torsdag 23. august 2012

Oppe blant fiffen


Mitt forrige blogginnlegg spredte seg som en farsott via facebook, og bloggen opplevde et trøkk fra tusener av lærere rundt om i Norges land. Plutselig var jeg på bloggtoppen i Norge. Riktignok bak sånne som skriver så eminent om fitness, style og fotball. Men foran selveste Tone. Og akkurat da angra jeg litt på at jeg ikke hadde en blogg spekket med inntektsgivende reklame for hair extensions og støttestrømper.

Bloggens facebookside fikk en haug av nye likere, og mange av dem var menn. Da passer det jo dårlig med oppfølgingsinnlegg som "Vi har hengt opp noen bilder på veggen!" eller "Litt mer fra kjøkkenet" (For jeg har faktisk de innleggene liggende klare...)

Jeg synes det er stor stas å bli "oppdaget" på den måten. Sånt liker jeg. Jeg liker ikke å promotere meg sjøl eller å prakke bloggen min på alle og enhver. Det var aldri meninga med denne bloggen. Men å få såpass mange gode tilbakemeldinger, likte jeg. Så takk.

Det er ikke ofte at man kan føle seg mer populær enn Tone Damli Aaberge. Men for en stakket stund var jeg der, lissom.
 
Jeg opplever et snev av prestasjonsangst når plutselig mange nye lesere dukker opp. Jeg har ikke en sjans i havet til å følge opp. Verken med vittigheter eller sakligheter. Men så satt jeg og bladde meg litt tilbake i bloggen og fant ut at jeg faktisk har opptil flere gode innlegg. Jeg har flere innlegg som er morsomme. Jeg har en del som faktisk er ganske kloke. Jeg har til og med et par rørende innlegg.

Og da er det greit. Da er det greit at oppegående folk ramler inn. Jeg skjemmes ikke over bloggen min. Jeg skjemmes noen ganger over at jeg blogger. Men ikke over det jeg har skrevet.

Ha en takknemlig kveld med eller uten lesere!

48 kommentarer:

 1. Trenger ikke å ha prestasjonsangst for dine innlegg, hele bloggen din er super, stå på videre.....håper du holder deg foran Tone fremover.... ;)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, dette var i går, nå er Tone forbi meg...
   Takk for fine ord:)

   Slett
 2. Bloggen din er bra! Ingen grunn til prestasjonsangst, nei:)

  SvarSlett
 3. Fortsett sånn som du har vært hele tiden Pia. Det er derfor vi er her ;)

  SvarSlett
 4. Grattis med kjendisstatusen!
  Måtte jo bare deles på fjesern det fantastiske innlegget der, og det spredte seg fort ja så jeg! Det er veldig tydelig at du traff spiker'n midt på hodet :)
  Og nye lesere kommer til å digge dine innlegg, det er jeg sikker på!

  SvarSlett
 5. Kult! :D Gratulerer så mye :)

  SvarSlett
 6. Fantastisk. Jeg er litt stolt når jeg kan si at jeg kjenner noen som skriver godt, klokt, humoristisk og gjerne litt ironisk om all verdens temaer (som du).
  Mange har fortsatt en litt merkelig oppfatning av hva blogging er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er vel nettopp det at folk flest har et litt ensidig syn på blogging som gjør at jeg noen ganger synes det er flaut. Men du ser jo hva som regjerer på bloggtoppen...Det er vel sånt folk flest assosierer med blogg...

   Slett
 7. Foran selveste Tone, faktisk... Der fikk jeg litt økning i puls.. men skjønte jo fort at det ikke var meg. Jeg har ikke de store skillsa innenfor fitness, sminke et cetera... Holdt forresten på å reise meg opp på foreldremøtet i dag og komme med en liten fotnote; " Jeg kjenner 'a, faktisk.." ;o)) Lot det være og lar deg få æren og spotlighten for deg selv. For det er fortjent, nemlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, du får jo aldri blitt DEN selveste Tone. Men du er jo en Tone god nok:)

   Slett
 8. Vel fortjent plass i det gode selskap!!

  SvarSlett
 9. Gratulerer med velfortjent plass! Her skulle du vært hver eneste dag om det var opp til meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tnåååå! ville jeg skrevet om jeg var en rosablogger. Men takk;)

   Slett
 10. Bare fortsett som du pleier du. Og grattis! Vel fortjent! Og håper flere skjønner mer hva blogging kan være etter å ha besøkt bloggen din.

  SvarSlett
 11. I morgon blir infoskrivet ditt høgtlesing på klubb! God helg, og takk for mange kloke, artige og reflekterte innlegg...og dette tok altså kaka!Tobarnsmor frå Sunnmøre ;)

  SvarSlett
 12. Velfortjent! Absolutt. :-)

  SvarSlett
 13. Du var akkurat der du hørte hjemme, med andre ord! Moro, og velfortjent! Kjenner meg veldig godt igjen i å skjemmes over at jeg blogger (men ikke av bloggen min!). Jeg fortalte ikke at blogget til verken venner eller familie..eneste "markedsføring" var kommentarer hos andre bloggere, hehe. Lurte i en evighet på om jeg skulle linke bloggen mot Instagram.. Og i det siste har på en måte andre promotert "meg"..og det er ganske så hyggelig det også, må jeg innrømme:)

  Lang og selvsentrert kommentar.. God torsdag.

  SvarSlett
 14. Skremmande å sjå at Fotballfrue er øverst, noko så intetsigande! Og ho har gitt ut bok og! Jaja. Så lenge du ikkje sårer nokon eller gjer noko ulovleg er det berre til å blogge om det du vil. Det er iallefall viktig å stå for bloggen og vere stolt av den, det har du grunn til :-)

  SvarSlett
 15. Heia Pia!!
  Du står ikke tilbake for noen på listen:-)
  Råkult at du topper Tone!

  SvarSlett
 16. Dette er deg SÅ vel unt, Pia! Å promotere bloggen sin eller innleggene sine, eller seg selv for den saks skyld, bare for å promotere eller bare for å klatre på en liste, det synes jeg også er utrolig tullete. Men å bli oppdaget fordi folk liker det du skriver, den du er - DET er bra, det!

  Du er gull, Pia! Ekte gull!

  SvarSlett
 17. Nettopp oppdaget bloggen din, Pia - det frydes:-) (som man sier) - Fortsett med å være deg du - det holder i massevis:-)

  SvarSlett
 18. Herlig! Jeg har sett noen venner legge ut innlegget ditt, via andre igjen - så jeg skjønte at jeg nå kjenner en kjendis - yohooo! Du har jo vært kjendis før også, glemmer ikke PulsPia!
  Slutt aldri å blogge, du er unik!

  SvarSlett
 19. Hei Pia!Ikke rart at det forrige innlegget ditt ble delt mellom så mange :-) Jeg tittet innom da det lå en link til innlegget og bloggen din på en lærervenns fb-side. Pleier ikke å lese så mange blogger,men sjelden har jeg blitt så hekta på blogg som jeg ble i går :-) Jeg lo og lo,og måtte lese flere ganger for bare å le ennå mer :-) Fantastisk skrevet:-))Det ble en lang form.foran pc og bloggen din i går, for jeg måtte bare titte innom noen av de andre innleggene også. Jeg likte alt jeg leste og kommer garantert til å følge deg! Frisk pust!! :-)Hilsen mor til 3 voksne barn.

  SvarSlett
 20. Jeg er en av de nye som følger deg pga det innlegget. Liker måten du skriver på. Første gan jeg leser en blogg, men blir å følge deg fremover :)

  SvarSlett
 21. Trenger ikke ligge søvnløs grunnet prestasjonsangst i alle fall - bloggen din er en fornøyelse, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har ledd høyt mens jeg har lest :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 22. Dette er bare så velfortjent, Pia! Du er Norges morsomste dame!! Husker da du var barnevakten vår for 25 år siden, og vi lo så vi tisset på oss bare du åpnet munnen...;)

  SvarSlett
 23. Herlig, Pia! Jeg er nokså på etterskudd, men leste nå innlegget og det var en fulltreffer! :-)

  SvarSlett
 24. Rektor på skolen vår åpnet fellestida på onsdag med høytlesing av innlegget ditt. Kan trygt si at samtlige i kollegiet lo høyt opptil flere ganger (jeg også, selv om jeg hadde lest det før, det var minst like morsomt andre gangen)! Fantastisk godt skrevet - og veldig treffende. Herlig!

  SvarSlett
 25. Hihi! Det ble spredt på FB blant mine venner og (mange lærere der, tydeligvis) og jeg lurte itt på om jeg skulle rope høyt om at øi, den bloggen leser jeg jo fra før! Jeg fant den først! - i håp om at det gav litt namedropping cred.

  Moro! Og kjenner meg litt igjen i prestasjonsangsten, etter et interjuv i lokalavisen (ok, ikke akkurat riksdekkende medier...) så ble jeg plutselig veldig usikker på hva i alle dager jeg hadde å fare med.

  SvarSlett
 26. Du har da ingenting å skjemmes over, Pia! Vi elsker bloggen din! Elsker den! Så sleng ut kjøkkeninnlegget ditt eller hva som helst. Vi kommer til å elske det også. For du kan kunsten å variere. Og å skrive med snert. :-)

  SvarSlett
 27. Kjempegøy! Kult at du også har verva noen nye blogglesere, som har oppdaga at blogging ikke er ensbetydende med det mange av oss mener et intetsigende pjatt. Når skal forresten du gi ut bok?

  SvarSlett
 28. Velfortjent! Tipper du kommer opp der igjen! :)

  SvarSlett
 29. Det var jo et knall innlegg så oppmerksomheten var velfortjent :) Kos deg med den :)

  Jeg har en utfordring på gang på bloggen min. Bli med da vel :)

  SvarSlett
 30. Om du er toppblogger eller ikke: Bloggen din er fantastisk! Jeg har fulgt deg lenge, og jeg syns du skriver veldig godt, og jeg liker både de morsomme innleggene og de litt mer alvorlige. Du har ingen grunn til å få prestasjonsangst for du har mye mer å komme med enn både Tone og fotballfrua. Hurra for bloggere med humor og substans! (Og nå føler jeg meg litt fjortis som har skrevet faninlegg med stjerner i øya i en blogg. Men det er fortjent!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:) Det er veldig hyggelig med fans;)

   Slett
 31. HURRA! - og gratulerer !
  jeg var en av de som delte også dette innlegget på facebook, og det med stor glede. Fortsett å skrive. :) Takk for at du gjør det !

  Klem

  SvarSlett
 32. Hey, hey! Eg er ikkje åleine om å digge bloggen din :))
  Velfortent skryt.

  SvarSlett
 33. Fantastisk og godt jobbet! Bloggen din er super og en herlig miks for folk med huet skrudd på rette veien.

  Befriende å lese, for når jeg av og til svinger innom fx fotballfrua, så blir jeg litt redd.

  SvarSlett
 34. Hei!

  Jeg har jo fulgt deg en stund, og kost meg mang en gang med dine innlegg, i en til tider grå hverdag. Måtte smile litt i dag tidlig da rektor på skolen jeg jobber hadde høytlesning fra "Pias verden", på morgenmøtet!

  He, he du fikk nok en del nye lesere etter dette innlegget. :-)

  P.s regner med at du fortsetter trenden med flotte instagrambilder fra de neste årstidene også. Jeg følger med i spenning! ;-)

  SvarSlett
 35. Det brevet ditt var morsomt, og noe mange kjenner seg igjen i, enten de er foreldre eller ansatte i skolevesenet.

  Vel fortjent å ligge i toppen med fiffen!
  Fortsett i samme duren som tidligere du. Det er artig å lese alt du skriver enten det handler om unga, bildeopphenging eller utstyr/bragder på kjøkkenet :)

  SvarSlett
 36. Vel, fortjent! Jeg har vært innom bloggen din tidligere, og så glemt den igjen, fordi jeg var dum og ikke la den til i bloggrullen min med en gang. Her en kveld jeg kjeda meg ønsket jeg å kommer over noen virkelig gode blogger som jeg kunne glede meg over, og så kom jeg over det siste innlegge ditt, og da ble jeg glad! Så nå har jeg lagt deg til OG liker din Fb-siden så jeg kan få med meg oppdateringer!

  SvarSlett
 37. Flott at flere oppdaget bloggen din :) Innlegget ditt ble hos oss skrevet ut og lest på lærerværelse - til god latter. Da kunne jeg stolt si at denne dama har jeg hatt på blogglista mi lenge. Komenterer nok ikke så mye, men du har gitt meg mang en god latter Pia - takk :)

  SvarSlett
 38. Du er MYE bedre enn både Tone og fotballfruer, hver gang! Liker din salige blanding av temaer og "stilarter". Og ja, du har vært morsom mye mer enn denne ene gangen!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails