onsdag 26. september 2012

Baconblogging

 I går ble det slått stort opp at en baconkrise var i emning. Det var nok flere enn meg som ikke sov særlig godt i natt, for å si det sånn. Jeg lå og vred meg, kaldsvettet og hikstet inn i puta. I dag merker jeg at jeg er skuffa over medie-Norge. De følger jo ikke opp! De kan ikke bare skrike ut om krise, og så la oss leve i usikkerhet og redsel?! I dag forventa jeg overskrifter som "Kontinent i krise!", "Grisekrise!" og "Slik sikrer du deg nok bacon!". Men jeg finner ingenting! Synes de ikke at denne saken er viktig nok? Vi snakker bacon! Vi snakker krise!

I fjor var det smørkrise, og vi som har levd ei stund husker hvor ille det var. Ønsker ikke å oppleve noe lignende igjen. Men nå truer altså ei ny krise. Jeg merker det formørker hele min hverdag. Klump i magen. Konsentrasjonsvansker. Bekymringer. Skal jeg reise til Sverige for å hamstre? Skal jeg bruke opp den 3-packen med bacon som vi har i fryseren? Ja, du skjønner sikkert hvordan det er.

Antar at myndighetene dysser dette litt ned nå, men regner med at baconkrisa vil slå inn for fullt om ikke så lenge.
Siden vi ikke en gang har en aldri så liten baconcrisp liggende, måtte jeg rett og slett google fram et bilde av bacon. Fant dette bildet hos etsy. Det er da et baconskjerf, faktisk. I ull og silke. Med en nydelig, matchende eggebrosje.
 
Er du rustet for ei ny storkrise? Og spiser du ofte bacon?

Ha en fet kveld med eller uten krisestemning!

25 kommentarer:

 1. Gløymde kva eg skulle skrive, når eg såg at dette var eit skjerf...

  e

  SvarSlett
 2. Guuud! Blei nesten litt kvalm av det skjerfet.... Kvar sesong har si krise. Visste ikkje at det var baconsesong nå, kanskje heller fårikål? Snart blir det mangel på ribbe, pinnekjøtt, ved. Og til våren: eggmangel. You bet! ;)

  SvarSlett
 3. Opplevde faktisk det samme som Elin- Draumesidene. Et skjerf, intet mindre. Wow.

  Men jeg er faktisk latterlig glad i bacon, så nå er jeg i full alarmberedskap her. Kanskje best å rive seg løs fra skjermen og begynne å hamstre bacon... for det løser nok krisen, skal du se.

  SvarSlett
 4. Såh, der var det slutt på lavkarbokuren...Får heller surre meg inn i eit baconskjeft:)

  SvarSlett
 5. gosh... baconskjerf???
  Har alltid bacon i fryser'n - fra Sverige ja. Sånn er det med den saken.
  Jeg klarer meg ganske bra uten, men kjenner noen andre som MÅ ha det innimellom... særlig søndags frokost, jeg mener brunsj.

  SvarSlett
 6. Nå ble jeg mer opptatt av det skjerfet og brosjen, enn baconkrisa. Hvilken type mennesker bruker sånt? Og i hvilke situasjoner?
  Ellen :)

  SvarSlett
 7. Ha ha ha , ble helt satt ut av det skjerfet....
  Jeg tror jeg har en baconpakke i frysern så jeg føler meg godt forberedt på en ny krise. Tror jeg har smør igjen etter den krisa i fjor også.

  SvarSlett
 8. Som grisebonde vil jeg nå si at det er neppe her til lands det blir baconkrise. I Norge er det kraftig overproduksjon av grisekjøtt for tiden, noe som går utover oss bønder. En baconkrise i utlandene blir mottat med stor jubel, kanskje svenskene skrur opp prisene sånn at folk velger godt norskprodusert kjøtt... :) Tviler på Sverige er berørt, gjelder land lenger sør som he slitt med tørke...

  SvarSlett
 9. Jeg for min del forsto aldri hva smørkrisa egentlig besto av. KAn man ikke lage julekaker med melange??? Det gjør da alltid jeg. Smaker de ikke likt da, steker de anderledes eller hva er det? Baconkrise har jeg litt mere forståelse for, for det er ikke helt det samme å steke litt kokt skinke i stekepanna liksom.. Lite å erstatte bacon med..

  SvarSlett
 10. Haha. For et grusomt skjerf. Er det mulig? Og nei, jeg spiser ikke mye bacon. Spiste heller ikke smørsmør. Blir nok ikke berørt av en eventuell krise denne gangen heller. Godt jeg ikke gidder å gå på lavkarbo.

  SvarSlett
 11. Ho, ho, det skjerfet og brosjen var jo bare helt fascinerende:-)
  Baconkrise er til å leve med:-)

  SvarSlett
 12. JEg sov ingenting i natt, og i dag var jeg å hamstres all baconet jeg kom over. Gikk rett inn på Etsy og handlet dette nydelige settet som du viser her også. Selgeren kan jo gå tom.... :)

  Takk for finfin kommentar hos meg. Veldig fornøyd med stolene :)

  SvarSlett
 13. Jeg hadde ikke fått med meg at det er baconkrise... Nå får jeg i hvert fall ikke sove til natta! Kanskje jeg fortsatt kan rekke butikken og hamstre noen kilo før jeg pusser tenner!!??!! ;)
  Takk for hilsen hos meg! Godt å høre at det er flere som lar seg påvirke av reklamen... :)

  SvarSlett
 14. OK. No har eg kome meg til igjen. Kom på at eg skulle skrive at eg har byrja å bruke meierismør etter krisa i fjor. Hadde aldri brukt det før. Så går det tomt for meierismør igjen, er det nok min feil. Bacon har eg heller ikkje noko forhald til - enno. Oppdagar nok det også viss det kjem ei ny krise. Ja, ja. Sånn går no dagane.

  e

  Fy for eit fælt skjerf forresten!

  SvarSlett
 15. Og vi som spiser svenskebacon for harde livet for å tømme fryseren... Kanskje vi må vente med avising.

  SvarSlett
 16. Det har jeg ikke fått med meg. Godt du sa fra! Så kan jeg hamstre litt. Det kan jo hende jeg trenger en pakke en gang. Til neste år kanskje, men kjekt å ha tilgjengelig ;) Ikke så veldig avhengig med andre ord ;)

  SvarSlett
 17. Krisen er blitt avverget her i svingen. Var på harrytur og masse bacon ble med hjem. Mannens lavkarbodiett utløser slike shoppingreaksjoner. For meg er det ikke så viktig derimot :)

  SvarSlett
 18. Puster lettet ut og føler for første gang at sambo sin handling i Sverige har lønt seg. Fryseren er full av bacon, som mest sannsynlig bare blir liggende.....

  SvarSlett
 19. Har Sverige like ved så vi heldigvis sikret:-)

  SvarSlett
 20. Hva er det du forteller?? Hadde ikke fått det med meg jeg :-( Og jeg som ikke har kommet meg etter smørkrisa i fjor - HULK....

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 21. Oioioi, ja, litt av en krise i emning må jeg si! Spiste det siste av baconet vi hadde i fryseren i går! :O

  SvarSlett
 22. Den krisa har visst gått meg hus forbi... Heldigvis har jeg endel 3-pakninger i fryseren etter forrige Sverigetur, så regner med vi skal klare oss gjennom dette!

  SvarSlett
 23. Jeg håper bare at samboeren ikke får med seg denne krisa! Da kjøper han nok til slutt skjerfet og spiser det.. makan til baconspiser skal man lete lenge etter.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails