lørdag 29. september 2012

Endelig! (Håper jeg...)

Nå tror jeg at jeg kan si det. Endelig. Nå er vår periode med å stå opp klokka fem, halv seks eller seks forbi!

Det er jo alltid sånn med barn - du tror at dere er over en eller annen kneik. "Nå er han endelig over den gretne perioden" eller "Nå blir han  gudskjelov ikke så fort forkjøla" eller "Nå sover han hele natta". Og du har ikke før fått sagt det så er det er på`n igjen. Rykk tilbake til start. Med gretne, forkjøla unger som hater å sove.

Vi har hatt maaange tidlige morgener de siste 13 åra. Vi har stått opp klokka fem. Med våkne og glade barn som har vært klare for en ny dag. En dautrøtt forelder som har holdt ut til klokka har passert sju, og dermed gått og bytta vakt med partneren. Men så har det gått seg til. Etterhvert sover de til seks. Og så sju. Og når de starter på skolen, opplever du faktisk at du må vekke barna dine! Hvem hadde trodd det?

Når gutta våre endelig sov til et menneskelig tidspunkt om morran, hadde vi jo fortrengt en god del, og vi fikk nok et barn. Og det har vært det samme med henne. Ikke særlig sengeglad. Og tidlig på`n.

Men nå tror jeg at vi har kommet dithen at vi kan si at hun ofte sover til klokka sju. Det er menneskelig. Det er helt fint. Hadde en yngre utgave av meg sagt at jeg en gang som voksen mamma skulle være fornøyd med å få starte lørdagen klokka sju, hadde jeg vel gitt meg ende over.

(Og så ser jeg et par år framover i tid og gleder meg til å kunne sove til åtte i helgene. Kanskje halv ni?)
Siden jeg ikke akkurat har så veldig mange bilder av sovende barn, får jeg bruke et jeg har brukt før.

Står barnet ditt tidlig opp?

Ha en uthvilt dag med eller uten søvn! 

Og så trakk vi ut deg med bloggen en støvel og en sko som vinner av luegiveawayen. Send meg en mail:)

18 kommentarer:

 1. Eldstemannen var veldig tidlig våken som liten. Nå er han på helgebesøk og var klar for frokost i 10-tiden.

  SvarSlett
 2. La oss håpe at sovehjertet til vesla er på plass. Eg hugsar kor trøtt eg var når mine var små. Eg trudde aldri eg skulle få sove ei heil natt meir. Og no, kan vi sove til 9 og 10 i helgane. Men vi vaknar alltid opp ei stund i 04 tida, når festløva kjem heim. ;)

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Jeg sov til 11 i dag, ha ha ha. Det var ikke planen altså. Åtteåringen må vekkes kl sju på hverdager, men spretter opp tidligere enn det i helgene. Og ikke synes hun det er noe vits å vekke foreldra, hun koser seg med Oboy og Disney Channel.

  SvarSlett
 4. Åh!! Jeg vant? Tusen hjertelig takk beste Pia!! Da sender jeg deg en mail :-)

  SvarSlett
 5. Her er det tommy og tigern syndromet som råder... de må vekkes, og nesten dras ut av senga på hverdagnene, men spretter opp før hanen galer i helga... da er det jo nemlig fri, og de kan se på barneTV...

  SvarSlett
 6. Eg har prestert å få to A-barn, sjølv om mor er Å-menneske... Lillebror byrja å sove lenger enn til seks i sommar. Då var han 7år... Og sidan det er 5 år mellom barna våre, så har desse tidlege morgenane vart nokre år. Men vi har overlevd, og nyt no morgener med ro i huset til 8. Men eg skal innrømme at eg vart redd i sommar, når eg vakna ein morgen kvart over ti, og lillebror framleis var på rommet sitt... DET er rekord! :) Så det er håp! Hang in there!

  Angåande det interiørmagasinet, så finns det sikkert på div. frisørar og tannlegekontor om eitt år eller noko slikt, så slepp du å ha utgifter med å kjøpe det ;)Eg kjenner eg er veldig spent på kva tilbakemeldingar vi får på dette. Men så var det å drite i dei negative tungene.

  Nyt kvelden!

  e

  SvarSlett
 7. Hahaha - vii må vekke på ukedagene og i helgene må mor stå opp tidlig. Men det går faktisk greit. Vi tuller oss inn i skinn og tepper i hver vår sofa og kid ser barnetv og mor drikker kaffe og leser aviseen.
  Men han har aaldri hatt lange netter, men som baby og i sove-pådagen-alder tok han igjen masse der.

  SvarSlett
 8. Opps , jeg skjønner at vår lille pode har et godt sovehjerte. Han har sovet hele natten fra han var omtrent tre uker, og starter dagen ved åtte - ni tiden, om han ikke blir vekket av oss fordi hverdagen kaller.

  God kveld til deg og dine

  SvarSlett
 9. Jeg kjenner til den følelsen av å jinxe noe ved å si at "nå går det greit, han sover mye bedre" osv. Pjokken er bare tre måneder så vi gleder oss til mer rutine vi da. Og i dag la han seg klokka sju og jeg tenkte at nå, nå har han tatt kvelden. Og i det jeg tankte tanken hører vi at han våkner og begynner å gråte. Gleder meg til en hel, sammenhengende natt med søvn. Men det blir nok en stund til...

  Kirsti

  SvarSlett
 10. Har heldivis ikke hatt sånne perioder med morgenstund kl 6 og tidligere enn det med noen av ungene... men tror nok minstemann er den som har vært "enklest" sånn på morran. Nå er det sjelden morgen før kl 8 i helgene, og på ukedagene må alle vekkes.. :)

  Godt dere nærmer dere litt mer behagelige helgemorgener dere også!

  SvarSlett
 11. huff og huff, her er alt før halv åtte tidlig, vanligivs etter åtte!!! Jeg har tvillinger, og de har hatt EI UKE i hele sitt liv (nå 7,5) som de har våknet før kl 7 på morgene - og jeg trodde jeg skulle dø.... sånn nesten i hvertfall. Jeg er alene med dem, så sånn sett er det jo bra at det er mine barn som sover lenge, siden jeg ikke har noen jeg kan dele på skiftene med... Tone

  SvarSlett
 12. Mine sover somregel til 8-halv 9, og så ligger vi å slumrer litt i senga for å våkne skikkelig..

  om jeg bare hadde kommet meg i seng før midnatt hadde jeg vel vært uthvilt, men det er visst en umulighet tydeligvis..

  SvarSlett
 13. Oh, minien her har fått en hoste som ikke vil gi seg. På dagen når hun skal sove og på kvelden når hun har lagt seg, begynner hun å hoste. Det gjør hun så helt til hun kaster opp.... Har nå skiftet for 3. gang på senga på to dager... Vet innlegget ditt handlet om morgenstundene, men jeg måtte bare få ut litt oppgitthet over tingenes tilstand her i heimen :) :)

  SvarSlett
 14. Du må ikke si det høyt!! Det er det som er trikset! ....Husker jeg at jeg sa til meg selv etter et par blemmer ved antydninger til endring av "uvaner" - som visst ikke var så endret allikevel ;)

  Cathrine

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke barn. Når man har passert 40 regnes man vel som voksen, men jeg våkner grytidlig hver morgen allikevel. Gjerne sånn rundt 06:00. På hverdager ligger jeg i sengen og oppdaterer meg på diverse nyhetshendelser og det som måtte røre seg innen kulturlivet, til jeg finner et passende tidspunkt å stå opp på.

  SvarSlett
 16. Så utrolig nydelig sovebilde! :)

  SvarSlett
 17. Åååååh, det finnes lys i tunnelen, altså. Vi er i en ekstremt tøff periode nå, men vi jobber oss mot bedre tider. Det ser ikke alltid lyst ut, blir stadig dradd i feil retning. Gjeeeesp.

  SvarSlett
 18. Vi er så heldige at vi har ett barn som MÅ vekkes....
  Og det også i helger... Han har alltid hatt godt sovehjerte, og ble akkurat som vi "bestilte" han :P

  Vi må ha på vekkerklokker, for hvis ikke kan 2,5 åringen finne på å sove til 12.00!!!!  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails