp på gangen.... og lukta begynte å bre seg utover fødeavdelingen;)barnets far fikk ordnet Dollypizza litt senere;) Måtte bare kommentere da jeg leste dette, men kolje har jeg nok aldri smakt.

   Slett
  3. Røkt kolje er jo faktisk veldig godt, men så har jeg ingen negative opplevelser med det heller.

   Slett
 5. I sannhetens navn tror jeg partneren min ofte har større problemer med å forstå meg enn motsatt... Hmm.

  Men jeg er enig med mannen din, røkt kolje - eller hyse som vi sier - er veldig godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er vel sånn her og - han har større problemer med å forstå meg enn omvendt...Men det er nå min blogg, og han tør jo ikke å ytre seg, så da så:)

   Slett
 6. Mannen presterte å si rett før jul for noen år siden; "Det har liksom vært så lite julestemning i år, jeg har ikke engang drukket julebrus!". Jeg var da 2 og en halv måned på vei med lillegutt og orket så vidt å kikke opp fra sofaputene når jeg ikke var på jobb. "KJØP JULEBRUSEN SJÆL DAVEL!!!"
  Disse mannfolka altså...vanskelig å ta ansvar for seg selv gitt! Lurer på om mannen min også lengter etter røkt kolje...? Tror jeg må spørre han.

  SvarSlett
 7. Hahaha! Eg ler, røkt kolje, er visst hyse. Det lærte eg akkurat no :)
  Vi hadde torsk i form til middag i dag. Har laga det på samme måte i alle år, og ser at mannen er lei av den. Men røkt kolje har han ikkje etterlyst. Fisk må vi ha av og til.

  SvarSlett
 8. Røkt torsk med gulrotstuing er jo bare supergodt da... Du får sende mannen på en studietur nordover så han kan lære seg å lage fiskemiddagen sin selv! Men du satte meg på en ide, tror jeg må tvinge i ungene litt røkt torsk i helga.. :)

  SvarSlett
 9. Kjenner jeg akkurat nå er veldig glad for å ha en mann som aldri kommer til å hige etter røkt kolje. Ikke ørret heller for den saks skyld.

  Men du, telefonen på do? ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. På do får jeg sitte i fred og sjekke fb og sånn....

   Slett
 10. Røkt kolje er sånn som eldresenter og sykehus kjøper. Hilsen fiskehandleren.

  Ellers foretrekker vi røkt blåkveite her hjemme. "Baconfisk" som min sønn kaller det. Det er vel røykesmaken som vekker assosiasjoner.

  Jeg lagde vaffelrøre i dag btw. Stekte en prøveplate, så kom mann og barn hjem til middag og etter leksene står min mann og ser på vaffeljernet og spør "hvor ble det av vaflene". Ok, må innrømme jeg hadde et par forslag... men joda, han stekte dem selv.


  SvarSlett
  Svar
  1. Han er litt gammaldags i matveien...

   Slett
  2. Du får svinge opp med en liten cabaret til helgen da - med erter og eggeskiver - det må være innafor da?

   Slett
  3. Cabaret hadde nok glidd ned, ja.

   Slett
 11. Ha, ha, ha, liker bloggen din bedre og bedre.

  SvarSlett
 12. Nå lo jeg skikkelig høyt, og manne min lurte på hva i huleste som er så gøy i sybloggverden. Min kjære overrasker svært sjeldent Hadde han gjort det, tror jeg nesten at jeg hadde hoppa i taket av glede... Men kanskje det skjer noe etter 17 år? Vi har noen år igjen da... :)

  SvarSlett
 13. Her i huset spiser vi røkt torsk og det er deilig mat det:)
  Om jeg alltid forstår partneren min?..........Særlig;)

  Trine:)

  SvarSlett
 14. Fyttikatta for en awesome overskrift! Jeg var sekunder fra å ta printscreen og lagre det for alltid.

  P.S. Noen ganger kjøper jeg purre bare for at det skal se fint ut oppi posen når jeg bærer den ut av butikken.

  SvarSlett
 15. Ha, ha, det kunne vært verre:-) Vær glad han ikke spør etter makaronisuppe for eksempel.
  (Gourmetmåltid nord for Polarsirkelen.)

  SvarSlett
 16. Han har sikkert noen barndomsminner med røkt kolje. Det har jeg... men jeg fikk for mye av det og har aldri orka etterpå. Han fikk nok for lite skal du se :)

  SvarSlett
 17. Hehe :) Men røkt torsk er mye bedre, eller vent, fersk torsk er best! :) Med smelta smør og kokte poteter.. Og raspa gulerot. Min fremgangsmåte finner du på min blogg. Bare søk på Torsk. Tror jeg.. :)

  SvarSlett
 18. Og du, hallo.. Skal du slå til med noe stort siden telleren din "snart" runder millionen? ;)

  SvarSlett
 19. Sånn kan det gå..
  Ikkje alltid så godt å forstå dei nei..

  SvarSlett
 20. Jeg ler så jeg griner her.... Kolje er allright mat det. Jeg må innrømme at spinatposer pryder handlekorga mi innimellom siden spinat er så fryktelig supersunt.

  SvarSlett
 21. Fisk er kos og torsk er kos. Kolje er jo bare en juksetorsk ;D Lykke til med middagen :)

  SvarSlett
 22. Jeg fikk mest lyst på gulrotstuinga på det bildet....

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails