fredag 24. august 2012

Snart barnebursdag. Nok en gang

Da er det planlegging av ny bursdag. Skjønt planlegging og planlegging. Det blir mer å finne et tidspunkt vi rekker å skvise inn en form for feiring.

Som alltid drømmer jeg om å kunne slå til med de lekreste bursdagsbord der alt er en fryd for øyet og sikkert for ganen også. Men av erfaring vet jeg at jeg ender opp med noe sånt som dette:
Autentisk bilde fra vår siste barnebursdag. Det som ser ut som gammel spagetti, er faktisk karamell-snører. (Altså noe godteri som har blitt liggende etter en eller annen tur med danskebåten, men som ingen vil kaste selv om ingen liker det. Og vips ble det en flott (eh...) bordpynt!)
 
Jeg var ikke så verst de første årene av min mammakarriere, altså, bare for å få sagt det. Jeg laget en gang en sånn sjørøverskutekake, og jeg hadde kjøpt inn både piratasjetter, piratkopper, piratservietter og piratballonger. Trur jaggu meg vi hadde serpentiner også. Svarte. Med hodeskaller. Opptil flere ganger hadde vi en viss helhet i bursdagsselskapene.

Etter hvert har det mer blitt sånne oppsamlingsbursdager med fotballasjetter, Sabeltann-kopper og grelle servietter med påskriften PARTY!. Eventuelt et par servietter med bondegårdstema.

Den kommende treåringen ønsker seg noe Hello Kitty-greier, noe Pippi-greier, noe Elleville Elfrid-greier og noe Sabeltann-greier. Og en liten veske med glitter. Jeg har kjøpt inn ullklær, en kopp med matchende skål og et alfabetbilde. Vi får kanskje ta oss en tur ut og se etter ei lita veske. Med glitter.

Arrangerer du de lekreste barnebursdager?

Ha en avslappende kveld med eller uten forberedelser!

Og den heldige vinneren av gavekort fra Tre Hjerter - det ble deg, det, Åshild! Grattis! Send meg en mail.

18 kommentarer:

 1. hehe.. blir nok mest sånn "når har vi tid til å skvise inn en liten feiring, og kan vi få til å ha det utendørs" når vi har barnebursdager...

  Ikea sine plastasjetter og plastkopper i alle regnbuens farger er knallkjekt til sånne settinger!

  ellers synes jeg det er gøy å lage kaker, men er ikke alltid jeg orker å gjøre det nei..

  SvarSlett
 2. Her har vi vel vært innom litt av hver. ;)
  Jeg synes bursdagsplanlegging er moro, så neste uke blir det sjørøverbursdag her i huset.
  Lykke til med den kommende bursdagsfeiringen!

  SvarSlett
 3. Jeg vet akkurat hva du mener! Før tok jeg helt av når det gjaldt bursdager og lage bordkort og gele i flere lag med farger, og pynta overdrevent mye. Jeg ville lage uforglemmelige bursdager, hahaha. Vel, jeg har skjønt etter seks barn, at alt det strevet er unødvendig. Nå gjør jeg det enkelt, fortsatt fint, men enkelt, og jeg slipper å være oppe halve natta før selskapet:) Sist bursdag rakk jeg ikke å gjøre ferdig cake-pops-ene jeg hadde laget, men det ble en morsom aktivitet i bursdagen. Barna dyppet de i sjokolade og pyntet de selv. Så det var jo hell i uhell. Det kan jeg faktisk komme til å gjenta:) Du kan se de "uferdige" cake-popsene her: http://absolutthjemme.com/mission-acomplished-7-ars-bursdag-hvor-barna-lagde-sine-egne-cakepops/

  SvarSlett
 4. Vi har ikke cup i morgen. Og godt er det! Gutta hadde første trening i går... og kongsberg-ligaen er jo i gang igjen på mandag. Var med på den cupen i fjor, og det høljregna... I morgen er det slektstreff som gjelder hos oss... :)

  SvarSlett
 5. Hei fine deg! Noen utrolig bra innlegg du har nedover her, så gøy å titte innom deg! Jeg har så lyst til å lage uforglemmelige bursdager selv, men skal absolutt ikke gjøre som i fjor og stresse rundt som en gal. Ikkje bra. Takk for påminnelsen om at det enkle ofte er det beste og at det er stemningen, folket og selve feiringa som virkelig betyr noe. Og kakene. Og ikke minst gavene.. hehe.

  Hilsen Mumsi som har bursdag i morra! Hurra!

  SvarSlett
 6. Hehe! Eg har laga ei fotballkake og ei gitarkake, etter det vart det vanleg Toro langpanne.
  Lykke til med bursdagsselskap, og grattis til den søte treåringen :)

  SvarSlett
 7. Temaløs bursdag for 5 åringen i år.. Og herregud så GODT! ingen avansert kakebaking, pynt eller noe :)
  Bare litt farerike ballonger, fat og glass :) Finito :D Og tror faktisk poden likte det best sånn ;)

  SvarSlett
 8. Jeg gleder meg til Trollet nøyer seg med å ta med fire venninner på kino og Peppes. Er det stygt å tenke sånn? Ikke fordi jeg ikke liker å stelle i stand, mer fordi 15 jenter er vanskelig å tilfredsstille. De har blitt så kravstore og vi foreldre peser på og prøver å overgå hverandre. Hvor ble det av sjokoladekake, brus og Bro Bro Brille?

  SvarSlett
 9. Oj så flott.Da skal jeg kjøpe både jakke og jakke - til meg selv.

  Jeg kan ikke huske at det kom noen særlige ovasjoner i barnebursdager der ting var koordinert.

  SvarSlett
 10. Hehe, prinsesseslottkaka jeg lagde i kveld sier vel at jeg legger noe tid i det ja...men dekking av bord og vimpler og alt mulig sånt er det dårlig med ja. Prinsesseduken slenges på hvert år, hiv ut et par papirgirlandergreier og strø utover litt seigmenn og nonstop: good to go :)

  SvarSlett
 11. Slutt på arrangering, men det er vel bare de voksne som legger merke til bordpynt med stil... det viktigste er jo at ungene har det moro og det klarer de fint uten for mye dilldall :) Go' bursdagsfeiring!

  SvarSlett
 12. Her er det som regel ungene som bestemmer tema, mens vi voksne gjør så godt vi kan for å gjennomføre bestillingene. Pleier å funke greit det. :) Her i huset har vi jo også snart treåring og da fikk jeg et snasent tips. Noen venners venner hadde arrangert barnehagebursdag for sin fire åring med tema BÆSJ! Det var den største suksess! Hihi. Med tissebleier til forrett og potter fulle av bæsj til dessert. Bursdagsbarnet hadde bleie på hodet i stedenfor krone og alt var mer eller mindre koblet opp mot avføring. Hmm... Lurer på om det ville slått an her? Tror ihvertfall treåringen, onkel og morfar hadde syntes det var topp. ;)

  SvarSlett
 13. Vel.. første barnehagebursdag for poden om i underkant av to måneder. Satser på utebursdag, tenker jeg. :-)

  Men..hva ER det med de godteposene? Merkelig skikk, spør du meg. Men det har vel bare blitt sånn da, at de små gjestene må ha premie for å komme og ikke kan nøye seg med kaker, mat og å leke?

  Vel, ha en fin lørdag!

  SvarSlett
 14. Jeg synes det er kult at folk fremdeles har hjemmebursdager, jeg:-)
  Lykke til med feiringen!
  Det blir helt sikkert mer enn bra nok uansett!

  SvarSlett
 15. Her er de heldigvis fornøyd med lite - eldstemann vil ha pølser og pølsebrød, og en langpanne sjokoladekake med tallet 9 skrevet med nonstop. Minstemann vil ha hjertepizza (grandis) og brownies der hvert stykke kake skal dekoreres med en seigemann og likt antall non stop, og gele.

  Jeg er gravid (straks høygravid), så vi satser sterkt på at det lokale nille eller europris har noen pappasjetter og kopper som gutta kan tenke seg. Jeg orker ikke oppvask....... Så får vi bare håpe at det ikke øsregner så vi kan sende alle ut etter endt matøkt. Ellers får vi ha dansekonkurranse, det pleier å holde horden i vigør.
  Godteriposer for å ta med hjem er jeg motstander av, her fisker alle og får en liten pose popcorn. ( micropop fordelt i små plastposer). Det gjør vi før vi setter oss til bords, da har alle noe å gumle på og vi slipper den hysteriske "jeg vil ha"... så blir alt oppspist innen horden forlater åstedet, og jeg slipper å finne godteri bak do, oppi bokhyller og u name it i flere uker etter gebursdagen.

  SvarSlett
 16. Er ferdig med sånt! Takk og lov...? Men jeg var en gang en ambisiøs barnebursdagsmamma og vi har hatt spøkelsesfester med grønne vafler og hårparty med sveis over!

  SvarSlett
 17. Fant bloggen din etter å ha lest infoskriv til læreren hehe...må si det var fornøyelig lesing:)

  Ja barnebursdag ja....hmm...nei unga får bestemme hva dem vil ha på bordet, så blir det så fint atte;)

  Ønsker deg en fin kveld:)

  Ea

  SvarSlett
 18. Huff det er vel mye å tenke på!
  Skal ha den første barnebursdagen snart for min 5 åring, gruer meg til å ha ca 20 barn løpende rundt her!

  Ha en fin helg ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails