lørdag 22. september 2012

Bestemte barn. Og klær

Når det er varmt i været, kan hun jo selv få bestemme hvordan hun vil kle seg. Og det er mange artige kombinasjoner, både når det gjelder farger, mønstre og plagg. Joggebukse og kjole er greit nok. Men i en del tilfeller skal hun også ha et skjørt under kjolen. Og over joggebuksa. Fottøy varierer også veldig, og hovedregelen er vel at det som egner seg minst den dagen, er mest populært. Støvler på en knusktørr sommerdag. Pene innesko ut på tur.

Vi fikk tilsendt noen plagg fra Meandi som vi skulle få teste ut. Og særlig skilpaddekjolen måtte på med en gang. Og selvfølgelig skulle den på neste dag i barnehagen. Problemet med skilpaddekjolen er at den er ermeløs. Altså, det er jo overhodet ikke noe problem for en treåring. Men det er et problem for en mor som ser at det er nærmere null grader om morran. Når en treåring først har bestemt seg for hva hun vil ha på seg, er det ikke så lett å komme med endringer. Dessuten har treåringen enormt med fargerike kjoler, og minimalt med hvite, nøytrale, tynne gensere. Vi fant en tynn rosa genser som hun aksepterte å ha under skilpaddekjolen. Og alle var fornøyde.

Er ditt barn bestemt i klesveien?

Ha en bestemt dag med eller uten kulde!

19 kommentarer:

 1. Dette var da helt greit vel.
  Ja, jeg har en 7 åring som har vært ekstremt opptatt av klær, farger og mønstre fra han klarte å uttrykke egne meninger. Nå er det like spennende å se hver morgen hva han kommer med. Han digger myke bukser, og aller best er den lilla buksa med gullstjerner på. Den matcher han gjerne med stripete sokker, en fargerik genser og en ellevill t-skjorte med angry birds på. Jeg lar det gå, han er så liten og det ser så ellevilt ut at jeg regner med folk forstår han har valgt ut antrekket helt selv. Og så har jeg en straks 9 åring som ikke kunne bry seg mindre over hva han har på - han tar alltid det som ligger øverst i skapet.

  SvarSlett
 2. Kjenner meg såå igjen, her i hus er det helt likt, men vi har begge blitt flinke til å møtes på midten :D
  Og jeg har fått trupfet litt igjennom at jeg skal bestemme hva som skal på når hun skal i barnehagen :)

  SvarSlett
 3. Ja! Mellomste jente går ikke i joggebukse, helst ikke bukse i det hele tatt. Men bare jeg får investert i litt mer ull undertøy så kan hun mikse og trikse med skjørt og kjoler som hun vil:) eldste er stor nok til å kle seg selv og yngste er enda liten nok til at Mor bestemmer;)

  SvarSlett
 4. Ja! Mellomste jente går ikke i joggebukse, helst ikke bukse i det hele tatt. Men bare jeg får investert i litt mer ull undertøy så kan hun mikse og trikse med skjørt og kjoler som hun vil:) eldste er stor nok til å kle seg selv og yngste er enda liten nok til at Mor bestemmer;)

  SvarSlett
 5. å ja da... minstemann er den mest bestemte av alle her i huset, han må være med å velge ut tøy om kvelden, hvis ikke nekter han å ha det på dagen etter... han har heldigvis en hang til fargerikt tøy, gjerne røde bukser og grønn genser, hvilket jeg ikke ser på som noe problem så lenge han har noe varmt under :) heldigvis protesterer han ikke mot ullundertøy enda...

  SvarSlett
 6. Niks. De tar på det jeg trær på dem til barne-tv om morgenen. Da er de så sløve at de ikke enser noe. Vips så er vi på vei til skole og bhg før de i det hele tatt har reflektert over klær (eller noe annet).
  Tenkte å gjøre det slik frem til konfirmasjonsalder ca.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn gjøres det her i huset også. Heldigvis.

   Slett
 7. Hehe, skilpaddekjolen er jo toppers!
  Har den selv og er sååå glad i deg - SPESIELT fordi den er ermeløs!
  Nå skal det sies at jeg er "ull-mamma", så tulla har flust av ensfarget ull i flere farger - og da er jo denne heeelt topp! Jeg er SÅ glad for at de endelig kommer med ermeløst til vinteren (de vanlige kjolene til vinterbruk, blir jo ofte for varme til å ha utenpå ull..)

  Men, gleder meg til ho får ett år til på baken - for da får nok ikke mor bestemme så mye mer :D

  SvarSlett
 8. Hehe. Minsten insisterer på shorts i september, til barnehagen. Vi har hatt mang en krise de siste par ukene, kan man si...

  SvarSlett
 9. Kjenner igjen alt! Cherrox til finkjole er ein schlager her i huset.

  SvarSlett
 10. Og jada, har hatt en kamp med åtteåringen hver morgen den siste uka. Hun vil ha bomullstights eller tynne sommerbukser. Men i dag tror jeg hun endelig fatta at sommeren er over og man må kle seg i "vanlige bukser" igjen.

  SvarSlett
 11. Jaaaa, veldig bestemt! Har bukseskuffa full av nye, ubrukte bukser, og hvorfor? Fordi de har knapper, vel, og knapper er stygt, har minstemor bestemt... Sukk og stønn, og jenta er fem, og fortsatt like vanskelig å 'forhandle' med... Herlig! ;)

  SvarSlett
 12. Betemt? Det er bare fornavnet når det gjelder guttungen her i gården! Skjønner ikke HVOR han tar det fra, all den matchinga av plagg. Mora og faren er ikke så forfengelige til alle tider.

  SvarSlett
 13. Så fiiin!!
  Jepp, jenter er bestemte i klesveien:-)
  Her går det i tights og shorts:-)

  SvarSlett
 14. Veldig fin skilpaddekjole da! Bestemte frøkner har vi i denne gården også :)

  SvarSlett
 15. Har en 3,5 åring som nekter å ha på seg klær med brunt i og hun vil kun ha på bleie ikke truser (ikke interressert i å slutte med de bleiene), ellers er hun fornøyd med hva som helst av klær.
  I Juli hadde hun en periode hun MÅTTE ha på seg vanter hvis hun skulle ut en tur :p

  SvarSlett
 16. Storebror her har begynt såvidt med å krangle om hva han skal ha på seg. Men som oftest går det greit, så lenge jeg har lagt frem klær på forhånd. Helst må jeg gjemme unna ting jeg ikke vil at han skal ha på seg ;)

  SvarSlett
 17. De vet hva de vil mine og. Og så lenge de kler seg etter været får de lov å mismatche alt de vil.


  Hadde en liten diskusjon med 7åringen da hun ville gå i shorts og det var 8 grader ute- men hun ga seg heldigvis.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails