tirsdag 4. september 2012

Kjøkkenet. Bak fasaden

Pia, du som har så fænsi hus og ikke minst så fænsi kjøkken - vis oss mer! ropes det i de tusen hundre kanskje tre-fire hjem.
Denne har vi ofte brukt!
Not.

Jepp, kjøkkenet er fænsi sånn ved første blikk. Ikke minst i bloggen. Men skraper du litt i fasaden, finner du at alt dessverre ikke er helt på stell. Kaffemaskinen er fra Rema, og kan ikke kverne en eneste liten kaffebønne. (Men den funker helt fint, altså!) (Okei, den bråker veldig)

Ingen rosa Kitchen Aid lurer i krokene. Vi har faktisk ingen Kitchen Aid i det hele tatt! Tenk det! (Og hvis du er en stakkar som leser dette og ikke aner hva en Kitchen Aid er, så himler jeg bare oppgitt med øynene. Alle oppegående mennesker vet hva en Kitchen Aid er! Skjerp deg!)

Ikke har vi blender, og ikke har vi stavmikser. Tekstilskuffen ser sørgelig lik ut som den gjorde i vårt forrige hus. Egentlig har samtlige skuffer et litt sånt rufsete preg når de åpnes.
Disse kommer nok til nytte en vakker dag!

Blant kjøkkenredskapene finner du en del tresleiver av ukjent opprinnelse, en stekespade som har gjennomgått hard steking, og noen amerikanske målebegre vi aldri har brukt. Ingen ting er sortert, verken etter farge eller størrelse.

Har dere et velutstyr kjøkken med alle fasiliteter?
 
Ha en velorganisert kveld med eller uten stekespader!

34 kommentarer:

 1. Digga kitsjeneidkommentaren din! Takk som deler de fine skuffene dine. Er behørig imponert ;)

  SvarSlett
 2. Tror dine kjøkkenskuffer ligner veldig på mine og jeg har ikke en gang et nytt kjøkken å skryte av..

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 3. Hø? Er dette frå mine kjøkkenskuffer??
  Har heller ingen Kitchen Aid, men eg veit heldigvis kva det er ;)
  Stavmixer har vi, sikker av feil merke, men den er eit must til HEIMELAGA tomatsuppe, Pia. Skjerp deg!

  SvarSlett
 4. Den skuffen ligner veldig på min! Akkurat passe usystematisk til at jeg ganske ofte finner det jeg leter etter.... Og fortvil ikke - jeg fikk ikke stavmikser før ifjor, og jeg er 58!! :-))

  SvarSlett
 5. Hahaha, vært hjemme hos meg og knipsa?? Rot rot og rot preger skuffene våre. Savner sånne fancy inndelingsgreier. Men det får vi ikke tak i til en vettug pris, serru. Siden det tydeligvis blir en varm dag i helvete før IKEA smeller opp den Tromsø-filialen de skryter sånn av! Men du, vi har da kaffemaskin! Sånn ordentlig. Nespresso. Med steamer og alt. Bruker vi den? Njaaa. Det hender. Men den står der og ser lekker ut, og det er det som teller!

  SvarSlett
 6. Ser ut som her i skuffene. Ikke Kitchen Aid her heller gitt, men Kenwood med blender og stavmixer har vi. Mye brukt blir de og.

  SvarSlett
 7. Hihi dette innlegget var gøy:-) Vi giftet oss i mai og fikk masse nye kjøkkenredskaper, så her var det organisert i (den ene) skuffen i ca. to dager:-) Nå er det back on track i gamle fotspor:-)

  SvarSlett
 8. Hehe. Hørtes ut som mitt kjøkken ja.

  SvarSlett
 9. Ønska meg og fikk stavmikser til jul for jeg skulle jo lage sånne hjemmelaga supper.....eh.
  Men jeg har også en sånn egge-skje som på det øverste bildet. Man må ha sånn når man legger egg ned i kokende vann, eller fisker de opp igjen. Bruker min hver gang jeg koker egg - som er sånn hvert kvartal.

  SvarSlett
 10. Deilig å se :) Jeg ønsker meg litt en kitchen aid , uten at jeg vet hva jeg trenger den til, men BARE fordi den ser litt dekorativ ut ;)

  SvarSlett
 11. He he, jeg har en kasse for loppis. De amerikanske måleskjeene hadde gått direkte dit uten så mye som et minutts hviletid i noen skuff!

  SvarSlett
 12. Skuffene mineer ganske OK tror jeg. Også bruker jeg sånn måleskjesett, men jeg skal ikke ha KitchenAid.

  SvarSlett
 13. Veldig kjente skuffer... Jeg har stavmixer og den ene gangen jeg prøvde den måtte jeg vaske ca. hele kjøkkenet etterpå. Skjønner ikke hva jeg gjør gæli. Men den er i et skap enda da. Kanskje den kommer seg - eller jeg?
  Ingen Aid i hus. Sukk.
  Men jeg klarer bake :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Stavmikser må brukes i det smale begeret som fulgte med og ikke rett ned i en kjele.

   Slett
 14. Sånn gul eggeskjeting bruker jeg faktisk. Når jeg koker egg. Noe som ikke skjer så veldig ofte, men av og til. :)

  SvarSlett
 15. Hva jeg har, hva jeg bruker, hva jeg trenger og hva jeg ønsker meg har ingen sammen heng. Og slik ser kjøkkenet mitt ut :D

  SvarSlett
 16. Den gule eggeskjeen fra Tupperware, har jeg også. Og den brukes, faktisk.
  Tilsvarende måleskjeer... not so much.

  Noe vi har mye av i skuffene (bortsett fra smuler og fleskebiller... hm... sammenheng?) er kjøleskapmagneter. De er overalt og kryper ut fra en stor pose. Siden vi ikke har kjøleskap å henge dem på og sikringsskapet er fullt av barnehageting med magneter på... vel...

  Jeg tenkte jeg skulle ta kjøkkenskapene i vinterferien. Nei, påskeferien... det får vel bli høstferien. Når hermetikk går ut på dato, da vet du det er en stund siden sist...

  SvarSlett
 17. Ahhh, så deilig å se at andre og har det slik. Hjemmekoselig, mener jeg.
  Klem fra Ann-Jorun, Fiksemalla.

  SvarSlett
 18. Ingen Kitchen Aid. Men den gule på første bildet bruker jeg hver gang jeg koker egg. ;)

  SvarSlett
 19. Eh..hva er Kitchen Aid?
  Seriøst!

  SvarSlett
 20. Jeg vet ikke om jeg kan si at mitt kjøkken er velorganisert, men jeg har i alle fall både steikespader og stavmikser. En sånn automatisk visp som kan stå alene og røre i gryten, er også kjekt å ha.

  Cecilie

  SvarSlett
 21. JEY!!!! jeg har roooooosa kitchen Aid !!!!! meeeeen det er nok det eneste "fancye"på mitt kjøkken ;)
  ellers går det mye i kopper og kar av ymse slag, tresleiver og tupperwear i skjønn forening :)
  Oooooog jeg har IKKE tellekant verken blandt grytekluter eeeeeller tuppevarer ;))

  Ha en rørende fin dag, men eller uten visp :D
  -Maren-

  SvarSlett
 22. Mitt ser ut som ditt.. Rett og slett.. ;)

  SvarSlett
 23. Wow! Jeg har en sånn greie til å putte egg oppi kjelen med (min er blålilla), og jeg bruker den faktisk hver eneste gang jeg koker egg!!

  Og ja, jeg har en KitchenAid også, men ikke rosa da... Min er stengrå, og jeg innbiller meg at fargen er evigvarende ;)

  Og så har jeg både stavmikser og blender også - kjekt å ha - brukes faktisk en god del!

  I tillegg til dette har jeg overfylte kjøkkenskuffer med ting som hører til kjøkken og ting som IKKE hører til kjøkken.. Og en god del tupperware og service og glass fra Rosendahl - og IKEA.. :P

  SvarSlett
 24. Mine skuffer er ryddige og organiserte i omtrent en dag i året... det vil si den første dagen etter at jeg har vasket. Og skrev jeg årlig?? Huff, husker ikke helt om vi har vasket skap og skuffer i år faktisk... men taket vasket vi, og skapfronter, det er jeg ganske sikker på. Eller var det til konfirmasjonen til eldstemann? Konfirmasjon er faktisk en fin unnskyldning for å få vasket, ryddet og kastet... :)

  SvarSlett
 25. har ikke no fænsi kjøkken.. ikke mye system heller.. i hvertfall ikke inni skuffene... har sånn delvis et system på hvilken skuff som har bestill og hviken som har andre kjøkkenredskaper. Skarpe kniver har en egen skuff.. og serviset i et spesielt skap..
  men i skuffene med sleiver og andre kjøkkenredskaper er det fri flyt og ingen system... har også noen "smarte" kjøp som fortsatt har embalasjen på..

  SvarSlett
 26. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sorry... Klønete meg. Skrev på nytt under her.

   Slett
 27. Likte gryteklutene dine:-)
  Eller kan jeg berette at mine skap/skuffer er overfylt av Tupperwarer som jeg sjelden buker... Men jeg blir så betatt av farger og stæsj når jeg blir invitert på pary. Kan jo ikke si nei når damene frister med deilige kaker. De vet nok hva de gjør... :-(
  Heidi

  SvarSlett
 28. jeg har et stappfullt kjøkken, med masse stæsh..men heller ingen stavmikser eller kitchen aid..

  derimot så fant jeg 2 poser
  puffet ris som hadde gått ut i 2009, og 2 pepperkakehus i 100 biter bakerst i en skuff i dag..

  SvarSlett
 29. Så godt å sjå at det ikkje berre er med meg.
  Har ikkje alt av utstyr, men klarer meg flott... :)

  SvarSlett
 30. Apropos Kitchen Aid kjøkkenmaksin. Ikke (!!!) imponert. Den står mest til pynt. Tar heller fram Kenwooden jeg og T fikk til bryllupet i 1994 fram fra skapet da vi skal bake og slikt. Kitchen Aiden har både liten bolle og dårlig kraft - så en firbarnsmamma kan bruke pengene på noe annet spør du meg. Det har til og med blitt ødelagt en plastdel som sitter på on/offspaken. Fasade er ikke nødvendigvis praktisk mao.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails